Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 846
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, имаме 3 неуспешни трансфера (без имплантация). Преди следващата стимулация ми назначиха физиотерапия на малък таз - някой правил ли е и има ли ефект.

Относно изследванията - сега ни назначиха доста имунологични кръвни + кариотип

Исках да попитам и ако един ембрион не достигне до бластоцист на 5тия ден - означава ли, че има проблем?

Може ли да препочъчате нещо за подобряване на качеството на яйцеклетките ( сега взех едни доста скъпи витамини)

Ако не сте пускали ДНК фрагментация при мъжа, проверете и нея. Понякога там изниква проблем.

# 571
За качеството на Я аз следвах напътствията за добавки и начин на живот от книгата Всичко започва с яйцето на Ребека Фет. За моите показатели (възраст, яйчников резерв и т.н.), постигнахме добър резултат, така че все си мисля, че е имала ефект. Отделно през целия период приемах мултивитамини, препоръчани от репродуктивния специалист .

# 572
Здравейте, имаме 3 неуспешни трансфера (без имплантация). Преди следващата стимулация ми назначиха физиотерапия на малък таз - някой правил ли е и има ли ефект.

Исках да попитам и ако един ембрион не достигне до бластоцист на 5тия ден - означава ли, че има проблем?

Може ли да препочъчате нещо за подобряване на качеството на яйцеклетките ( сега взех едни доста скъпи витамини)

Здравейте! На 3-дневни ембриони ли са Ви били до сега трансферите?

# 573

Четох за Ovaboost , мисля да го пробвам.

# 574
Здравейте , момичета. Имам история на няколко биохимични бременности както и мисед в осма седмица от естествено забременяване, 2 трансфера без имплантация , един завършил с биохимична . Нито една от клиниките където съм била досега не ми е искала имунологични изследвания, тромбофилия, НК клетки. На сама глава реших да отида в една местна клиника да си пусна микробиология и доктора там ме посъветва да ги пусна тези изследвания . На вас искали ли са ви ги от клиниката, в която правите инвитро/ икси и каква всъщност е практиката с тези изследвания ? Чувствам се все едно съм била неинформирана и неглижирана досега 😕
Здравей, Mera. В Надежда ми предложиха тези изследвания и ги направих. Докторът искаше да провери всичко преди трансфер. При мен взеха материал за изследване от матката и направиха имунологична, вирусологична и микробиологична биопсии, имплатационен прозорец, отделно цветна снимка и ПИД на ембриона. Когато всичко беше в граници, направихме трансфер и сега съм бременна.
Не знам дали има нужда от толкова много изследвания, защото си е и до късмет, но си спомням, че при теб и ПИД не бяхте правили. Помисли дали да не пробваш някъде където правят повече проверки.

# 575

Аз взимам OvaBoost и мисля, че действа за подобрението на качеството на яйцеклетките.Но го пия от около 4 месеца по 3,4 таблетки на ден Simple Smile

# 576
Благодаря Hanna 🌹
Сменихме клиниката и пуснахме всички изследвания наново плюс имунология, тромбофилия, ДНК . Днес ми беше първата вливка , че се оказах със завишени NK клетки. Изчистихме бактерия , която се установи при новата микробиология на ММ и продължаваме напред.

# 577
Убиквинол го дават за подобряване на качество на яйцеклетката. Дори доц. Михайлова имуноложката ми го беше казала.

# 578

Исках да попитам и ако един ембрион не достигне до бластоцист на 5тия ден - означава ли, че има проблем? Съдържат коензин Q10, витамин Е, фолиева киселина, селен, катехили от екстркт от зелен чай, екстракт от женско биле, омега 3 мастни киселини

Здравейте! На 3-дневни ембриони ли са Ви били до сега трансферите?

На 5 дневни. За витамини сега взех едни доста скъпи, но се оказа, че са за поликистоза .... аз нямам такова и сега се чуда дали ако ги пия ще е вредно - витамините са pro fertil

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 20:00 от annonymous 18

# 579
Най-препоръчвани добавки за подобряване качеството на яйцеклетките са :
• Коензим Q10 във формата  Убиквинол (Подобрява митохондриалната функция на яйцеклетките)
• DHEA (Подпомага узряването на яйцеклетките (но се взема само след консултация с лекар!)
• N-ацетилцистеин (NAC) -Мощен антиоксидант, защитава яйцеклетките от оксидативен стрес
• Ресвератрол (Намалява възпаленията и подобрява яйчниковата функция)
• Омега-3 мастни киселини (Противовъзпалителен ефект и подобрява хормоналния баланс)
• Витамин D3 – 2000–5000 IU дневно (Поддържа хормоналния баланс и влияе върху имплантацията)
• Фолат (Метилфолат) – 400–800 mcg дневно (Подобрява ДНК здравето на яйцеклетките
;Важен за качеството на ембрионите при оплождане)
• Магнезий – 200–400 mg дневно (Подпомага релаксацията на мускулите и нервната система
;Подобрява кръвообращението към яйчниците)

# 580
Здравейте, взехме този месец заповедта от фонда и утре съм на преглед на 2ри ден от цикъла. При вас веднага след получаването на заповедта ли започнахте със стимулациите? Също ме интересува при стартирането на стимулациите дали се изследват някакви хормони, тъй като часа ми е за 15 и се притеснявам дали ако се налага изследване то ще бъде ли възможно. Благодаря предварително на отзовалите се!

# 581
Щом имаш заповед, няма никакъв проблем да стартирате. Ако и всичко е наред - обикновено се пускат Лх, Фсх, прогестерон и естрадиол. Щом те викат по това време, вероятно няма проблем да се пуснат и хормони. Успех! Simple Smile

# 582
Мен също темата с хормоните ме вълнува имате ли представа, тези които сте правили изследване в лабораторията на клиниките за колко време излизат резултатите, тъй като ще бъда на преглед в обедната почивка и ако трябва да ги чакам поне да мога да предупредя, че ще се забавя.

# 583
Не знам в коя клиника си, но резултатите ги проверяваш по електронен път обикновено и не трябва да ги чакаш на място. Не мога да кажа как е на другите места, в моята клиника излизат бързо - за 1 или 2 часа обикновено.

# 584
Ако не е в клиниката и трябва да идете до лаборатория по мои наблюдения в Рамус са най-бавни, Синево и Бодимед - най-бързи.

Общи условия

Активация на акаунт