Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 857
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
KSun , аз съм с история, близка до твоята.

2019-та имах лапароскопска операция за махане на киста на десния яйчник. Тогава АГ не ме предупреди за никакви рискове, а и аз не знаех какво да питам. Същото АГ 2 години ме пускаше “по пързалката” да ми следи овулация и и просто ми казваше колко е голям доминантния Ф, без да отразява, че винаги са само от едната страна. 2021-та след естествени опити на своя глава пуснах АМХ и изпаднах в шок, ориентирахме се към репродуктивна клиника и там вече “цъфна” истината, че отдясно нищо не се вижда. Изготвихме план на ЕЦ, заради намаления резерв и 4 поредни месеца (бяхме по Фонд) вадихме между 1 и 3 Я от функциониращия яйчник. Събрахме 4 бластоциста, имам детенце от първия трансфер, в момента съм в края на първи триместър от втория трансфер. Та - не се плаши, и с 1 яйчник се случват нещата! Успех! ❤

# 511
записвам се и аз в темата Simple Smile
Повреме на стимулация съм, днес при прегледа се потвърдиха опасенията ми, че левия яйчник не функционира …. след лапаросопия съм, много сраствания и махната лява тръба + за разкош ендометриоза… картинката е прекрасна. Миналия опит инвитро заради тези сраствания вадихме само от дясно, но за съжаление трансферите не бяха успешни…
Има ли момичета, които са разбрали повреме на стимулация, че единия яйчник не функционира? Някакви съвети? Чудя си се дали цял живот е бил така срастнал и никога не е функционирал (въпреки, че като млада лекарите са го виждали “УЖ” на ехограф) а той се намира зад матката до десния или ендометриозата го е “убила”…
Да ви кажа за моите яйчници какво ли не съм чувала, че е залепнал за стената, че вече си е изпял песента т.е. атрофирал е ,че са много малки и вероятно и други идиотии, но не мога да помня всичко което им е хрумнало да ми кажат светилата, това в България.
В Турция нищо им нямаше на яйчниците ми, та и от двата вадиха яйцеклетки, от атрифиралия по-малко, но все пак си имаше.
Повишете нивата на витамините за няколко месеца, пробвайте да включите и 7 кето дхеа, след изследване на нивата и вижте пак каква е ситуацията, но не при един лекар, че аз хич вяра им нямам. 🍀

# 512
Това, което ми прави впечатление (от мои приятелки и коментари във форума), че в Турция и стимулациите, и трансферите са по-сериозни, докторите следят всяко изменение, постоянно се пускат изследвания за какво ли не, постоянно получаваш информация, а не се молиш за нея та чак да ти стане неудобно...и изглежда имат повече успеваемост. Мои близки с по-тежки диагнози успяха от първия път там... а Аз още се мъча... Давам си още един опит в България за ЗЕТ, и обмислям и аз към Турция да се насоча.

# 513
Попитай лекарката или акушерката във моя случай има повече контакти със акушерката, много неща не обесняват както трябва винаги трябва да питаш каквото не ти е ясно, аз след пункцията имах много силни болки и направо отидох на преглед

# 514
На 8ми ден на 3 тридневни и уринарния и кръвния ми бяха много положителни, след това започнаха да спадат и се оказа биохимична.. чувствате се така от приема на лекарствата (и при мен беше така). Стискам ви палци ❤️

Днес ми е десети ден след трансфер на две три дневни ембриончета . Излизах за малко и ме заболя ниско долу в дясно ,може би яйчник .Аз правих кръвен на 6 и 7 ден и беше отрицателен ,та го отписах . Но тест ми е назначен на 14 ден и затова продължавам с всички лекарства .Приемам естрофем три пъти на ден ,утрогестан 3 пъти по 2 ,пролутекс по веднъж на ден ,фраксипарин през ден ,аспирин през ден ,бромокриптин по половинка всеки ден,еутирокс и разни витамини . Дали  тази болка е нещо сериозно ,случвало ли ви се е? Когато се движа е доста остра ,досега не съм изпитвала подобна ,когато лежа изчезва . Появи се преди около 2 часа

# 515
Това, което ми прави впечатление (от мои приятелки и коментари във форума), че в Турция и стимулациите, и трансферите са по-сериозни, докторите следят всяко изменение, постоянно се пускат изследвания за какво ли не, постоянно получаваш информация, а не се молиш за нея та чак да ти стане неудобно...и изглежда имат повече успеваемост. Мои близки с по-тежки диагнози успяха от първия път там... а Аз още се мъча... Давам си още един опит в България за ЗЕТ, и обмислям и аз към Турция да се насоча.

ЯВно малко сте чели или сте попаднали на 2-3 дето са успели от първия път. Бяхме в Турция преди две години. Изследвания не са пускат на стимулация почти никакви освен на 2-ри ден от МЦ и преди пункция ( както е и в БГ). даже тук доста повече изсл-я са ми искали. Информация НЕ получаваш от никой, освен ако не почнеш да ги натискаш и да си я искаш. За епикризи, изследвания и документи пък да не говорим, трябва да ги заплашиш, че ти трябват за друг опит за да ти ги дадат доброволно. Касова бележка или документ за каквото и да е нямаме нито една. Само за лекарствата, които си купувахме от аптеката или момчето, което ги носеше. Успеваемост нямат голяма, просто повечето момичета ги е срам от това, че не са успели веднага и имат по 3-4-5, а дори и 6 стимулация, докато стигнат успех и не искат да го казват. Казват едва когато са забременели, ми то и баба така може. Е, със същата статистика от 3-4-5 опита и тук ще успеете. Но преди да се хвърляте в дълбокото чела недочела изчетете първо всички теми за Турция, Клиники в Истанбул, д-р Тургут, Мемориал, Бахчежди и тогава констатирайте. Има и групи в Фейсбук.Че то стана като с дубайския шоколад, някой казал че е супер и всичко почнаха да го повтарят като папагали. Иначе да, и аз си мислех че в ТУрция са " богове" и ще стане от раз, уау, всичко перфектно, ама не е така.......Освен това не обръщат никакво внимание на имунология , което понякога може да бъде изкл важно за трансфера и имплантацията.

# 516
Здравей, Ksun,
Аз съм в твоето положение, не си сама ❤ Знам, че това не помага особено, но пък може да ти олекне.  
Аз съм на 32 години, с тежка ендометриоза, заради която бяха срастнали тръбите с матката, с яйчниците, матката с дебелото черво. Засегнати бяха и бъбреците, и уретрите. Две операции имам, едната в чужбина, отстранени и двете тръби, 10 см от дебелото черво и останал едва 1 см от десен яйчник. Мнооого тежко възстановане. Че и диагноза рак заради хистологията на едната лезия...
Въпреки че имаше антрални фоликули, по време на стимулацията, в десния яйчник нищо не порасна, а в левия имах 7 хубави фоликула. За жалост, в тези 7 фоликула имаше само 2 яйцеклетки, едната не беше годна за оплождане, другата беше зряла, метафаза 2, но не се оплоди. Така останахме без ембрионче.
Не се отчайвай! След като потвърдиха, че нямаме ембрионче, много страдах и плаках, 3 години чаках да успеем да стигнем до стимулация, да освободим матката от сраствания и накрая нищо... Но си повтарях, че има случаи, когато не вадят нито една яйцеклетка, както и такива, при които стимулацията изобщо не води до нарастване на фоликулите и в двата яйчника и лекарите я прекъсват!
Да, има късметлийки, които забременяват от първи инвитро опит, но има и жени, които не успяват.
Горе главата, мисли си хубави неща и не се навивай за лошо. Дай сили на десния ти борец и му изпращай хубава енергия ❤
Ето, имали сте трансфери при предишните опити, значи преодолявате няколко критични стъпки 🍀
Търпение и вяра!
Повреме на стимулация съм, днес при прегледа се потвърдиха опасенията ми, че левия яйчник не функционира …. след лапаросопия съм, много сраствания и махната лява тръба + за разкош ендометриоза… картинката е прекрасна. Миналия опит инвитро заради тези сраствания вадихме само от дясно, но за съжаление трансферите не бяха успешни…
Има ли момичета, които са разбрали повреме на стимулация, че единия яйчник не функционира? Някакви съвети? Чудя си се дали цял живот е бил така срастнал и никога не е функционирал (въпреки, че като млада лекарите са го виждали “УЖ” на ехограф) а той се намира зад матката до десния или ендометриозата го е “убила”…

# 517
Момичета, много интересно ми беше това, което споделяте за Златен корен и емоциите. Може ли да споделите конкретни препарати, от които сте доволни?

# 518
@Salsera със сигурност има такива мнения и изживявания. Аз говоря най-вече от лични наблюдения - с три от моите приятелки започнахме да вървим заедно по пътя на инвитрото. Те се ориентираха към Турция и две забременяха от първия път, а имат диагнози и няколко пъти са чували, че "няма да стане" . Третата в момента изчаква резултата от втори трансфер. Споделяме и обменяме информация заедно и затова ми направи впечатление, че тук и там е много различно - И да, повече изследвания им се правят, и да постоянна комуникация имат, в по-големи дози им изписват медикаментите, но пък явно има резултат.  И да, не им налагат свежи трансфери, даже държат на замразени. Понякога ми е цяла мъка да се свързвам и да получавам информация... Да не говорим, че задавам въпроси и ми се отговаря "Ами не знам, ще видим"... Разочаровам се и когато видя, че близките ми са доволни, и попадна на положителни мнения в интернет, е напълно разбираемо да започна да мисля, че там е по-добре...

# 519
Момичета, много интересно ми беше това, което споделяте за Златен корен и емоциите. Може ли да споделите конкретни препарати, от които сте доволни?

Аз нямам някой конкретен. Всеки път май си взимам различен. Просто каквото ми дадат в конкретната аптека.

# 520
Здравей, Ksun,
Аз съм в твоето положение, не си сама ❤ Знам, че това не помага особено, но пък може да ти олекне.  
Аз съм на 32 години, с тежка ендометриоза, заради която бяха срастнали тръбите с матката, с яйчниците, матката с дебелото черво. Засегнати бяха и бъбреците, и уретрите. Две операции имам, едната в чужбина, отстранени и двете тръби, 10 см от дебелото черво и останал едва 1 см от десен яйчник. Мнооого тежко възстановане. Че и диагноза рак заради хистологията на едната лезия...
Въпреки че имаше антрални фоликули, по време на стимулацията, в десния яйчник нищо не порасна, а в левия имах 7 хубави фоликула. За жалост, в тези 7 фоликула имаше само 2 яйцеклетки, едната не беше годна за оплождане, другата беше зряла, метафаза 2, но не се оплоди. Така останахме без ембрионче.
Не се отчайвай! След като потвърдиха, че нямаме ембрионче, много страдах и плаках, 3 години чаках да успеем да стигнем до стимулация, да освободим матката от сраствания и накрая нищо... Но си повтарях, че има случаи, когато не вадят нито една яйцеклетка, както и такива, при които стимулацията изобщо не води до нарастване на фоликулите и в двата яйчника и лекарите я прекъсват!
Да, има късметлийки, които забременяват от първи инвитро опит, но има и жени, които не успяват.
Горе главата, мисли си хубави неща и не се навивай за лошо. Дай сили на десния ти борец и му изпращай хубава енергия ❤
Ето, имали сте трансфери при предишните опити, значи преодолявате няколко критични стъпки 🍀
Търпение и вяра!
Здравейте, направи ми впечатление че сте имала 7 хубави фоликула и само 1 яйцеклетка, под 7 хубави имате предвид че са били с достатъчно голям размер при пункцията или така е казал лекаря?

# 521
Да,T q бяха с добри размери 16÷18 mm, в 7 фоликула имаше 2 яйцеклетки, едната беше незряла. При пункцията в другите фоликули не е имало яйцеклетка. А може и да е имало, но да е била залепена за стената на фоликула, а не свободна вътре в тях, това няма как да се докаже.

# 522
Да,T q бяха с добри размери 16÷18 mm, в 7 фоликула имаше 2 яйцеклетки, едната беше незряла. При пункцията в другите фоликули не е имало яйцеклетка. А може и да е имало, но да е била залепена за стената на фоликула, а не свободна вътре в тях, това няма как да се докаже.
Правилно ме разбрахте, че няма как да се докаже ясно, но не е нормално от 7 да извадят 1 яйцеклетка, има голяма вероятност тази стимулация да не е била правилната или лекаря да не е таймирал правилно, което е да е ви съветвам да не го повтаряте. Пробвайте друг вид стимулация с други медикаменти, сменете и лекаря според мен, но с всички проблеми и да имате толкова фоликули и да ги изпуснат не е нормално.
Успех в борбата, но дерзайте за промяна, изключително негативен опит имам с подобни констатации че нямам яйцеклетки и затова си позволих да ви попитам. 🍀

# 523
Здравейте! Днес ми е 11 ден от МЦ. 8 дни бях на стимулация (от 3-ти до 10-то ден от МЦ), а довечера ми предстои Хориомон и в четвъртък пункция. Обсъждахме с докторката, че при хиперстимулация, ще отменим свежия трансфер и ще преминем към ЗЕТ, но ще се реши в деня на пункцията.
Както повечето жени, се притеснявам от хиперстимулация. Има ли някакви индикации за нея още преди пункцията или е невъзможно да се прецени? Това са хормоните ми от днес:

# 524
Така или иначе прогестерона ви не позволява свеж трансфер . Трябва да е под 1,5 та дори и 1 .
quote author=beyourself1101 link=topic=1729188.msg49502345#msg49502345 date=1742900108]
Здравейте! Днес ми е 11 ден от МЦ. 8 дни бях на стимулация (от 3-ти до 10-то ден от МЦ), а довечера ми предстои Хориомон и в четвъртък пункция. Обсъждахме с докторката, че при хиперстимулация, ще отменим свежия трансфер и ще преминем към ЗЕТ, но ще се реши в деня на пункцията.
Както повечето жени, се притеснявам от хиперстимулация. Има ли някакви индикации за нея още преди пункцията или е невъзможно да се прецени? Това са хормоните ми от днес:

[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт