Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 866
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Ама и аз това се чудя, защо толкова късно ги пускат винаги тези микробиологии… И интересното е, че моята е чиста, а не се пазим нали е ясно хахах
 Чак утре ще разговарям с лекарката какви са изходите…мисля си:
Вариант 1: пуска нова проба и стискаме палци да е наред, а да е някакво “моментно” замърсяване, но губим дните за въздържание и тук не знам вече…
Вариант 2: Има си я и на мен вадят яйцеклетките и какво?! Замразяват ги и чакаме той да се излекува?! Дали това няма да попречи на фонда да финансира трансфера или може би ще платя за замразяването на яйцеклетките сама? И ме притеснява, че лекарката искаше свеж траснфер, а сега всичко може да пропадне и ме е яд, и при положение, че имам проблеми всякакви, с това замразяване да не си погубя яйцеклетките… ах как ме е яд!

# 556
Последния път като бях в клиниката ,имаше проблем и на едно момиче му обясняваха ,че ако се наложи да замразят яйцеклетките преди да ги оплодят ,фонда отпада . Но все пак е по важно всичко да е наред
  , author=KSun link=topic=1729188.msg49520168#msg49520168 date=1743172282]
Ама и аз това се чудя, защо толкова късно ги пускат винаги тези микробиологии… И интересното е, че моята е чиста, а не се пазим нали е ясно хахах
 Чак утре ще разговарям с лекарката какви са изходите…мисля си:
Вариант 1: пуска нова проба и стискаме палци да е наред, а да е някакво “моментно” замърсяване, но губим дните за въздържание и тук не знам вече…
Вариант 2: Има си я и на мен вадят яйцеклетките и какво?! Замразяват ги и чакаме той да се излекува?! Дали това няма да попречи на фонда да финансира трансфера или може би ще платя за замразяването на яйцеклетките сама? И ме притеснява, че лекарката искаше свеж траснфер, а сега всичко може да пропадне и ме е яд, и при положение, че имам проблеми всякакви, с това замразяване да не си погубя яйцеклетките… ах как ме е яд!
[/quote]

# 557
3 коментара от мен:
- Някой казал ли ви е колко въздържание трябва за пробата за оплождане? Ние сме с лек мъжки фактор и винаги са ни казвали 2 дни --> Има време за второ даване на проба, вече обаче за излизането на резултатите не знам. Предполагам ще правите ИКСИ, а там не се търси бройка/обем, което е единственото, което намалява с по-кратко въздържание. Другите показатели обикновено се подобряват, а те са по-важните.
- Знаете ли защо се държи на свеж трансфер? Все повече мнения клонящи към замразен чета.
- Най-правилно е да се изкаже лекар, но на мен в две клиники (Надежда и Мемориал в Турция) не са ни искали въобще микробиология на мъжа ми. Аз правих стимулация с гъбички. Него въобще не сме го проверявали дали и той ги има.

# 558
Въздържание между 2-4 дни . Няма никакви доказателства ,че единия вид трансфер е по успешен от другия . Въпрос на показателите в момента ,предпочитания и преценка на доктора .
2 коментара от мен:
- Някой казал ли ви е колко въздържание трябва за пробата за оплождане? Ние сме с лек мъжки фактор и винаги са ни казвали 2 дни --> Има време за второ даване на проба, вече обаче за излизането на резултатите не знам. Предполагам ще правите ИКСИ, а там не се търси бройка/обем, което е единственото, което намалява с по-кратко въздържание. Другите показатели обикновено се подобряват, а те са по-важните.
- Знаете ли защо се държи на свеж трансфер? Все повече мнения клонящи към замразен чета.

# 559
С две думи, 2 не-лоши новини за авторката - въздържание 2 дни върши работа, както и няма нищо лошо в замразен трансфер по принцип Simple Smile

# 560
При нас казусът с въздържанието преди ИКСИ беше следния - дали да са над 7 дни (както се оказа, че ще се получи) или по-малко от 2 дни. Предвид, че е с 1-2% читава морфология и ембриолози, и доктор казаха, че вторият вариант е по-добър. Та петък вечер мм свърши работа, неделя сутрин беше оплождането.

# 561
И ние по-скоро 1.5-2 дни обикновено правим, все така се случва. По-оптимално е като е за ИКСИ от над 4 дни със сигурност.

# 562
Здравейте! Някоя от вас пускала ли си е холестерол след стимулация! След всичките изследвания които правят на мен лично досега не са ми го вкарвали в кръвните картини. Личната ми лекарка ме накара да го пусна , т.к сега започвам нова стимулация със Гонал 900 и Мериоферт 150 ,  холестерола се вдига с все изминат ден и сега направо нз. какво да правя . Според вас да изчакам да приключа стимулацията и да чакам организма сам да си влезне в норма или да започна да пия статини (както моята лична лекарка ме посъветва). Никога преди това не съм имала завишен холестерол.

# 563
Благодаря, че споделяте своя опит и ни давате идеи къде можем да сбъркаме.
Май е най-добре още преди старта на стимулацията да се пусне изследване в някоя лаборатория, за да се знае какво е положението и дали изобщо да се стартират нещата.
Много съжалявам за ситуацията, в която сте изпаднали. Успех ❤️

# 564
Лекарства за холестерол не е препоръчително да се пият по време на инвитро процедура. Задължително се съветвайте с репродуктивния преди да взимате каквото и да е.

Здравейте! Някоя от вас пускала ли си е холестерол след стимулация! След всичките изследвания които правят на мен лично досега не са ми го вкарвали в кръвните картини. Личната ми лекарка ме накара да го пусна , т.к сега започвам нова стимулация със Гонал 900 и Мериоферт 150 ,  холестерола се вдига с все изминат ден и сега направо нз. какво да правя . Според вас да изчакам да приключа стимулацията и да чакам организма сам да си влезне в норма или да започна да пия статини (както моята лична лекарка ме посъветва). Никога преди това не съм имала завишен холестерол.

# 565
Здравейте Simple Smile
В месеца на хистероскопията може ли да се започне стимулация (по дълъг протокол) или по-добре да се изчака следващ цикъл ? Трябваше да е този месец хистерото, но се появи някаква кандида… и най-вероятно ще я отменят и графика ни за напред се променя. Благодаря.

# 566
KSunОсвен бактерията нещо друго в еякулата излезе ли? Питам за левкоцити масово? При нас, преди време беше излязла същата бактерия, без нито един левкоцит( ако има инфекция, трябва масово да се откриват левкоцити, те са защитата на организма) и лекарката се осъмни, че пробата е била замърсена. Това най-често се случва от ръцете, ако част от еякулата е била по тях и се е стекла. На следващата проба, нямаше нищо. Тогава пробата беше за предстояща инсеминация и я направиха, нямаше никакъв проблем.

# 567
Няма нищо друго, левкоцити пише 2-3 на зрително поле (преди година без бактерия му пишеш 4-5 левкоцити)
Аз също се съмнявам на 90%, че е замърсена пробата, но не съм спала 2 дни от притеснение, а на мъжо потънаха гимиите…
KSunОсвен бактерията нещо друго в еякулата излезе ли? Питам за левкоцити масово? При нас, преди време беше излязла същата бактерия, без нито един левкоцит( ако има инфекция, трябва масово да се откриват левкоцити, те са защитата на организма) и лекарката се осъмни, че пробата е била замърсена. Това най-често се случва от ръцете, ако част от еякулата е била по тях и се е стекла. На следващата проба, нямаше нищо. Тогава пробата беше за предстояща инсеминация и я направиха, нямаше никакъв проблем.

# 568
Стискам палци, да е замърсяване причината. Аз също съм в стимулация, в понеделник е пункцията. В петък и двамата дадохме проби за микробиология. И то, ако аз не бях попитала щяхме да се чудим в понеделник има ли, няма ли. Редовна практика …

# 569
Здравейте, имаме 3 неуспешни трансфера (без имплантация). Преди следващата стимулация ми назначиха физиотерапия на малък таз - някой правил ли е и има ли ефект.

Относно изследванията - сега ни назначиха доста имунологични кръвни + кариотип

Исках да попитам и ако един ембрион не достигне до бластоцист на 5тия ден - означава ли, че има проблем?

Може ли да препочъчате нещо за подобряване на качеството на яйцеклетките ( сега взех едни доста скъпи витамини)

Общи условия

Активация на акаунт