Подаръци след брака…

• 2 578
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Зависи за какво подаръци и какви поводи става дума. Съпругът ми не е по романтичните жестове - цветя (аз самата не съм фенка на откъснати цветя) и стихове, но почти всеки ден се сеща да ми донесе нещо любимо за хапване или да ме изненада с приятен жест.
За рождени дни, годишнини и подобни си подаряваме заедно подарък от типа на пътуване, изживяване.
За Коледа винаги се изненадваме взаимно с нещо непланирано.
Често обича, когато той трябва да си купува нещо, да идем да купим и за двамата. От типа: "Имам нужда от нов пуловер. Хайде да излезем да купим за двамата.", но парите са ни общи и не го брой за подарък. Същото е с всички далеч по-големи покупки.

# 16
В началото често ми подаряваше цветя, големи букети, сребърни гривни. С годините свикна, че не харесвам цветя и си ми купува шоколад по празници като 8 март и Свети Валентин. За рожден ден след детето ми направи много хубава изненада с балони, подарък... Сега с детето ми направиха изненада за по-миналия рожден ден златно сърчице с верижка. Повечето подаръци са уговорени, според нуждите, за годишнина обикновено си подаряваме кратка почивка.

# 17
В началото на връзката ни подаръците бяха по-индивидуални и може би с някаква символика. Тази година ще се навършат 13г. откакто сме женени, предпочитаме някакви по-общи и работещи за семейството подаръци. Въпреки че не мога да отрека, че за поводи винаги получавам и нещо, което си е само за мен. Дребни изненади си правим понякога, наистина мънички неща, които ние си разбираме и ни радват Simple Smile

# 18
Ние се стараем да си поддържаме искрата. Срещи си правим, разходки, често аз му слагам бележки по джобовете, които да намира ненадейно. Той ми носи цвете без повод. Подаръците с повод винаги са налични, нито аз ще пропусна, нито той, но вече са практични и желани. Казваме си кой какво иска, за да не събираме ненужни неща, с които да се затрупваме. Подаръците без повод пак са нещо желано от другия- знам че иска или му трябва, виждам го и му го купувам.
Не би трябвало да се променя динамиката в отношенията, без значение с брак или без, с деца или не.

# 19
Не съм по тази част, оставил съм кинтите и да си купува квото иска. И на мен да вземе някоя дрешка ми е добре. Тия романтични жестове чрез подаръчета не ми допадат особено, а и някак си усещам, че няма много да се зарадва на нови клещи или винтоверт което е по моята част

# 20
Няма промяна след брака. Мъжът ми е романтик, купува ми подаръци с повод и без повод, носи ми цветя. Аз обичам изненади, той обича да ме изненадва.
Като цяло той е по-наблюдателен и досетлив, винаги ми взима сполучливи подаръци.

# 21
  • София
И след брака, както и преди него, нищо не се промени. Мъжът ми не стана романтик. Grin Аз пък не правя драми от това. И с поводи, и без поводи го карам да ми подари нещо, което съм си избрала лично. Той ми дава пари, купувам си го и всичко е точно. Не че и сама не мога да си купувам, но така мога да се похваля че е от него. Sunglasses

Не го оправдавам, но той ненавижда да ходи по магазините. От гащите до връхните дрехи го обличам аз, което е супер, защото си го барвам по мой вкус.

# 22
  • Между гори и планини
Ние сме 21 години заедно, до преди 5 години ми купувал без повод бижута и аз наистина сменях с всеки тоалет. От известно време нося само едно и също и вече се е поспрял, бижу за РД, любим парфюм за Коледа. Иначе като отиде до магазина ми купува все неща които обичам - бонбони Рафаело например и ми ги слага на нощното шкафче. И цветя в саксия, които аз редовно убивам. Понякога купува ароматизатор за колата ми, разни дреболии, но от сърце. Големите неща хи купуваме заедно.
Когато се връща от чужбина също ми носи нещо.
Аз също му купувам разни неща без повод, трябва да е взаимно. Малък жест с който да покажеш, че мислиш за другия.

# 23
Преди брака имаше и подаръци без поводи. След брака с поводи. След сватбата през някои поводи. А години след сватбата и децата има подарък за рождения ден. Освен това ми подменя телефона през 2 г. Аз не разбирам от телефони, не предприемам нищо след амортизацията на стария, затова мъжа ми се грижи за подмяната.
Десетилетия след сватбата нещата са много промити. Притежавам копие от кредитната карта на мъжа ми и харча от неговите финанси. Ако имам нужда от подарък, си го самоподарявам с неговите средства Joy
Също така не винаги съм харесвала неговите подаръци от рода на бижута, така че предпочитам аз сама да избера това, което ще ми се купи.
Освен всичко останало вече имам други приоритети и тревоги, и не мисля за подаръци, не ги изисквам и не чакам такива. Изживяла съм тази емоция в началото и вече нямам и нужда от нея. Това което ме радва, е когато ходим на екскурзия някъде. А ние пътуваме много чисто.

# 24
  • Най-красивата страна
Преди брака  приемах само дребни подаръци и само по някакъв повод-цветя в саксия,кошница с деликатеси,плюшени играчки...шоколадови бонбони..
ММ ми подари злато ,когато ми предложи брак.
Преди това не приемах бижута,дрехи и т.н.Така съм възпитана.
След брака подаръците станаха много повече.
Понякога ми носи неща,които е видял случайно и са му харесали..
Знае какво харесвам,какво обичам.

И живи подаръци ми е подарявал-бебе немска овчарка,котка,аквариум с риби.
Цветя в саксия продължава да ми носи.
И очаквах за рождения ми ден,ама той ми донесе ,,букет,,шоколадови рози,които изядохме.Изглеждаха като истински.
Парфюми -понеже ползвам от години само два вида,той знае кои и ми подарява.
Много обича да ми подарява ваучери -обикновено за СПА
И разни неща за колата.Телефони..лаптоп,таблети..

# 25
За мен любовта не е само в това какво ще ти купи. Повече от 20 години сме заедно. За мен е важно отношението всеки ден. Децата са големи и разходите също. Но като се прибере всеки ден от работа ме целува и ме пита как съм. Как е минал денят ми. Пазарувал е хранителни продукти и ми е взел това което обичам. Понякога като чистя или правя нещо в къщи ми казва спонтанно леле колко си хубава, когато съм несресана на кок и по домашно. А и аз не харесвам отрупана къща с предмети и пълни гардероби с дрехи. Не съм фен на безцелното купуване. Предпочитам да не ми купува дребнотии, а да спестява и да отидем на почивка на място, което не сме ходили.

Общи условия

Активация на акаунт