Не желая приятелят ми да припознае бебето

• 3 143
  • 52
  •   1
Отговори
Здравейте,включвам се с някои въпроси и се надявам да ми помогнете.
С приятелят ми ,който вече мога да нарека бивш чакаме дете. Нямаме брак .
Той ме е гониш не един път от тях ,но се връщах всеки път с надежда да се променят нещата . Върнах се при родителите ми още в 3ти месец .
Той си е женкар ,мамино синче, използва наркотици , проблеми с психиката , нарцист. Не работи
Въпросът ми е ,мога ли да откажа припознаване на детето и ДНК тест ,защото не искам занапред главоболия и има ли някоя мама сблъсквала се с нещо подобно ?

# 1
Не стана ясно той изявява ли желание да е записан като баща?
Мисля, че както бащата по всяко време може да заведе дело за бащинство, така и ти лесно можеш да заведеш дело и да му отнемеш родителските права- с добър адвокат и неговите зависимости, липса на доходи и т.н. не вярвам да е трудно да го постигнеш.

# 2
  • Далечният изток
Айде няма да питам защо реши да забременяваш баш от този... Ти си знаеш.
Ако правилно съм разбрала въпросите -
Можеш ли да откажеш припознаване и можеш ли да откажеш ДНК тест?
Отговарям като адвокат. Първо. Можеш да откажеш припознаване, тоест не отказ, а оспорване. Ако го оспориш, бащата има право да заведе иск за бащинство в съда. Ако в съда докаже, че той е бащата, ще го впишат в акта за раждане като баща на детето.
ДНК тест можеш да откажеш, но ако има заведено дело за бащинство и разпореждане на съда да се извърши ДНК експертиза, отказът ти ще означава, че признаваш, че той е бащата. Освен това има и други експертизи за доказване на бащинство, не само ДНК тест.
Тоест дори и да откажеш да го припознае, има други начини за установяване на произход. Има и кратки срокове де, специално за установяване по съдебен ред, поне на това се надявай. Иначе за припознаване няма срок.

Няма дума "нарцист"...

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 21:59 от AIDA_N

# 3
Оф това да не е авторката на темата от онзи ден с аборта?
"Той си е женкар ,мамино синче, използва наркотици , проблеми с психиката , нарцист. Не работи" .....
И защо бе скъпо момиче реши да му раждаш дете? Не стига,че ще страдаш ти,ами детето ти......

# 4
  • Поморие
Той ме е гониш не един път от тях ,но се връщах всеки път с надежда да се променят нещата . Върнах се при родителите ми още в 3ти месец .
Той си е женкар ,мамино синче, използва наркотици , проблеми с психиката , нарцист. Не работи
Въпросът ми е ,мога ли да откажа припознаване на детето и ДНК тест ,защото не искам занапред главоболия и има ли някоя мама сблъсквала се с нещо подобно ?
Добре е, че сте се осъзнала навреме! Никое дете не заслужава да расте с токсичен баща. По-добре семейство с един родител, но детето да расте с мир и любов! Според мен имате право да откажете. И не се унижавайте никога повече да се връщате при такъв човек.

# 5
  • Melmak
Нямам представа защо си решила да раждаш от този. Надявам се да послушаш Аида, защото тя е професионалист.

# 6
Оф това да не е авторката на темата от онзи ден с аборта?
"Той си е женкар ,мамино синче, използва наркотици , проблеми с психиката , нарцист. Не работи" .....
И защо бе скъпо момиче реши да му раждаш дете? Не стига,че ще страдаш ти,ами детето ти......
Станал е такъв като са се разделили. Преди това е бил добро и надеждно момче.

# 7
  • Пловдив
Добре е, че сте се осъзнала навреме! Никое дете не заслужава да расте с токсичен баща. По-добре семейство с един родител, но детето да расте с мир и любов! Според мен имате право да откажете. И не се унижавайте никога повече да се връщате при такъв човек.
Подчертаното изглежда много странно казано от теб, в светлината на последните ти теми.

# 8
И без да съм юрист (Аида, го е написала прекрасно и изчерпателно), не знам как ще ограничиш някой, който иска да има контакт с детето си

# 9
Горкото дете.
Кикирики, ти звучиш по-страшно и от нарЦисТа.
Въобще не е нужно да припознава детето.
Както и ти не е нужно да правиш нищо, ако той не го поиска.

# 10
Когато се роди детето може да се впише само майката обаче в последствие ако мъжът реши може да заведе дело и да припознае детето и ти не може да направиш нищо . За родителските права пак по същия начин ,обаче тогава имаш думата и ти и вече както отреди съда.
Стига да си добра майка и детето да има нужните условия за гледане не мисля ,че ще ти го отнемат

# 11
Това определение "НарцисТА ",взе да става оправдание за всеки един семеен проблем или развод.Един мъж каже на жена си защо е пресолила манджата и хоп вече човека става НАРЦИСТА.Да задавам въпроса, защо си забременяла при наличие на проблеми,май е излишно .Е ,нищо ,все пак ще се налага да те четем за в бъдеще ,колко си не оправдана че той не си гледа детето след като се захване с друга и се размножи с друга.Единственият разумен съвет тук който може да се даде е просто да идеш на адвокат.

# 12
  • София
Мисля, че ако се омъжиш за друг, бебето ще се пише на него и става доста сложно да се смени бащинството. Друга тема как ще навиеш някой на това, а и то върви с много подводни камъни, та нищо чудно да стане и по-зле. Иначе вече е късно да се говори за по-добър подбор, а и подозирам, че направеният не е случаен. Обикновено изборът на човек е отражение на собствения му капацитет.

# 13
Някой страничен да му подхвърли че бебето не е от него обикновено върши най-добра работа да не иска да припознава. Но преди да правиш такива неща ги обмисли много добре нещата, за да не съжаляваш след време.

# 14
Някой страничен да му подхвърли че бебето не е от него обикновено върши най-добра работа да не иска да припознава. Но преди да правиш такива неща ги обмисли много добре нещата, за да не съжаляваш след време.
Чудя се колко по-долу може да паднете Grin

Общи условия

Активация на акаунт