Подаръци след брака…

• 2 574
  • 25
  •   1
Отговори
Как се развиха взаимоотношенията Ви след брака? Получавате ли подаръци по повод и без? А след появата на децата? Общо взето търся мнение как са се случили  нещата във вашите семейства. Не говоря за големи и скъпи неща, а за съвсем нормални дори сантиментални изненади.

# 1
Подаръци от кого и за какво?
От ММ получавам по-големи подаръци за поводи, по-малки "изненадки" всяка седмица. Отиде на пазар и ми накупи каквото обичам. И преди детето беше така, и сега. Цветя по-рядко ми купува, обикновено за поводи, но ако намери някой кокиче, някое полско цвете се сеща да ми донесе. Като го удари музата (вече по-рядко) ми пише стихове.

# 2
Мисля, че няма да получиш еднозначен отговор защото при всеки е различно.
Ние не си правим подаръци, а правим неща, които и на двамата ни харесват.

# 3
  • Melmak
А защо да има промяна? Хайде, ние от скоро сме официално бракувани, но сме толкова години заедно.

Аз не държа на подаръци и предпочитам спонтанни жестове. Искам като види нещо, което му напомня за мен, тогава да го вземе. А не да ми подарява банални неща. Пример масово гривни Пандора се подаряват, за да могат после да купуват по 1 талисман на важните празници и готово. Друго - за св.Валентин не държа на романтична вечеря на свещи или нещо подобно.

Но ние сме така от самото начало. Ето, вчера бях на ново място за обяд в обедната. Беше яко и взех и за него. Не е подарък, но и той да беше, щеше да го направи. Това значи повече от много други подаръци.

# 4
Не получавам подаръци от ММ защото съм забранила изненади. И скъпи и сантиментални, или както аз ги наричам прахосъбирачки.
Каквото искам си купувам сама или споделям, ако е по-скъп предмет. Но бюджета ни е общ, така или иначе.
Виж цветя ми подарява. Рядко извън поводи в интерес на истината.
В началото на връзката ни още установих, че имаме коренно различни вкусове и изненади не са удачни.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 21:09 от Джа̀нъм

# 5
Няма промяна нито след брака, нито след детето. Като цяло е странно да има промяна. Ще изглежда така, че все едно е взел каквото му трябва от връзката и вече няма за какво да си дава зор. То си зависи и от жената, как си управлява мъжа.😏 По - скоро в мойте подаръци има промяна. Вече му взимам само дрехи, защото не си купува сам. Преди не му взимах, но щеше и да е странно да му подаря боксерки на втората среща.

# 6
ММ не е по изненадите и никога не е бил. За специалните случаи избираме подарък заедно.
Но на мен ми стига неговото отношение. Никакъв подарък не може да ме зарадва, колкото това, как се държим един с друг и как се забавляваме заедно.

# 7
  • България
Как се развиха взаимоотношенията Ви след брака? Получавате ли подаръци по повод и без? А след появата на децата? Общо взето търся мнение как са се случили  нещата във вашите семейства. Не говоря за големи и скъпи неща, а за съвсем нормални дори сантиментални изненади.
Брак нямаме, но от 2008 година живеем под един покрив.
Изненади нямам, имам номера на картата му и постоянен достъп до телефона, на който се получават съобщенията с допълнителните кодове за защита при плащане. Grinning

С бившия официален (16 години) имах само една изненада, книга за зодиакални съвместимости, много вярваше на такива неща. Grinning

# 8
Правим си , според зависи, вече
не са толкова изненади, че сме станали практични.За раждането на децата получих бижута, нося си ги с кеф.
Иначе родителите ни са подарявали също, ние на тях.За свекърва ми, за 60г юбилей, я пратихме в Париж.
Обичам да правя подаръци.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 19:58 от ДХ3

# 9
  • София
Постарала съм се.
Какво ще ти купя за рождения ми ден? отговаря на всички въпроси.

# 10
Ще карам по ред на въпросите:
Взаимоотношенията ни след брака се развиха така, както си бяха и преди брака - продължихме да си отглеждаме детето и да си живеем със същите радости, забавления, проблеми, препятствия.
И преди брака и след брака получавам подаръци по повод и често си ги избирам и купувам сама.
Детето се появи преди брака. Естествено, че много неща се промениха, основното, че от семейство от двама станахме трима, че мъжът ми докато си гледаше мачовете буташе с едната ръка количката. Подготвени бяхме все пак.
Нито един от нас не е по изненадите - нито преди брака, нито след брака.
Лично аз никога не съм “избирала” мъже, които са по такъв тип жестове. Не ме впечатляват. Откровения стремеж на мъж да ме ухажва по този начин ме отблъсква. Това цялото театро с романтичните изненади, парфюм и листа от рози не е за ме. Винаги са ми били важни други неща: нещата, които премълчава, а може да каже; нещата, от които се отказва, а може и да не се откаже; да вземе детето и магически да го приспи за да мога да спя; да поръча храна за да не готвя; да ми налее течност за чистачки без да го моля, да ми измие колата, да ми смени гумите; да ми поръча робот за да не чистя; да купи вино без да го има в списъка; да извади мезе от фризера; да не пусне детето без шал и шапка, защото е студено; да го чака пред училище без уговорка, защото вали пороен дъжд … Такива неща, да знам, че е там, че държи на мен, че се грижи за нас. Нито един парфюм, букет, изненада не доказват това.
Дано да намерите обратно пътя един към друг и да започнеш да получаваш това, което ти е важно.

# 11
  • Банско
И преди брака и след, не ми е подарявал неща и много малко пъти ми е купувал цветя. Общо взето хората не се променят много, даже понякога стават по зле. Но напоследък от две години (ние сме от 15 г. заедно) започнахме да водим разговори на тази тема и се промени доста. Сега преди второто дете все повече усещам загриженост и промяна в него. Но колко скандала е отнесал заради това...

# 12
  • на село
Никакви подаръци,  само пари в брой,  може и по сметка Joy
Аз си избирам подаръците, той ми избира само колите Grinning,  че повече разбира.
Цветя не обичам да ми подаряват,  казала съм им къде ще ми носят китки.

# 13
Подаръци (изненади) ми е правил по поводи иначе целогодишно ми купува дрехи/обувки или ми дава пари да си купя аз, предпочитам аз да си ги избирам,  вече след 8г. се питаме директно - какво искаш да ти купя за рд/Коледа, не е романтик цветя също само по поводи ми е подарявал, но аз съм ок с това, не ми е проблем

# 14
  • София
Няма промяна след брака и децата. И преди ми правеше изненади и подаряваше цветя, и сега го прави. Често ми взима и някакви глезотийки за хапване. Понякога си избираме заедно общ подарък за повод (например за Коледа и годишнини от сватбата). Ако нещо много съм си харесала и наближава празник му казвам директно. Винаги добавя и нещо от себе си.

Общи условия

Активация на акаунт