Любители на котки - Тема 203

• 23 227
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • Между гори и планини
Снощи Чери за пореден път предпочете готвено за хората, пред купичките суха храна и котешки пастет до него.

# 676
  • До хладилника, който обичам
И ние имахме котки и куче и ги хранехме с човешка храна; даже в гладните години кучето беше на ярма, а котките - на сварен кус-кус с разбъркана консерва котешка храна, че да се разтегне на повече. Не го пиша, за да споря, но едно време и котките, и кучетата рядко доживяваха дълбоки старини. Както и хората, хранещи се с фастфуд и нездравословно не са в добра физическа форма и по правило статистиката не е на тяхна страна за дълголетие и здраве.

# 677
Купувах скъпи консерви, паучове и гранули, нали са по-здравословни за котките. Лъки живя 2 годинки.
На село имаме една свободна дворна котка, която е майка и баба на всички котки от махалата ни. Тази маца е на 16 години. Обикаля всички налични съседи, които не са много, но почти всички я храним,  кой с каквото разполага. Със сигурност не е яла скъпи консерви и гранули, никога не е ваксинирана, никога не са и давани лекарства.

Лично аз не вярвам на индустрията с прескъпите и "уж" най-здравословни котешки и кучешки храни.

# 678
Хората ни мори стресът. А напоследък и котките взеха много да се стресират и от там - хоп, болест.

# 679
Cuckooo, 19 години е доживяло котето ти... ех, дай боже на всяко така. Инак и аз улавям Ришко, че много му се излиза. Какато казваш ти - има енергия за излизане. Аз ви казвах преди десетина дни май. Стои и мяука пред входната врата на апартамента. Пусна ли го навън изскача с 200 и не му се прибира.

Аз не обмислям да го водя някъде на каишка. Не заради кучета или болести. То тук в Пловдив кучетата хич не са много. По-скоро обаче искам да ида с него до къщата. По-миналата седмица бях за 6 дена там и мъжът ми се грижеше за него. Хич не ми се прибираше в Пловдив. Но накрая вече Пиратчето много ми липсваше. А мъжът ми разправя, че го усещал, че последните дни преди да се прибера и аз на него съм му липсвала - бродел неспокоен.

Чи Лу, а чичо Мишо има ли нещо общо с направата на последното бебе на Мимето - Бобчо? Да не би просто тати да се грижи за бебето си викам аз...

Това с храните е толкова пъти обсъждано през годините тук, че няма накъде повече. Аз се старая да разнообразявам - няколко дена суха, после няколко дена купувам Гурме пастетите, после взема от магазина под нас едно пилешко бутче от щанда с готовите храни. И така.

# 680
И аз купувам пилешки бутчета. Пека ги на еър фрайъра,  Пуфи много ги обича 😃

# 681
  • Между гори и планини
Аз давам както знаеш човешка храна от дъжд на вятър, за да може да се нахраним на спокойствие. Не писах, за да стане спор за или против.

# 682

Чи Лу, а чичо Мишо има ли нещо общо с направата на последното бебе на Мимето - Бобчо?
Нее, на чичо Мишо му клъцнахме топките през май '23, а този шушон се роди май '24. И него ще го мушкам в клетката, макар че ми е жал, ама не искам да се бие и да изчезва. Пък и Мишо може да го изгони, ако започне да се ежи по мъжки. Мишона е кротък, но не дава чужда котка да припари до три-четири двора.

А Мимчето беше кротка и страхлива преди клъцни-срежи, днес я видях с одрано на носа, станала е побойничка явно.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 22:28 от Чи лу

# 683
Грейси в интерес на истината стана лоша, когато се наложи да я оставя на стационар. Преди това беше по-гальовна и мила и никога не я бях чувала да хъска и ръмжи. Мегчето за сметка на това е страшно мило и гальовно коте и само чака да се прибера, за да изпроси целувки и гушкане. Грейси не харесва самия звук от целуването и веднага се дърпа и бяга, а Мегчето докато живееше навън я свикнах така да я викам и сега и харесва да я целувам, че даже и си бута муцинката в лицето ми за още. Даже вече си има нов прякор - "Гунчо-Мегунчо".
Днеска с Кастиел решихме да си поспим, че съм почивка и нашата явно й е доскучало, та ми разкопала една саксийка със сукулент, извадила горкото цвете и понеже под прозореца ми е коша за пране, го хвърлила вътре.
А Грейси вчера беше решила, че ще прекара явно деня в коридора. Сутринта като станах беше си легнала там, като тръгнах за работа пак беше там, и вечерта като се върнах пак там ме посрещна. Днеска пак си е в "нейната" стая.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 13:36 от DreamingOfSummer

# 684
  • Бургас
Здравейте, аз имах две котета. Лъки 30.07.2010-31.01.25. и Кики 28.04.2009. За много кратко време загубих най- прекрасното и добро коте на света. Сега съм в панически страх за госпожицата. И двамата са кастрирани. Тъй като нямам възможност в момента да закарам Кики на профилактични прегледи( все още съм длъжница в клиниката за Лъки). Искам да попитам ако някой има опит да сподели. Мога ли да я храня с ренал храна k/d.  Това което преживяхме искам да се застраховам доколкото мога с нея. Другия месец ще я закарам на преглед.

# 685
Здравейте, аз имах две котета. Лъки 30.07.2010-31.01.25. и Кики 28.04.2009. За много кратко време загубих най- прекрасното и добро коте на света. Сега съм в панически страх за госпожицата. И двамата са кастрирани. Тъй като нямам възможност в момента да закарам Кики на профилактични прегледи( все още съм длъжница в клиниката за Лъки). Искам да попитам ако някой има опит да сподели. Мога ли да я храня с ренал храна k/d.  Това което преживяхме искам да се застраховам доколкото мога с нея. Другия месец ще я закарам на преглед.

Много съжалявам за загубата Ви!
Кики има ли бъбречни проблеми или някакви вариации в кръвната картина от последните изследвания? Има ли симптоми на бъбречен/ уринарен проблем?
Обикновено бъбречната храна за котки е с намалено съдържание на протеин, което може да допринесе за загуба на мускул. Явно вкусът и също така не е много приятен и котетата не я харесват, което води пък до отслабване. Ако котето няма симптоми, но много се притеснявате, можете да минете на мокра храна изцяло или до колкото позволяват възможностите Ви и да увеличите приема на вода засега.

# 686
  • Бургас
В момента съм шаш и паника, мисля че ходи нормално до тоалетна, не е дебела, но не е и слаба. постоянно я дебна колко вода пие, не знам колко е нормално да пие. След хранене и поне два три пъти допълнително. Всяко едно нейно мяукане ме стресира и търся симптом. Кои консерви бихте ми препоръчали. Не е фен на нуево и карни.

# 687
  • София
Много съжалявам за Лъки!

Със сигурност ще се включат по-компетентни хора от мен, но лечебна храна не се дава без причина. Преди години двата ми котарака се бяха запушили. Хванах ги навреме, оправиха се с лечебна храна и инжекции. После преминах само на мокра храна, но в случаите, когато се налагаше да ги оставяме сами за няколко дни и да слагам суха, давах лечебна. Когато разбраха, ветеринарите така ми се накараха! Sad  Ако държиш да даваш по-специална суха храна за успокоение, вземи обикновена, която има нещо добавено за профилактика на бъбреци и пикочни пътища.

И нещо друго - мъжките са по-предразположени към уринарни проблеми. Не се шашкай излишно за женската!

# 688
В момента съм шаш и паника, мисля че ходи нормално до тоалетна, не е дебела, но не е и слаба. постоянно я дебна колко вода пие, не знам колко е нормално да пие. След хранене и поне два три пъти допълнително. Всяко едно нейно мяукане ме стресира и търся симптом. Кои консерви бихте ми препоръчали. Не е фен на нуево и карни.
Аз не зная до колко мога да бъда полезна с препоръки за храна, защото моят котарак е много капризен, а след боледуването още повече. Най- важното е да намерите каква консистенция и харесва. Например Симба много харесва вкуса на едни паучове, но явно не харесва да дъвче парченцата и ги оставяше, а пък облизваше соса. Затова започнах да го пасирам и така изяжда всичко.

# 689
Аз идвам да се оплача, Мегчето тая сутрин събори цялата саксия в коша за пране. Добре, че снощи го изпразних.

Общи условия

Активация на акаунт