Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 844
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
Мен също темата с хормоните ме вълнува имате ли представа, тези които сте правили изследване в лабораторията на клиниките за колко време излизат резултатите, тъй като ще бъда на преглед в обедната почивка и ако трябва да ги чакам поне да мога да предупредя, че ще се забавя.
Поради същата причина аз реших да ида и на ден 2 и на ден 3, тъй като не исках да чакам резултатите там.
За съжаление не успяхме да стартираме миналия месец, заради задържан фоликул, надявам се този месец да имаме повече успех 🍀❤️

# 586

Здравейте, пуснахме имунологични изследвания и на мен всичко ми изглежда нормално?

# 587
Момичета, какво ви изписват при подготовка за ЗЕТ?

# 588
Всеки път е различна терапия . Това е нещо индивидуално и Вашият лекар ще прецени quote author=Dragonfly_94 link=topic=1729188.msg49541995#msg49541995 date=1743581190]
Момичета, какво ви изписват при подготовка за ЗЕТ?
[/quote]

# 589
Здравейте дами можете ли да кажете мнение за клиника в Бг ,или успели в наши клиники . Тъй като след доста неуспехи в Турция мисля да се насоча във клиника в Бг .фактор Салпингектомия 29 г .

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 17:57 от Е. Йорданова

# 590
Кой е лекуващия ви доктор в Надежда?
Здравейте , момичета. Имам история на няколко биохимични бременности както и мисед в осма седмица от естествено забременяване, 2 трансфера без имплантация , един завършил с биохимична . Нито една от клиниките където съм била досега не ми е искала имунологични изследвания, тромбофилия, НК клетки. На сама глава реших да отида в една местна клиника да си пусна микробиология и доктора там ме посъветва да ги пусна тези изследвания . На вас искали ли са ви ги от клиниката, в която правите инвитро/ икси и каква всъщност е практиката с тези изследвания ? Чувствам се все едно съм била неинформирана и неглижирана досега 😕
Здравей, Mera. В Надежда ми предложиха тези изследвания и ги направих. Докторът искаше да провери всичко преди трансфер. При мен взеха материал за изследване от матката и направиха имунологична, вирусологична и микробиологична биопсии, имплатационен прозорец, отделно цветна снимка и ПИД на ембриона. Когато всичко беше в граници, направихме трансфер и сега съм бременна.
Не знам дали има нужда от толкова много изследвания, защото си е и до късмет, но си спомням, че при теб и ПИД не бяхте правили. Помисли дали да не пробваш някъде където правят повече проверки.

# 591
Здравейте, момичета! Вчера бях на преглед и стартирахме стимулацията с Puregon 300. На прегледа се видяха само 5 фоликула, което накара доктора да поиска нов АМХ, който излезе 1.71. Утре пак съм на преглед, за да види как реагирам на стимулацията, но тъй като ми е за първи път и не знам исках да ви питам според вас има ли проблем да пътуваме събота и неделя. Също кога горе долу са ви правили пункциите, тъй като не мога да спра да я мисля тази пункция. Много ме е стах от упойката и как протича самото събуждане след нея. Ще съм ви много благодарна ако някой ми вдъхне малко кураж, защото не мога да спра да го мисля.

# 592
Пункцията е рутинно нещо, обикновено трае кратко, събуждането е леко подвикване по име, все едно си заспал в час по география, междувременно те съпровождат до леглото в стаята за възстановяване (понякога с количка, понякога на собствен ход)
После има някакъв дискомфорт, сходен с повечко газове в корема, може да пиете но шпа ако не минат до няколко часа.

Спокойно, нищо страшно няма!

# 593
Пункцията сигурно ще ти бъде между 12 и 15 ден от цикъла. Упойката наистина не е нищо страшно. Просто заспиваш и се събуждаш. Малко си като в просъница в началото и постепенно се оправяш. Аз обикновено си поспивам още малко като ме преместят в стаята и после вкъщи пак. Simple Smile

# 594
Здравейте, момичета! Вчера бях на преглед и стартирахме стимулацията с Puregon 300. На прегледа се видяха само 5 фоликула, което накара доктора да поиска нов АМХ, който излезе 1.71. Утре пак съм на преглед, за да види как реагирам на стимулацията, но тъй като ми е за първи път и не знам исках да ви питам според вас има ли проблем да пътуваме събота и неделя. Също кога горе долу са ви правили пункциите, тъй като не мога да спра да я мисля тази пункция. Много ме е стах от упойката и как протича самото събуждане след нея. Ще съм ви много благодарна ако някой ми вдъхне малко кураж, защото не мога да спра да го мисля.
Моето АМХ е 0, 58 и миналия месец се видя един доминантен фоликул (15 ММ) един задържан и 3-4 малки по 0,8-0,9 ММ.
Има ли разлика в резултата Ви от предишното изследване на АМХ и сегашното? През какъв период са правени двете изследвания?

# 595
Здравейте, при последната ми стимулация, която беше миналата година юни не поискаха актуална спермограма на мъжа ми, а се ръководеха от старата му, която е правена 2023г., след 3 неуспешни трансфера от последната пункция на своя глава решихме да пуснем нова спермограма  и ДНК фрагментация. Установи се, че морфологията е 1 %, на предната е била 5%.  Та въпроса ми е възможна ли е това да е причината за неуспехите ни, ако не е използван правилен метод на оплождане примерно? Това мъжки фактор ли се води, до сега си мислихме , че сме само с женски фактор- нямам тръби? Да вметна, че от тези 3 трансфера, единият приключи с биохимична.

# 596
Моето АМХ е 0, 58 и миналия месец се видя един доминантен фоликул (15 ММ) един задържан и 3-4 малки по 0,8-0,9 ММ.
Има ли разлика в резултата Ви от предишното изследване на АМХ и сегашното? През какъв период са правени двете изследвания?
Разликата е съвсем малка, но го отдавам и на това, че предходнито изследване беше в Рамус, а сега в лабораторията на болницата. Преди 4 месеца е бил 1.74, а сега както казах е 1.71.

# 597
Здравейте, при последната ми стимулация, която беше миналата година юни не поискаха актуална спермограма на мъжа ми, а се ръководеха от старата му, която е правена 2023г., след 3 неуспешни трансфера от последната пункция на своя глава решихме да пуснем нова спермограма  и ДНК фрагментация. Установи се, че морфологията е 1 %, на предната е била 5%.  Та въпроса ми е възможна ли е това да е причината за неуспехите ни, ако не е използван правилен метод на оплождане примерно? Това мъжки фактор ли се води, до сега си мислихме , че сме само с женски фактор- нямам тръби? Да вметна, че от тези 3 трансфера, единият приключи с биохимична.
До колкото чета през последните месеци, лошата морфология се компенсира от количеството и подвижността. Много зависи и къде са дефектни сперматозоидите - дали опашки, дали шиечни или при главата.
БХ може да има поради лоша морфология. Другите пъти защо не се е получило, можем само да гадаем.. Щом сте стигнали до трансфер, значи все пак Я се оплождат, значи са подбрани добри сперматозоиди.

# 598
Ако правите ИКСИ, все тая каква е морфологията, бройката и подвижността. Избират 1, изглеждащ горе долу прилично.
Ако е класическо инвитро, там вече има значение.
Мм е с 1% морфология, с добра бройка и подвижност, препоръчаха ИКСИ.

# 599
hardcandy, вие нали правите ПИД? За него се прави ИКСИ оплождане, доколкото знам. Та вероятно е по тази причина препоръката.

Общи условия

Активация на акаунт