Инсулинова резистентност - тема 3

• 20 981
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Аз пия цитрат с основното хранене, когато и да е то. Преди лягане не, че ободрява.

с основното хранене пия мастноразтворимите - разните омеги, д, к и черен кимион - една шепа мазнотии Grinning
когато успея (не всеки ден точно защото не успявам да ги съчетая) пия цинк, селен, калций, различни б-та, ц, лутеин и зеаксантин...

# 601
  • Варна
И аз като Натка... пила съм 800 мг цитрат вечер и нищо... нормално ходене до тоалетна сутринта... очаквах някакво тежко растройство примерно. Та и на мен не ми действа. Пила съм и миксове с оксид по 800 мг

# 602
Аз пия цитрат с основното хранене, когато и да е то. Преди лягане не, че ободрява.

с основното хранене пия мастноразтворимите - разните омеги, д, к и черен кимион - една шепа мазнотии Grinning
когато успея (не всеки ден точно защото не успявам да ги съчетая) пия цинк, селен, калций, различни б-та, ц, лутеин и зеаксантин...
А, заедно с цинк и подобни недей магнезия, опасявам се че и с тях не се съчетава добре да са заедно Grinning

exsberry, 800мг цитрат или цитрат в който има 800мг магнезий? Ако е второто си е сериозна доза, чак толкова не съм пробвала Grinning В грам цитрат има около 150мг магнезий.

# 603
И на мен никой магнезий не ми е действал разхлабващо.

# 604
да, опитвам се да кажа, че не ги пия заедно, затова не успявам да вместя всичко, което искам, в един ден
знам, че и с калций не се съчетават, но някои фирми произвеждат дори 3 в 1, което съвсем не е ок

# 605
Магнезиевият цитрат е осмотичен лаксатив - привлича вода в дебелото черво и съответно изпражненията. Но осмозата не работи винаги в една посока, тя е въпрос на изравняване, та ако няма липса на вода там, няма нищо да добави това че си взела тоя цитрат. Поне аз така си го обяснявам.

Много добавки има в които са съчетани неща които по принцип е хубаво отделно да се вземат. Докато има кой да ги купува, ще има и кой да ги продава. Хората даже се радват че всичко наедно и я колко е хубаво, и само толкова струва, абе я ми дай 2 кутии... и те така Grinning

# 606
Не робувам на добавки аз. Вит.Д си го пия с кафето и пак си натрупвам според очакваното. Пия ги когато и с каквото ми е удобно.

# 607
Витамин Д също с основното хранене, нали е мастноразтворим.

# 608
Аз пия кафето с масло Simple Smile

# 609
Е то повече от това не ти трябва за него. Но примерно на магнезий и на витамин Ц пречи кафето ако са заедно, също на желязо и забравих какво още, със сигурност имаше и други. За единия витамин Д не ти е проблем щом имаш и масло.
Аз го вземам по обяд като ям, защото до тогава съм само на чисто кафе и вода, аз в моето кафе не слагам нищо.

# 610
И за това не съм с хората явно Joy Нищо ми няма от него ни на спането, ни на ходено до тоалетната, да не го римувам баш и него сега Grinning
+1 за магнезиевия цитрат!😁 Приемам го вечер преди лягане, а вит. Д в светлата част на деня.

# 611
Не знам от къде е тази информация, че си пречат разни добавки и до колко си пречат също не е ясно, поне на мен не ми е де. Нали с храната се консумира микс от микроелементи. Не знам. Не мисля, че е добра идея да се втелясва човек мнго, по-важното е да взима редовно, ако има дефицит.

# 612
Отдавна го знам това за кафето и магнезий.

# 613
  • София
Благодаря ви за коментарите. Аз по-скоро за марките се чудех към кои да се ориентирам, но може би това не е най-важното. Гледам да избирам по-чисти уж форми, т.е. в състава да няма един куп пълнители и добавки
преди време точно в бг-мамма прочетох за различните форми, имаше и една чудесна картинка с това коя форма колко усвоима е и за какво е подходяща - за съжаление не я намирам....
И аз съм си направила един файл с извадки от темите тук. Друга картинка имам. Слагам в скрит текст. Подобна е информацията, но има и малки разлики. Може да е полезно за някой да си направи сравнителен анализ.
Скрит текст:
Магнезиев малат - тонизира, дава енергия, сила...
Магнезиев глицинат - успокоява, има  релаксиращ ефект, отпуска добре мускулите на тялото, за здрав и спокоен сън
Магнезиев цитрат - действа като лек лаксатив и трябва да се приема с повече вода... той е с ползи при бременност ( отпуска гладката мускулатура и т.н.) , ИР, подпомага метаболизма, храносмилането ...
Магнезиев оротат - подпомага ССС-ма, влияе положително върху развитието на плода при бременност  и т.н.
Магнезиев треонат е с ползи за мозъка - за памет, концентрация, неврологични/невропатични проблеми, при дефицит на краткотрайната памет (предотвратява и възстановява), възстановява когнитивните способности, има ноотропно действие (храна за мозъка). При косопад - също е от полза.
Магнезиев таурат - с ползи при ИР, за зрението, очите, мозъка, сърцето, имунната, нервната с-ма  и т.н.
Различните допълнителни ползи идват от допълнителното действие на елементите, с които е свързан магнезия.

Нещо с картинката не ми се получи, оставям само текста.

# 614
Е те няма как да ти направят хапче без пълнители и прочие допълнителни съставки... то просто няма как да стане на хапче без тях. Ако искаш чиста добавка си я вземаш само нея на прах, ако изобщо се предлага така.
Виж разтворими наистина са си за избягване - тези подсладените имам предвид.
Магнезиев цитрат съм си взела чист наистина, нищо друго няма, че и доста бюджетно излиза така понеже ми е голям пакет. На вкус не е никак за хвалене обаче, да предупредя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт