Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 12 115
  • 380
  •   1
Отговори
# 135
За Пловдив: https://www.facebook.com/CacaduPlatove/posts/-%D0%BD%D0%BE%D0%B2 … 1565004693672381/
https://www.google.com/maps/place/Cacadu/@42.152961,24.7680125,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x14acd1ee9270e0b1:0x834122d1f0749189!8m2!3d42.152961!4d24.7680125!16s%2Fg%2F11dymp_xzh?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDIwNS4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Този работи от 10 до 15,30 часа, но ти трябва не пормоне, а дипломатическо куфарче за парите необходими да си купиш парче плат: http://plovdiv.texhouse.bg/index.php?route=product/category&path=50&page=2

Относно разшиването на оверлочен шев и клипът в който момата го разплита - пълна мушенгия! Не извадиш ли конците на иглите на малки парчета, разшиване не може да стане.
Някой ползва ли щипки за шиене, вместо топлийки, или е излишна покупка? Не е много приятно топлийките като дерат пастмасата на машините. Да не забравяме, че габровците сме най-големите пинтии и не даваме пари на вятъра. Ако кажеш на габровец, че е пинтия, мед му капе на сърцето и за него това е големейший комплимон.
https://bazar.bg/obiava-32126319/20-br-malki-shtipki-za-shiene
Пак по същата причина, моя милост пита някой знае ли как да се възползвам от натрупаните точки от лоялна програма? Уж има някакви обяснения, но те са толкова неясни за мен, че все едно не искат да се възползвам от тях.

# 136
Ейййй, доживяхме веднъж и ние на теб нещо да ти обясним Joy Joy Joy

Точките първо трябва да ги осребриш. По този начин ги прехвърляш в приложение, което е извън БГ-Мама. После от това приложение си купуваш с осребрените точки ваучери за магазин по избор. Пробвай и питай пак, ако има нещо.

# 137
Elektrichar, абсолютно задължително е да имаш щипки (клипси). Аз се измъчвах в началото с топлийките и от както имам щипки ама от по-големите работя супер лесно. Моите разбира се са от китайските сайтове за по 2-3 лв ли нещо такова. И колкото и да имам все не стигат.

Теди който си прикачил, като линк са много малки и крайно неудобни. Моля те не си купувай от хора който прекупуват с такава надценка.
Слагам линк на моите

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 06:41 от Cvete222

# 138
Phloxx, говориш ми на китайски, който разумявам още откакто съм се родил. Какво бе джанъм означава да ги осребря? Какво бе джанъм означава да ги прехвърля в приложение, което е извън бг мама? Какво бе джанъм е ваучери? Обяснявай като на хуманоид от каменната ера, а не като за дете на две години, което тези термини ги знае още от корема на майка си!

Цвете, благодаря! Ами с натрупаните точки искам да си купя щипки. Забравила си да поместиш линка за щипките. А защо да са големи? Не е ли по-практично да са възможно по-малки? И защо да са много, като след като зашиеш нещо, ще ги поставиш на следващото?

# 139
Като цъкнеш на твоята профилната снимка горе вдясно, излиза едно списъче: общ преглед, публикации, потрфейл и т.н.
Цъкаш на Портфейл.
Отваря се страница с твоята "лоялна програма".
Централно излиза едно лилаво поле, пише "осребрете вашите точки". Цъкаш на бялото поленце "осребрете".
Излиза нов прозорец, кудето да въведеш някои лични данни.

Пробвай така и следвай инструкциите нататък. В момента нямам точки за осребряване и не мога да се сетя каква е следващата стъпка, но на всеки нов прозорец има указания как да продължиш.

След като осребриш точките, те изчезват от бгмама. Можеш по всяко време да ги видиш в другото приложение, до което можеш да стигнеш пак през бгмама. За целта пак отиваш на профилната снимка - портфейл.

# 140
  • София
И аз мислех да игнорирам лоялната програма преди Коледа, че не ми беше ясно какво да правя, но се оказа не толкова трудно. Като се прехвърлят към сайта, където се пазаруват ваучерите, има отстрани линк към "магазин". Там се виждат ваучерите - малки табелчици с името на магазина и стойност в лева. Цъкаш на избрания. Пращат ти pdf файл с ваучера. Аз си купих за Ардес, че бяха точки за 100 лв. Занесох разпечатания файл в магазина и ми отбиха от цената на покупката тези 100 лв.
За щипките - моите са от Лидл. Вършат работа за дебели платове. Карфиците са незаменими, когато трябва да си останат в плата, докато минава под иглата. Щипките пречат, ако шевът е близо до тях. Удобни са за дълги парчета плат, да не гледаш по-далечните карфици да не те боднат, докато премяташ детайла насам-натам.

# 141
  • FRANCE
Щипките са незаменими при кожа, изкуствена кожа и всякъкви материи които не можеш да ги бодеш

# 142
  • Sofia
Аз имам щипки - малки и големи от китайските, за плат почти не съм ги ползвала, защото са ми неудобни и се е случвало да ми се изхлузят. За кожата обаче са супер.

Цвете, онзи ден получих доста готини платове от един пловдивски магазин. За пръв път поръчвам от тях, но от 1-2 години ги гледам във фейсбук и много пъти съм си заплювала по нещо. Интересно ми е какво още имат в магазина, което не пускат в нета...

Батинков - ул. Опълченска 1, Пловдив.

# 143

Цвете, благодаря! Ами с натрупаните точки искам да си купя щипки. Забравила си да поместиш линка за щипките. А защо да са големи? Не е ли по-практично да са възможно по-малки? И защо да са много, като след като зашиеш нещо, ще ги поставиш на следващото?

Линка не мога да го сложа нещо ми блокира бг мама. По-големите трябва да вземеш защото малките някак си прегъват плата, като ги щипнеш, а големите са си таман на място перфектно.
Много защото ако искаш да ушиеш примерно одеяло ти трябват много хаха. Или например няколко неща да кажеш несесери, които искаш да са ти готови защипани и само да шиеш за по бързо.

# 144
И аз щях да пиша, че това с конците на оверлога не работи (поне при мен). Пробвах - не става.  Щипки имам, но не ги ползвам с моите разтегливи материи.  Ползвам ги не по предназначение, закачам си лист със  свалените мерки на една лампа,  когато строя кройка Simple Smile Може би с денима сега ще има за какво да ги употребя. Аз напредвам бавно но славно с проекта jeans. Пригодих кройка за прав мъжки панталон по размери на мъжа ми към кройка за джинси, която намерих в нета. Нарязах и другата седмица ще събирам, според книгата, която szervuz ми препоръча.

# 145
Безкрайни благодарности на Phloxx, която ми отвори очите за осребряване на точките!
Всяка себеуважаваща се шивачка, трябва немедленно да се сдобие с такъв шивашки стол, като на тази мома:
https://www.youtube.com/watch?v=s6RCFDMk2uM
Осбено това се отнася за тези които имат шевна машина като на момата, покривни и оверлози. Ако имате някакви засукани табуретки, немедленно ги подарявате и купувате лидълски, които са празен тапициран куб с тапициран капак. Ако знаете само колко платове, кройки и конци събират? Каква е вечната шивашката неволя? Място в което да поставите всички машинарии и аксесоари. Колкото и голяма да е одаята, тя никога не стига да побере всички необходими джунджурии.

# 146
  • София
Оххх, ако знаеш колко си прав! Аз имам цяла стая - 4.50/4.20 и пак не стигаааа...

# 147
  • Бургас
Като ни е избило на откровения...: На тавана съм напълнила с торби, торбища и малко торбенца.....- платове, прежди, дрехи, които "разбира се, че ми трябват". Дъщерята чула внучката да разказва на приятелка : " А на село къщата е на два етажа и на третия етаж е мазата... и там има разни неща...."

# 148
Ооо, столът е много добра идея! А платовете как са ѝ подредени по цветове... Завидях!

# 149
...и купувате лидълски, които са празен тапициран куб с тапициран капак. Ако знаете само колко платове, кройки и конци събират?

Е, да, ама такъв стол как да го бутнеш до другата машина?! Аз имам 5 машини и два стола, които местя. Защото само си представям да имам за всяка машина стол и ми става лошо Simple Smile  А че нямам място, нямам, въпреки че ателието ми е 30 кв.м.  Добре, че е много високо и имам един много голям рафт под тавана, където складирам много неща.

Общи условия

Активация на акаунт