Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 881
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
От имунологията по-смислена е биопсията и то непосредствено преди трансфер. Тромбофилия е хубаво да се проследи също.

# 541
Здравейте , момичета. Имам история на няколко биохимични бременности както и мисед в осма седмица от естествено забременяване, 2 трансфера без имплантация , един завършил с биохимична . Нито една от клиниките където съм била досега не ми е искала имунологични изследвания, тромбофилия, НК клетки. На сама глава реших да отида в една местна клиника да си пусна микробиология и доктора там ме посъветва да ги пусна тези изследвания . На вас искали ли са ви ги от клиниката, в която правите инвитро/ икси и каква всъщност е практиката с тези изследвания ? Чувствам се все едно съм била неинформирана и неглижирана досега 😕
Според мене тромбофилията е едно от задължителните изследвания, защото при наличие на такава може да настъпи аборт, а вие имате такъв, така че препоръчвам да я пуснете. В Геника има пакети за тромбофилия мисля че основният е напълно достатъчен като за начало, колкото до имунологията не всички лекари се влияят от нея. И аз съм в ситуация с аборт, с биохимична и неуспешни трансфери и най-вероятно ще пусна имунологични, въпреки че лекарят ми ги отрича.

# 542
Интересува ме кога е редно и от кого  да бъдат назначени такива изследвания  ? Чудно ми е защо на мен не  са ми препоръчвани от прехвалената инвитро клиника досега, дори след два неуспешни трансфера…
Вие от къде научихте за тях?
Пуснах ги в понеделник в клиника където не съм правила инвитро, но ми е наблизо по препоръка на доктора там след като се заговорихме за положението ми. Оказа се, че имам завишени НК клетки.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 21:17 от •MERA•

# 543
Аз посетих имунолог по своя инициатива, но заради съмнения за понижен имунитет. Но все пак посетих имунолог в клиниката, която посещавам, откри се от една страна понижен имунитет, от друга пък отклонения, които налагат имуносупресия при инвитро. След това ги обсъдих с репродуктивния ми лекар, но в крайна сметка заради други проблеми няма да прилагам пълната терапия.
Имунологична биопсия си ми беше предложена от репродуктивния специалист.

# 544
Интересува ме кога е редно и от кого  да бъдат назначени такива изследвания  ? Чудно ми е защо на мен не  са ми препоръчвани от прехвалената инвитро клиника досега, дори след два неуспешни трансфера…
Пуснах ги в понеделник в клиника където не съм правила инвитро, но ми е наблизо по препоръка на доктора там след като се заговорихме за положението ми. Оказа се, че имам завишени НК клетки.
Не се притеснявай за НК клетките, не е научно доказано, че влияят върху имплантацията на ембриона, затова и доста лекари не признават тези изследвания. На следващия преглед най-добре обсъди положението с лекуващия лекар и виж какво мисли той по въпроса.

# 545
Здравейте, MERA, аз също често чувам за случаи, при които в големи клиники се пренебрегва тромбофилия, НК клетки и имунология, имам приятелка с 4 неуспеха, не беше назначен дори кариотип.
За мен тези изследвания не са излишни. ПИД също се отхвърля поради вероятността за неточност, но ако носи увеленост на двойката, значи е редно да настоява за него. Дори да не е научно или статистически доказано как влияят резултатите от изследванията и терапията, за мен добрите резултати от изследване (или терапията при лоши резултати) носят спокойствие на жената. А то е много важно по време на процедура. Иначе, после изпадаме в едни самообвинения: ама аз не проверих еди какво си, аз не направих достатъчно.
Аз бих посъветвала, всичко, за което сте чела или чула, което може да ви донесе спокойствие, обсъдете го с лекаря си🍀
Аз посещавам малка клиника и тромбофилия, нк клетки, уреаплазма бяха задължителни преди първата стимулация.
Говорете с лекаря си и не се притеснявайте, това е поправимо. Успех! ❤

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 16:54 от Leda*

# 546
А имунологична биопсия само Калчев ли прави? Аз съм изследвала имунология с кръвни изследвания само и оставам с впечатление, че биопсията е патент на Калчев и не се прави другаде.

И исках да попитам ако има някое момиче на спонтанен цикъл по Цар.
Задължително ли е да минат и 4-те пункции, за да се пристъпи към трансфер?
На сайта им много противоречиво е описано колко оплождания и трансфери покрива заповедта. Та може ли някой да ми каже от първо лице (писах им, но още нямам отговор)?
На едно място пише оплождания и нужния брой трансфери, малко по-долу на сайта им пише 1 оплождане и 1 трансфер и не става ясно.

# 547
И в Надежда се прави имунологична биопсия.

# 548
При мен след първия неуспешен трансфер докторът ни назначи кариотип, имунологични изследвания, всички видове биопсии, хистероскопия, уреаплазма, може и нещо да пропускам. Въпреки че ги направихме и уж всичко беше в норма преди втория трансфер, той пак беше неуспешен. Това лято пак ще повторим всичко преди третия трансфер, надявам се да ни е на късмет и да е успешен.
Интересува ме кога е редно и от кого  да бъдат назначени такива изследвания  ? Чудно ми е защо на мен не  са ми препоръчвани от прехвалената инвитро клиника досега, дори след два неуспешни трансфера…

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 22:18 от Imblue

# 549
Момичета, имате ли идея, дали преди и по време на стимулация и т.н. може да се приема GABA?

# 550
Ооххх Ново 20! На финала на стимулацията съм и се очаква пункция понеделник/вторник. Днес излезе микробиологията на мъжа ми - Ешерихия коли!!! Какво по дяволите?! Моята е чистаааа !!!! От къде пък сега това … и сега какво правим? това пречи ли на оплождането на яйцеклетките, ако даде за нова проба няма да има дните въздържание, следователно какво ? ще изкарат яйцеклетките и ще ги замразят и ще чакаме после мъжо да свърши неговата част след евентуално лечение?! Направо съм бясна на спънките, които постоянно се случват и защо трябва да е толкова трудно всичкооооо Sad

# 551
Ооххх Ново 20! На финала на стимулацията съм и се очаква пункция понеделник/вторник. Днес излезе микробиологията на мъжа ми - Ешерихия коли!!! Какво по дяволите?! Моята е чистаааа !!!! От къде пък сега това … и сега какво правим? това пречи ли на оплождането на яйцеклетките, ако даде за нова проба няма да има дните въздържание, следователно какво ? ще изкарат яйцеклетките и ще ги замразят и ще чакаме после мъжо да свърши неговата част след евентуално лечение?! Направо съм бясна на спънките, които постоянно се случват и защо трябва да е толкова трудно всичкооооо Sad
Здравейте, ще искат чиста микробиология със сигурност. Ешерихията е много упорита и отвсякъде може да се хване, вода ,храна които са замърсени, басейни, личната хигиена вече ви е ясна, но е трудна за лечение и трябва упоритост.
Да ви питам в коя болница излезе този резултат, напоследък много постове чета за открита ешерихия и се чудя дали мястото е където и на мен постоянно ми излиза?

# 552
Не е добре това дето пускат микробиологии по време на започната стимулация, но май навсякъде е така.

# 553
Не се стресирайте така за ешерихията, обсъдете го с лекаря си! Със сигурност ще имат отговор, определено се е случвало и на други пациенти. Знам колко е обезверяващо и отчайващо точно на финала да имате такава спънка.

Имайте предвид само че замразяването на яйцеклетки не е така успешно, както замразяването на ембриончета.
Стискам палци да има благоприятен изход от ситуацията ❤

# 554
Ако не се лъжа, микробиологията е валидна един месец и предполагам за това я пускат при стартиране на стимулация. Моята лекарка кара мъжа ми да пуска микробиология още на прегледа на втори ден от цикъла, с идеята ако има нещо, да се излекува до пункцията. Вероятно зависи и какво точно ще излезе, де.

Общи условия

Активация на акаунт