Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 907
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
Аз пих антибиотик в края на стимулацията и имах свеж трансфер. Може би зависи от бактерията и лекаря.

Ако на микробиологията има бактерия отлагат ли трансфера или изписват антибиотик?

# 481
Здравейте, четвъртък беше моята пункция с 36 фоликула. Ден преди това и до днес обаче съм с много силно подуване и болка по-скоро в горната част на корема и тежест. Споделих това след пункцията на доктора, но каза свеж трансфер вторник. Деня преди това съм на преглед, въпроса ми е той ще види ли при прегледа ако яйчниците ми не са готови за това и съм направила хиперстимулация? Защото имам чувството, че не взе насериозно оплакванията ми.

При хиперстимулация, която е съвсем реална и възможна с 36 фоликула НЕ СЕ прави какъвто и да е трансфер, защото евентуална бременност съвсем ще утежни състоянието. Познавам дори момиче, на която и направиха въпреки хиперстимулацията трансфер, забременя и се наложи да влезе в болница и изгуби бременността. Та., не знам на какви доктори ходите, имам чувството че на някакви идиоти, но вземете си нещата в ръце, защото после всичко е на ваш гръб. Той доктора ще си прибере едни 2000 лв за трансфер и друго не го интересува.
След такава стимулация на тялото му трябва почивка поне един месец за да влезе в ритъм. Яйчниците са уголемени, има дори опасност от усукването им, да не го говорим колко течност има в матката след разкъсването на 36 Ф. Да замразят ембрионите и да отлагат трансфера. Винаги може да се направи ЗЕТ. Освен това за свеж трансфер е задължително прогестерона да е под 1-1.5. Над тази стойност не се прави трансфер, защото лигавицата презрява.

# 482
Аз пих антибиотик в края на стимулацията и имах свеж трансфер. Може би зависи от бактерията и лекаря.

Ако на микробиологията има бактерия отлагат ли трансфера или изписват антибиотик?

Замразен ще е. Имах ешерихия коли преди пункцията и пих антибиотик и сега не знам ако пак има дали ще правим трансфер.

# 483
Явно човек наистина трябва да чете много и да се интересува,защото иначе всеки лекар си прави нещо различно…и май не винаги е най-доброто за пациента…. На мен и преди двата свежи трансфери така и не ме прегледаха,нито ми пуснаха изследвания. Нямах успех, а наскоро прочетох(а сега и тук),че се пуска прогестерон.
Иначе и аз май съм направила хиперстимулация,въпреки че изкараха само 10 яйцеклетки. Във вторник ми беше пункцията, до петък ме боля доста (най-вече горната част на корема,към стомаха),но не бях поддута. От вчера обаче доста съм се надула (изхождам се трудно- не знам може ли да е само от това) и днес пак започна да ме наболява корема,леко ми се гади. Утре съм на преглед,ще правим имунологична биопсия, но май просто ще отида да направим консултация,да ме погледне ,какво се случва и ще пропусна биопсията. Днес се обадиха да кажат,че ембриончетата са спрели развитието си,бяха с фрагментации. Така че не виждам смисъл сега от биопсията. Омръзна ми само изследвания,процедури и накрая нулев резултат… 😒

# 484
Абсолютно съм съгласна ,че трябва да четем и да се информиране ,защото докторите пропускат много ! Лично аз доста често напомням за разни неща . Точно затова и подобни групи са от полза .

Явно човек наистина трябва да чете много и да се интересува,защото иначе всеки лекар си прави нещо различно…и май не винаги е най-доброто за пациента…. На мен и преди двата свежи трансфери така и не ме прегледаха,нито ми пуснаха изследвания. Нямах успех, а наскоро прочетох(а сега и тук),че се пуска прогестерон.
Иначе и аз май съм направила хиперстимулация,въпреки че изкараха само 10 яйцеклетки. Във вторник ми беше пункцията, до петък ме боля доста (най-вече горната част на корема,към стомаха),но не бях поддута. От вчера обаче доста съм се надула (изхождам се трудно- не знам може ли да е само от това) и днес пак започна да ме наболява корема,леко ми се гади. Утре съм на преглед,ще правим имунологична биопсия, но май просто ще отида да направим консултация,да ме погледне ,какво се случва и ще пропусна биопсията. Днес се обадиха да кажат,че ембриончетата са спрели развитието си,бяха с фрагментации. Така че не виждам смисъл сега от биопсията. Омръзна ми само изследвания,процедури и накрая нулев резултат… 😒

# 485
+1 за златен корен. Аз също го пия и ми влияе доста добре на емоциите.
Може ли да се приема пл време на стимулация, пункция, трансфер и след това?

# 486
Редактирам се: Аз съм в чакане на заповед и вече се напрягам. Нали излизат в рамките на месеца на заседанието?

По време на бременност не е достатъчно изследвано. Аз го приемам обикновено след неуспешен опит. Като наближи време за трансфер и спирам. Така или иначе трябва да се правят паузи на приема.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 09:16 от ВаНиЛа

# 487
Аз тъкмо го поръчах. Имате ли наблюдение как се отразява на съня?

# 488
Не е добре да се приема преди трансфер ,по време на стимулация и от бременни . Може да повлияе негативно на имплантацията . Ме е доказано на 100% ,но не е желателно да се приема
quote author=Si_mo_na link=topic=1729188.msg49495039#msg49495039 date=1742764728]
[/quote]

# 489
Здравейте,

Дали някоя от вас е имала канселиране на подготовка за трансфер (ден 7 на 3х1 естрофем)  и дали е имала промяна в очакване на цикъла? Винаги е точен,на 28 дни,но с тези 7 дни на подготовка не знам кога да го очаквам и дали трябва да ми изпишат прогестерон,за да го предизвикаме.
Все още нямам закъснение.

# 490
Аз тъкмо го поръчах. Имате ли наблюдение как се отразява на съня?

Приема се сутрин и на обед, защото има ободряващ ефект. При мен трябва да минат 5-6 дни прием, преди да усетя ефекта.

# 491
Ъпдейт за мен и моя свеж трансфер. Яйчниците ми са 9см и попринцип доктора, каза че не е проблем да го направим, но го притеснява факта, че съм на 450км от болницата. Мен ме притесняват тези 36 фоликула да не стане усложнение. Та отложихме го за замразен. Не знам дали е правилно решението ми и сигурно ще се кахъря, но така или иначе решено е.

# 492
Здравейте! Направих спонтанен аборт на 09.01.2025 г. Това ми беше първа бременност след няколко инвитро процедури. Цикълът ми дойде на 10.02 и беше нормален. Но сега ми закъснява 13 дни като не съм имала интимен контакт. Бях на преглед в края на февруари и според доктора всичко е наред. Въпросът ми е дали е нормално толкова много да ми закъснява?

# 493
Littlypiggy, пусна ли прогестерон? Ако не се чувстваш ок е хубаво, че сте го отменили. Дай си време на тялото да се възстанови и ти пожелавам от първият път да забременееш Simple Smile

Siss, нормално е, объркват се много хормоните след аборт. На мен ми отне около 2 месеца да се наредят нещата.

# 494
Не сме пускали прогестерон. Още на прегледа решихме да изчакам. Мен все още много ме боли корем и съм подута, мисля че и психиката ми има нужда от малко почивка. Благодаря за пожеланието и сбъднати мечти на всички!

Общи условия

Активация на акаунт