Инсулинова резистентност - тема 3

• 20 942
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Сигурна съм, че като отидете при ендо, ще Ви пита за оплаквания и други подробности, освен че ще Ви види как изглеждате физически, така че защо очаквате мнение във форум от напълно непознати, за някакви цифри, без тази допълнителна информация?
Ако искате малко по-адекватни отговори на въпроса си, кажете и по какъв повод са правени тези изследвания, оплаквания и каквото друго прецените, иначе е напълно безмислено упражнението.
Оплакванията са ми доста , преди 15г. имах инсолинова резистентност диабет тип две . След лечение се оправих. Преди година и 5м. родих и от 3,4 м. , спрях да се храня нормално загубих апетит , увеличи се окосмяването,пъпки . Прилошава ми ей тъй от нищото дори и да съм яла на сила . Качвам кг когато хапна нещо , а когато не ям стоя на едни и същи кг. А имам да свалям доста кг. Имам пуснати и други  хормонални изследвания освен тези .

# 91
  • Бургас
За мен тези показатели са ОК и не биха ви поставили диагноза ИР.

# 92
За мен тези показатели са ОК и не биха ви поставили диагноза ИР.
Благодаря за отговора .

# 93
  • Бургас
Как сте се излекувале от ИР? Само с лекарства? Без смяна на диета?

Аз като родих две години не можах да дойда на себе си. Имах всякакви симптоми. Хормони ли бяха, не знам.

# 94
Резултатите изглеждат на пръв поглед в норма, обаче заедно със симптомите забелязвам, че инсулинът на втори час е почти същият като този на първи час, а КЗ даже е с най-висока стойност на втори час. Вероятно отнема повече време, за да се върне инсулинът на нивото, на което е на гладно.
На мен ми е интересно как човек се излекува от инсулинова резистентност и диабет тип 2 след лечение? Доколкото разбирам, това се е случило преди 15 години.🤔
Иначе е възможно и хормоните все още да са "разбъркани" след раждането. Симптомите след раждането ли се появиха? Често се "отключва" ИР по време или след бременност (или поне тогава се забелязват повече симптомите).

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 16:40 от dolce miele

# 95
За пръв път чувам някой да се е излекувал. Резултатите са завидни за човек с диабет тип 2🤔 По въпроса най-вероятно има проблем в другите хормони. Щитовидната как е? Все пак от раждането е минала година и половина това е доста време.

# 96

Аз като родих две години не можах да дойда на себе си. Имах всякакви симптоми. Хормони ли бяха, не знам.

Излекувах се с лекарства и доста спорт , движение , почнах да се храня здравословно и нещата се наредиха . Аз имам и други проблеми - увредени надбъбречни жлези, ПКЯ.
За пръв път чувам някой да се е излекувал. Резултатите са завидни за човек с диабет тип 2🤔 По въпроса най-вероятно има проблем в другите хормони. Щитовидната как е? Все пак от раждането е минала година и половина това е доста време.

Имам и други изследвания ,които ще ги пускам в петък 24.01.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 16:43 от Darina931

# 97
Ако е бил гестационен диабет първия път, възможно е да са се нормализирали нещата. Те и сега са добре, но трябва и другите показатели да се видят.

# 98
Скрит текст:
Сигурна съм, че като отидете при ендо, ще Ви пита за оплаквания и други подробности, освен че ще Ви види как изглеждате физически, така че защо очаквате мнение във форум от напълно непознати, за някакви цифри, без тази допълнителна информация?
Ако искате малко по-адекватни отговори на въпроса си, кажете и по какъв повод са правени тези изследвания, оплаквания и каквото друго прецените, иначе е напълно безмислено упражнението.
Оплакванията са ми доста , преди 15г. имах инсолинова резистентност диабет тип две . След лечение се оправих. Преди година и 5м. родих и от 3,4 м. , спрях да се храня нормално загубих апетит , увеличи се окосмяването,пъпки . Прилошава ми ей тъй от нищото дори и да съм яла на сила . Качвам кг когато хапна нещо , а когато не ям стоя на едни и същи кг. А имам да свалям доста кг. Имам пуснати и други  хормонални изследвания освен тези .
Ами картинкат е ясна, пак сте с ИР. Всички тези симптоми говорят по-красноречиво дори от изследването. Диабет не изглежда да е още, но с бодра крачка натам сте се запътила.
Метаболитните заболявания се връщат когато човек се върне към навиците си, които първоначално са го докарали до там. Излекуване ИР няма, защото не е заболяване, а процес който води до такива.
Взимайте мерки, защото дедето Ви ще иманужда от Вас.

# 99
Скрит текст:
Ами картинкат е ясна, пак сте с ИР. Всички тези симптоми говорят по-красноречиво дори от изследването. Диабет не изглежда да е още, но с бодра крачка натам сте се запътила.
Метаболитните заболявания се връщат когато човек се върне към навиците си, които първоначално са го докарали до там. Излекуване ИР няма, защото не е заболяване, а процес който води до такива.
Взимайте мерки, защото дедето Ви ще иманужда от Вас.
Мога да кажа ,че се храня здравословно , представям си какво ще е положението ако ям всичко каквото ми падне . Сладко ям от време на време -максимун 2 пъти в месеца . Хляб не ям тестяно не ям , като течности  приемам само кафе,вода и билков чай . Признавам си ,че от както съм родила нямам това време да практикувам някакъв спорт както преди ,но гледам все да съм в движение на ден гледам да правя минимум  12 000 крачки

# 100
Скрит текст:

Излекувах се с лекарства и доста спорт , движение , почнах да се храня здравословно и нещата се наредиха .
Аз имам и други проблеми - увредени надбъбречни жлези, ПКЯ.
Скрит текст:

Имам и други изследвания ,които ще ги пускам в петък 24.01.
Това е по вероятния проблем за окосмяването, качването на кг и ПКЯ.

# 101
Спортът е важен, но по-важното е какво се случва в кухнята. Съжалявам да го кажа, но само ограничение на сладкото и тестото, чсто не е достатъчно. Картофи, ориз, други зърнени като овес например също са проблемни. Растителните мазнини като олио и маргарини и всичко пакетирано, което не е в оригиналната си форма, ами е микс от разни съставки също. Дори в подправките бухат нишесте. Прегледайте си храната отново.

# 102
Спортът е важен, но по-важното е какво се случва в кухнята. Съжалявам да го кажа, но само ограничение на сладкото и тестото, чсто не е достатъчно. Картофи, ориз, други зърнени като овес например също са проблемни. Растителните мазнини като олио и маргарини и всичко пакетирано, което не е в оригиналната си форма, ами е микс от разни съставки също. Дори в подправките бухат нишесте. Прегледайте си храната отново.
Напълно съгласна съм с вас .  Ориз ,картофи се приготвя веднъж месечно във вкъщи , а това с маегарина като го чуя се чудя има ли въобще хора които го консумират и как въобще може да се предлага този боклук с извинение .
Ако е бил гестационен диабет първия път, възможно е да са се нормализирали нещата. Те и сега са добре, но трябва и другите показатели да се видят.
Гестационен диабет съм нямала и слава на бога. Преди бременноста ми всипко ми беше наред , както и по-време на бременност мога да кажа че всичко беше наред ,освен че носех ниско през цялата бременност и имах контракции от началото до края докато родя . Всичко с оплакванията започна преди 3,4 месеца .А нищо не съм променяла в храната .

# 103
А лекарства някакви? Някои медикаменти също могат да доведат до метаболитни нарушения.

# 104
А лекарства някакви? Някои медикаменти също могат да доведат до метаболитни нарушения.
В момента пия друнилер 80mg . Защото при пускане на профилактични изследвания от моя страна се установи ,че имам висока пикочна киселина .

Общи условия

Активация на акаунт