Любители на котки - Тема 203

• 23 239
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Днес ми излезе във фейса реклама на това?
За тази цена ще им наемем чистачка - акат, чисти, акат, чисти.
Не знам какъв е този биофилтър, но предполагам ще мирише.

За злобарките... Дейзи е добра с нас и злобна към Аш.
Ръмжи му когато го види и му шляпа шамари, задължително. Прави бели, за които знаем, че ще се караме на него Joy

dahlia9, антибиотика е на прах?
Давах едно лекарство на Оникс, което беше в капсула. Трябваше обаче да се дава по 1/2 доза.
Медицинската сестра ми показа как да деля прахообразното вещество... горе-долу на око. Ветеринарят ми даде празни капсули, делих, празня една капсула, пълня две. Малко като наркодилър се чувствах. И после давах със спринцовката. Капсулите обаче са малко по-големи, но се справи детето с гълтането.

Не, на хапче е антибиотика. Стрих го на прах, защото не успях по друг начин да го дам. Утре ще взема уреда за хапчета, който ти ми беше показала, днес просто толкова лошо се почуствах като получих новините, че мозъка ми изключи. Преди месец за малко да го изгубя и сега ми е много притеснено.

# 616
Току що дадох антибиотика с течно лакомство стрит и го изяде. По никакъв друг начин не успях, според мен е горчив, но пък хапчето е толкова миниатюрно(сигурно 1/4 от витамин ц) и успя да го изплюе около 100 пъти. Накрая започна да бяга от мен и не исках да го тормозя повече, затова го подкупих с лакомство и всичко е ок. Ако не е проблем да стривам ще си му го давам така.
Цистона беше първо по 1 на ден после по 1/2 нали така? Ще вземат да му се натрупат по 3 лакомства на ден с толкова хапчетия 😀
Иначе антибиотика е Биофлоксавет.
Биофлоксавета е много горчив. Можеш да го замениш с Enroxil таблетки (виж колко мг са предписани). Той е много добре овкусен и не го усещат. В парче кремвирш или топче кайма минава перфект.

# 617
Току що дадох антибиотика с течно лакомство стрит и го изяде. По никакъв друг начин не успях, според мен е горчив, но пък хапчето е толкова миниатюрно(сигурно 1/4 от витамин ц) и успя да го изплюе около 100 пъти. Накрая започна да бяга от мен и не исках да го тормозя повече, затова го подкупих с лакомство и всичко е ок. Ако не е проблем да стривам ще си му го давам така.
Цистона беше първо по 1 на ден после по 1/2 нали така? Ще вземат да му се натрупат по 3 лакомства на ден с толкова хапчетия 😀
Иначе антибиотика е Биофлоксавет.
Биофлоксавета е много горчив. Можеш да го замениш с Enroxil таблетки (виж колко мг са предписани). Той е много добре овкусен и не го усещат. В парче кремвирш или топче кайма минава перфект.

Ще попитам днес за този антибиотик дали го имат тук в моя град и ако да ще го взема. Иначе шанса да мине скрит в храна е нулев, той всичко, което може да се ближе го изблизва доста внимателно, не го хапва на хапка. Кренвирш пък не иска да яде, нито пастет, както и почти всички “човешки” храни, които котките обожават .. 😟 в негово лакомство пак е трудно, защото дъвче изключително внимателно и бавно..

# 618
Забелязах, че мъжките са много по- толерантни от женските. Едно време и Кети се беше превърнала в госпожа Злобил, какво толкова делят не знам!
Това си го знам от години, но доста време не смеех да го кажа, че да не обидя собствениците на женски котки. Simple Smile Обаче вече и аз съм такава и то на 3 женски. Еми съвсем правилно съм си мислила! Joy

Като настоящ собственик на две женски мога да кажа, че мъжките са по-добри Yum Миличкият ми Лъки беше най-доброто и най-кроткото момченце. Можеше да го мачкаш, колкото си искаш. Чучи му се е качвала на главата, хъскала му е, нападала го е, а той седи горкия и я гледа умно, какво му се пеняви това малкото Simple Smile

# 619
  • София
Иначе шанса да мине скрит в храна е нулев, той всичко, което може да се ближе го изблизва доста внимателно, не го хапва на хапка.
Пробвай тогава със спринцовката.
Хари преди даването на хапчето го увивах целият с един шал. Само главата му беше отвън. И номера ми е правил... държи си хапчето в устата и след това със засилка го изплюва Joy
Накрая се примири, че трябва да пие хапчета. Но като ме видеше да хващам шала и бягаше.
Тогава спринцовка нямах.

# 620
За сутрешната доза сега го хванах сънен и успях да му го дам. После вече ще съм снабдена с уреда. 😃
Някой използвал ли е UrinoVet и има ли мнение за добавката?
Много благодаря за съветите 🌸

# 621
  • Между гори и планини
Момичета, както обещах, притеглих Лео.
Залозите приключват , Лео е 2.500 кг!
Днес ще видя кой какво е писал и ще има наградени 😊

# 622
  • До хладилника, който обичам
А ти го обвиняваше, че е дебел Grinning

# 623
  • София
Какви грозни обвинения Simple Smile
Ще напомня моята идея за даване на лекарство - в малко пастет и му стискате устата, за да се размаже отвътре и да не може да го изплюе. Въпросът е как да му се набута в устата с минимум поражения.
Ако някой дава Nuevo, да кажа, че в емаг в момента е 20 лв. за 6х400 лв. От зооплюс доволни ли сте от Смила, консервите от 800 г.  Може да поръчам на дъщеря ми, че техният младеж ще им изяде ушите, а тя все пак е по майчинство.

# 624
  • Между гори и планини
Дебеличък е , но не е едър. Знаеш ли какъв е мекичък 🥰

# 625
И аз ще се съглася, че женските са по зли. Винаги преди съм гледала мъжкари и нямаше по лигави и гальовни живтни. Сегашния дзвер ако дойде веднъж на ден да се погалим си е празник.

# 626
Мога да подаря лакомство за даване на лекарства. Купих от Стефанов, Тери не го отрази и давам АБ с доза насилие, но имам отдавна придобити умения да слагам хапове в муцунки. Няколко пакетчета са и може да се раздели (лакомството) за 2-3 приема. Над 4 и под 5 лв. е пакетчето - няма отпечатана марка, продадоха ми на бройка от голям плик.

# 627
  • на брега на морето
Посочила съм 3 кгр, чакам чушките Blush, може и сама да си ги набера. Като се опъна на тревата да ми жужат мушиците и да ме гъделичкат бръмбарчета и паячета...

# 628
Мога да подаря лакомство за даване на лекарства. Купих от Стефанов, Тери не го отрази и давам АБ с доза насилие, но имам отдавна придобити умения да слагам хапове в муцунки. Няколко пакетчета са и може да се раздели (лакомството) за 2-3 приема. Над 4 и под 5 лв. е пакетчето - няма отпечатана марка, продадоха ми на бройка от голям плик.

Може би са на Роял Канин, дали изглеждат така:

Ако са тези, моят котарак не ги отразява дори без хапче 😅 а и дъвче много старателно, така че не мисля, че въобще ще свърши работа.

# 629
  • Между гори и планини
Посочила съм 3 кгр, чакам чушките Blush, може и сама да си ги набера. Като се опъна на тревата да ми жужат мушиците и да ме гъделичкат бръмбарчета и паячета...
Идвай! Не им е сезонът, но ще измислим нещо 😂

Общи условия

Активация на акаунт