Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 36 199
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте! Днес ми е 6ден гонал, цетротид и мериоферт , станах днес уж добре , но след малко започна да ми прималява, като все едно ти е ниско кръвното, а не е , усещам безсилие , гадене .. Имали ли сте подобни симптоми , адски съм уплашена!

# 361
Аз бях така от цетротида, още първата сутрин в която не трябваше да го бия и се чувствах вече добре.

Здравейте! Днес ми е 6ден гонал, цетротид и мериоферт , станах днес уж добре , но след малко започна да ми прималява, като все едно ти е ниско кръвното, а не е , усещам безсилие , гадене .. Имали ли сте подобни симптоми , адски съм уплашена!

# 362
И аз така се чувствах от Цетротида, може би на 3-тия ден някъде след като започнах да го бия беше по-добре.

# 363
Здравейте!
Имаме едно прекрасно дете, борим се за второ. Скоро ми приключи предния опит на ЕЦ - правихме ПИД на ембриона излезе небалансиран. Сега ми предстои отново пункция.
Та се чудя дали решението да не правим този път ПИД, е разумно. Или се очаква щом веднъж сме правили, всеки път да правим?
Иска ми на 5 ден да направим свеж трансфер.
Ако се развие - чудесно. Ако не, опитваме пак. Не съм говорила още с доктора.

# 364
Вие или мъжа ви имате ли генетични заболявания, или някой от роднините? ПИД не е задължителен , поне мен не са ме задължавали, нека кажат и другите .

Здравейте!
Имаме едно прекрасно дете, борим се за второ. Скоро ми приключи предния опит на ЕЦ - правихме ПИД на ембриона излезе небалансиран. Сега ми предстои отново пункция.
Та се чудя дали решението да не правим този път ПИД, е разумно. Или се очаква щом веднъж сме правили, всеки път да правим?
Иска ми на 5 ден да направим свеж трансфер.
Ако се развие - чудесно. Ако не, опитваме пак. Не съм говорила още с доктора.

# 365
Благодаря за отговорите! От вторник ще ги започвам и се надявам всичко да е наред. 🤞🏻

Друг въпрос - ако всичко е наред, би трябвало стимулацията да започне в началото на Април. С мъжа ми предпочитаме свеж трансфер, ако се стигне до там, но се притеснявам, че вероятно той би се паднал около Великденските празници. На някоя от Вас случвало ли се е да има трансфер на празник? В такъв случай от доктора следящ Ви ли се извършва или от дежурен такъв?

# 366
Здравейте! В края на месеца, ако е рекъл Бог, ми предстои стартиране на хормоналната стимулация.
Бихте ли ми дали насоки за поставянето на инжекциите. Не съм от града и ще се наложи да си ги поставям сама. Има ли някакви тънкости - бързо или бавно, да слагам ли студен компрес после, да затоплям ли на стайна температура течността, в хладилник ли се държат инжекциите, с готов разтвор ли са или трябва да си ги изтеглям сама и изобщо всичко, което мислите, че ще ми е полезно.
Разбира се, че сестрите в клиниката ще ми покажат и кажат повечето неща, но се тревожа да не пропусна нещо. Благодаря.

# 367
Здравей, Симона.

Предполагам зависи от инжекциите. Има някои готови тип писалка, те ми се сториха най-лесни, нагласяш си дозата само и биеш. Имаше и такива, които трябваше да си смесвам, но не е нещо сложно. Според мен сама ще усетиш как да ги биеш. Примерно Цетротид в клиниката го биеха по-бързо и повече ме сърбеше, а аз вкъщи по-бавно и почти не ме сърбеше. Декапептил за мен беше най-гадна, защото си ме болеше слагането и после имах синина. В хладилник се съхраняват, не съм чакала да са на стайна температура, сутрин със ставането ги биех.

Те ще ти обяснят подробно как да ги биеш, какво да очакваш като усещане или странични ефекти и тн. Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 23:24 от maria1330

# 368
Зависи какво ще слагате, в клиниката ще ви кажат кое как да съхранявате. Аз до сега само цетротид и зарзио съм съхранявала в хладилник. Всичко останало, което съм слагала ми казаха, че може на стайна температура стига да е под 25 градуса.

# 369
Здравейте бъдещи мами  ☺ Утре ми предстои   пункция и от клиниката ми казаха че имам право на 30 дни болничен. В момента работя имам стаж по специалноста 10 месеца и 24 дена. Ако след трансфер имам положителен тест мога ли да продължа с болничен през цялата бременност . Ако някой е по запознат с тази тема ще бъда благодарна да сподели ☺

# 370
Здравейте,

Започнах подготовка за ЗЕТ и бях само 7 дни на 3х1,разболях се от грип и ме канселираха. Не са ми казали да пия нищо друго,а просто да спра приема на естрофем.
Според вас дали това ще обърка менструацията като очаквана дата?

# 371
Има и клипчета онлайн в ютуб за всяко лекарство как да го поставиш.

Здравейте! В края на месеца, ако е рекъл Бог, ми предстои стартиране на хормоналната стимулация.
Бихте ли ми дали насоки за поставянето на инжекциите. Не съм от града и ще се наложи да си ги поставям сама. Има ли някакви тънкости - бързо или бавно, да слагам ли студен компрес после, да затоплям ли на стайна температура течността, в хладилник ли се държат инжекциите, с готов разтвор ли са или трябва да си ги изтеглям сама и изобщо всичко, което мислите, че ще ми е полезно.
Разбира се, че сестрите в клиниката ще ми покажат и кажат повечето неща, но се тревожа да не пропусна нещо. Благодаря.

# 372
Момичета , моля за мнение относно последните изследвания преди пункция , не е ли малко висок LH?
В 21:30 ч поставих овитрел , пункция сряда и имали ли сте реакции от овитрел?

# 373
Тези от вас, които пият Регулон (аз съм 2х1) преди почване на стимулация, имат ли сърцебиене? От време на време така ми “прелупва” сърцето, че имам чувството, че ми се качва в гърлото и почвам да си мисля всякакви лоши неща, че нещо ще ми стане…

# 374
Дуфастона за какво го изписват след трансфера, за спиране на менструацията в двуседмичния период ли?

Общи условия

Активация на акаунт