Какво бихте си взели назаем от хората?

• 3 556
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
В собствените ми качества отчитам, че ми липсва предприемчивост.
Гледам и чета хора с идеи, които от нищо ги развиват и са една идея по-независими от работодател.
Мен ме е страх от такива стъпки. Несигурна съм.
Не, че и съм имала кой знае какви идеи и шансове... Но имам професия, в която е основен частният бизнес. А аз никога не си позволих дори да си представя, че мога да го направя... Работих за бизнесите на други хора... И сега пак съм служител.

# 31
Има хора, които излъчват такава вътрешна хармония, че няма значение външен вид, работа, стрес, те са винаги в един жизнеутвържаващ модус. Например преди време една жена в ГТ. Ами тя е ...слънце! Представяте ли си всяка сутрин да се отърквате в 40-50 души по 100 пъти. Как на един не се тросна? Как една лоша дума не каза? Напротив, усмихната, ведра, ще окуражи учениците, на някоя дама комплимент ще направи, ще предупреди да се пазят на завоите. Някои се подхилкват, но на мен ми иде да я прегърна и да си взема назаем поне за ден това отношение към нещата. Не става въпрос за идоли и за това да не искаш да си себе си, а за това у хората, което ни харесва и което бихме поносили поне за малко като дреха на заем, за да видим как тези хора се чувства в кожата си и дали наистина би ни било комфортно да притежаваме това привлекателно качество. То, разбира се, често едно е за сметка на друго, но за мен такива сладурести, мили хора, на които в същото време не им дреме пред кого ще изглеждат смешно, са истински съкровища.

# 32
Бих искала да взема някои от качествата на ММ, като например

1. Той в повечето случаи преценява много точно хората, характерите им, мотивите, но никога не ги съди. Вместо това се опитва да ги разбира и им прощава дори най-егоистичните и подмолни постъпки, които пък, понеже ги е преценил навреме, не го учудват много и не го хващат неподготвен. Просто няма свръхочаквания от хората. По този начин успява да живее в хармония в един доста шарен свят, не таи злоба и няма врагове и изобщо има много любов в него.

2. В същото време е смел, обича състезанията, обича риска, но знае кога да набие спирачки. Самоконтролира се много добре.

3. Приема критиката с усмивка и с невероятен усет пресява в кое има резон и в кое не.

# 33
Уаау, 1. и 3. така точно описват това, което искам да постигна... На пръв поглед изглежда, че трябва само човек да го иска и вярва, но "стъпалото" да разбера някого в ситуация - и то в каквато съм била - но бих постъпила/съм постъпвала по коренно различен начин, просто ми се губи...

# 34
Интересна тема
Искам по- ведро да гледам на нещата. Да забравям, защото някои спомени/ обиди излишно ми тровят живота. Да не се притеснявам толкова за всевъзможни неща. И здравословна доза егоизъм ми е нужна.

# 35
Назаем бих взела някоя баба и дядо за децата ми.Много ми тежи понякога че нямат никой,големият вече разбира и се сеща и пита,защо няма,защо не може еди какво си докато сме заети с малкия и честите му боледувания.Обесняваме,ама не разбира и се натъжава като вижда в парка и на приятелчетата си.Аз имах най-страхотният дядо на света,на колко неща ме е научил и ме е водил/показвал/играл с мен.И бабите ми бяха готини,но дядо си беше дядо.А моите деца си нямат и никога няма да разберат какво е.Надявям се да сме живи и здрави и и за техните деца поне те да знаят какво е.

# 36
  • Mediterraneo
Ох, Лещичка, малкият ми племенник не познава и двамата си дядовци. И все пита- Мен моите дядовци дали ме обичат. Моите деца помнят само моя баща, но никога не са имали връзката, каквато аз имах с моя обичан дядо( вчера станаха 14 години, откакто го няма). Това ми липсва и бих го "заела" за децата си.

# 37
Завиждам на хората, които спям по 4-5 часа и после са бодри. Съвсем откровено и неблагородно 😅
Също искам да не съм злопаметна, а като хората, които след пет минути са забравили какво що. А аз тука след пет години ще помня. Много е натоварващо. Понякога полезно, но основно натоварващо.

# 38
Сол Grinning
Щом е назаем и ще се връща - нищо.
А - връзки, връзки с тоя-оня ще ми дойдат отлично, това бих заела, отварянето на врати пред нечие име, докато си свърша работата там.

# 39
В собствените ми качества отчитам, че ми липсва предприемчивост.
Гледам и чета хора с идеи, които от нищо ги развиват и са една идея по-независими от работодател.
Мен ме е страх от такива стъпки. Несигурна съм.
Не, че и съм имала кой знае какви идеи и шансове... Но имам професия, в която е основен частният бизнес. А аз никога не си позволих дори да си представя, че мога да го направя... Работих за бизнесите на други хора... И сега пак съм служител.

Прочети финансовата библия "Богат татко, беден татко", има я и в ютюб. Ако не ме лъже паметта действието е около 60 те години на миналия век, ще научиш много интересни неща, макар, че във времето в което живеем на фона на невероятната конкуренция и огромното изобилие нещата са се променили много.

# 40
Голямо семейство.

# 41
Много хубава тема и с интерес прочетох отговорите ми.

На мен ми липсва освободеност. Sad Винаги имам списък в главата с неща, които "трябва" да правя и ми горчи много, ако не се справя или нещо не се получи. За всичко искам да имам план, искам да стане точно еди как си, макар че знам, че животът при първа възможност се смее на плановете ни. Бих взела назаем лекота, спонтанност и способност да се пускаш по течението.

# 42
Слонско спокойствие бих взела да понося също. Искам да видя какво е как всички бързат, изнервени са, чакат ме, а аз се туткам и не ми пука, ама изобщо и в последния момент, когато вече са пред нервна криза, да се поява готова и триумфираща и те даже да ми благодарят, че все пак съм благоволила.

# 43
  • До хладилника, който обичам
Последователност и концентрация за изпълнение на задачите навреме, вместо моето 'мамкамудойдекрайниясрокдавайдавайдавай'.

# 44
Значи трябва да ни съберат на едно място. Аз съм готова 3 дни преди срока, от ужас, че някой може да ми направи забележка и да ме ядоса Joy

Общи условия

Активация на акаунт