Инсулинова резистентност - тема 3

• 20 952
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Извинявам се, недочела съм, Това за ИР преди 15 г. и диабет2 го свързах с първо раждане тогава и предположих гестационен диабет.
Тогава е странно как сте се излекували? То няма лечение дълготрайно, ако не се спазва режим и движение. Явно с бременността са се върнали проблемите.
Висока пикочна киселина обикновено върви в к-т с диабет.

# 106
Извинявам се, недочела съм, Това за ИР преди 15 г. и диабет2 го свързах с първо раждане тогава и предположих гестационен диабет.
Тогава е странно как сте се излекували? То няма лечение дълготрайно, ако не се спазва режим и движение. Явно с бременността са се върнали проблемите.
Висока пикочна киселина обикновено върви в к-т с диабет.
Пиех доста хапчета , тогава бях тинейджърка .Знаете какво е кафета ,цигари безалкохолни енергийни напитки ,сладко, тестяно . Все се хранех с полуфабрикати . Когато ми поставиха тази диагноза си промених коренно начина на жовот и хранрнето най-вече. Беше ми много трудно в началото ,но този правилния начин на хранене ми остана и до ден днешен . Е всеки си позволява на моменти нездравословна храна като тортички пастички и тем подобни,но това се случва при. мен веднъж на три месеца което е нищо . Но явно след бременноста при мен нещо пак се е отключило .

# 107
Да. Затова се вземай в ръце, поправими са нещата.

# 108
Я кажи какво ядеш и дай едно примерно меню.
Много хора си мислят, че ядат правилно, а често се оказва, че не е точно така. Има едно предаване Secret eaters - Тайно ядящи и те така, уж нищо не ядат, уж здравословно, а реално се оказва, че не е така като ги следят със скрита камера за няколко дни. Не казвам, че си така, но все пак може би е добре да си водиш известно време дневник.

# 109
Я кажи какво ядеш и дай едно примерно меню.
Много хора си мислят, че ядат правилно, а често се оказва, че не е точно така. Има едно предаване Secret eaters - Тайно ядящи и те така, уж нищо не ядат, уж здравословно, а реално се оказва, че не е така като ги следят със скрита камера за няколко дни. Не казвам, че си така, но все пак може би е добре да си водиш известно време дневник.
Давам пример с днешното ми меню.
Сутрин :Кафе чисто без захар без мляко друго не консумирам сутрин.
Обед: Зеленчукова крем супа ( Броколи,целина,моркови, чушки и на цялата супа има 1 средно голям картоф)
 16:30  Една круша съм изяла
 Вечеря 19ч. Зелена салата с краставица и маслини няколко броя овкусена с зехтин ,оцет и малко сол и две сварени яйца.

Хляб никакъв не ям .

# 110
Това ми се вижда малко храна за цял ден, а и с малко белтъчини. А какво количество мазнини добавяш?

# 111

Обед: Зеленчукова крем супа ( Броколи,целина,моркови, чушки и на цялата супа има 1 средно голям картоф)
 16:30  Една круша съм изяла
 Вечеря 19ч. Зелена салата с краставица и маслини няколко броя овкусена с зехтин ,оцет и малко сол и две сварени яйца.
Първо храната е малко, второ няма почти никакви белтъчини, само въглехидрати и минимално количество мазнини. Кошмарно хранене, ако такива са ти и другите и нищо чудно, че тялото ти се държи за всеки грам мазнини които има за сметка на скапан метаболизъм. Така няма да я докараш до никъде.

# 112
  • Варна
Подкрепям всичко това.. на мен това може да ми е 1 хранене за деня и пак след 2 часа ще съм гладна, дори ако комбинирам всичките ти хранения в едно мое

# 113
Това ми се вижда малко храна за цял ден, а и с малко белтъчини. А какво количество мазнини добавяш?
За крем супата съм добавила 50 мл готварска сметана , а на салатата която е за 2 порции съм добавила около 4 с.л. зехтин .

Първо храната е малко, второ няма почти никакви белтъчини, само въглехидрати и минимално количество мазнини. Кошмарно хранене, ако такива са ти и другите и нищо чудно, че тялото ти се държи за всеки грам мазнини които има за сметка на скапан метаболизъм. Така няма да я докараш до никъде.
А може ли вие да ми дадете едно примерно меню
Подкрепям всичко това.. на мен това може да ми е 1 хранене за деня и пак след 2 часа ще съм гладна, дори ако комбинирам всичките ти хранения в едно мое
Ям такова количество храна защото нямам апетит от 3,4 месеца .

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 20:42 от Darina931

# 114
Голям глад ми звучи и на мен това. Най-големият "грях" на всички жени като тръгнат да отслабват, масово решават че трябва да се гърчат недохранени... Че то и да нямаш здравословен проблем, ще се поболееш така, ако все така се храниш ти не ядеш почти нищо.

# 115
  • Бургас
Е тя като няма апетит да се тъпче насила ли.
Има хора, които се засищат с молко храна.

Аз например не мога да ям голямо количество. Да, може след два часа да съм пак гладна, пак ще хапна, но не мога да изям вашите количества, които описвате. Става ми лошо и имам чувството, че ще върна всичко.

# 116
Скрит текст:

За крем супата съм добавила 50 мл готварска сметана , а на салатата която е за 2 порции съм добавила около 4 с.л. зехтин .

Например закуска 2 сварени яйца с маслини, резен кашкавал или парче сирене с масло и парче краставица. Обяд свинска пържола със салата за гарнитура, вечеря скара  - парче риба с шопска салата например.

Мен ако питаш, може и без салатите, но понеже повечето хора си държат на зелениите ги пиша в предложението.

Ако апетитът е само за толкова храна и вид храна, има генерален проблем - например никаква мускулатура, прецакан метаболизъм и подсъзнателно ограничение на храната заради наличието на излишни килограми. От където и да го погледнеш е проблемно.
Белтъчините са много важни, а в случая липсват направо напълно. Това което е в сметаната и двете яйца е крайно, крайно недостатъчно за зряла жена.

# 117
Е хубаво ама това което тя описва почти не я храни. Ако не можеш да изядеш обем, то не е задължително, просто ядеш по-съществени неща а не такива залъгалки.
И една салата ще ти напълни стомаха, и нещо с протеин ще го напълни, даже на салатата обемът е много по-голям. Ами... обичам салати, но избягвам да се наям с това само. Правя-струвам, ама да си изям и протеина. Няколко сварени зеленчука какво хранят? Пълнят там евентуално стомаха, ама не много повече от това. Кой живее само на това? За цял ден всичките протеини са само две яйца ли? Никой не може да ме убеди че това е нормално. Никой.

# 118
Скрит текст:

Например закуска 2 сварени яйца с маслини, резен кашкавал или парче сирене с масло и парче краставица. Обяд свинска пържола със салата за гарнитура, вечеря скара  - парче риба с шопска салата например.

Мен ако питаш, може и без салатите, но понеже повечето хора си държат на зелениите ги пиша в предложението.

Ако апетитът е само за толкова храна и вид храна, има генерален проблем - например никаква мускулатура, прецакан метаболизъм и подсъзнателно ограничение на храната заради наличието на излишни килограми. От където и да го погледнеш е проблемно.
Белтъчините са много важни, а в случая липсват направо напълно. Това което е в сметаната и двете яйца е крайно, крайно недостатъчно за зряла жена.
В момента ограничавам месото максимум два пъти в седмицата ям месо така като имам висока пикочна киселина . Риба не консумирам .  Не закусвам , закусвах единствено докато бях бременна и кърмех. На мен  ми е проблема ,че нямам апетит . Колкото и да гледам да се храня както трябва ,не мога .
 Вчера яденето ми беше
 Сутрин кафе,на обяд спагети пълнозърнести с телешка кайма а за вечеря имах салата айсберг с краставица ,лимон, зехтин микс семена маслини и печено пилешко филе на фраера . Имам дни които хапвам ,но повечето дни нямам никакъв апетит . Има дни в които само към 18ч-19ч приемам храна и гледам да е все салати .

# 119
Има дни в които само към 18ч-19ч приемам храна и гледам да е все салати .
Това защо? Заради липсата на апетит или по друга причина?🤔 От някои салати, доколкото знам, също може да има отражение по отношение на пикочната киселина.
Според мен за липсата на апетит има някаква причина. Така като гледам...като нищо е възможно да има ниско желязо, дефицит на Б 12 или пък на нещо друго. Липсата на апетит всъщност може да е симптом на дефицит на Б 12 и анемия.

Общи условия

Активация на акаунт