КГБ = Клуб на Готините Баби - 227

• 26 948
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
  • Вила Великула
Клечи, така е с кучетата, дори и с някои котета - нашето Кюфте например, което очевидно покрай Рекс се мисли за куче. Той също си има своите навици и не иска да ходи в котешката тоалетна, а иска за тези нужди да излиза навън. Иначе е много съобразителен. Тази нощ спа при мен в спалнята и не посмя да мръдне докато аз не станаху а днес поспах доста - до 8,30ч. Понякога е и досаден, че час по час иска да излиза, завърти се 3 минути на двора и застане на перваза на прозореца, за да го видим и да го пуснем вътре.

Вчера беше ужасно смешен. Беше заспал на радиатора в тази поза и в един момент насън падна.
Ето, че и аз се разприказвах за животинката повече от колкото трябва.

# 181
  • София
Пипи,  защо да е повече, от колкото трябва? Нали животното е член на семейството - няма ограничения колко да пишем.
По моя въпрос - след снимката вчера ЛЛ днес ме почерпи и със 7 дни антибиотик + тамифлуто. А дано като изпия всички гадости да ми мине.

# 182
  • София
Аз домашни животинки нямам, но си имам домашни любимци.
Най-малкото чаве от неделя е болно от най-модерния грип. Три дни изкара с Т над 38 и всички останали екстри. От вчера вече е без Т и беше решила днес да ходи на училище. Разбира се, не я пуснахме. Повече от половината им клас са болни.
Голямата внучка изкара първия кръг на Олимпиадата по Философия, допусната е до втори кръг.
Сладичка също е болна, Бабин Убавец държи фронта.
Колегата ми здраво работи, щерката се кани да започне на новата тръстика.
Ромео е момче за всичко - пазарува, извършва дребни ремонти.
Днес направихме един огромен пазар в Метро. Децата казват, че все едно се готвя за война. Ами не се готвя за такова нещо, но когато започне зимата искам да имам запаси, та да не тичам по спешност до магазините. Доста бях изпразнила "склада".
От сутринта поздравих една група приятели с имен ден и с рожден ден, а някои и с двата празника. От години ги поздравявам. Утре да се стягат Атанасовците и Атанаскита и всички с производни имена. Също ковачите, железарите, ножарите и налбантите. Много ми харесва описанието на Св. Атанасий - изкачил се на връх планината, свалил кожуха, ризата му се белее. Поздравът е Танас гяйлди айяз гитти. Атанас дойде, зимата си отива.Сваляйте от утре кожусите, момичета и чакайте лятото! Пригответе си плажните рокли и джапанките. Stuck Out Tongue Winking Eye Не знам колко е верен сега този поздрав, защото по стария календар, Антоновден е бил на 30.януари, а Атанасовден на 31. Е тогава  всъщност е сред зима. Същата работа като с Трифон Зарезан. Едно е да се зарежат лозята на 14.февруари, а друго е две седмици по-рано. Или жътвата да започне две седмици по-рано, когато житото все още зрее. За селското стопанство това има значение. Днес за това съм се размислила.
Да ви напомня дружки, които утре ще посветите вечерта си на Виенския валс, че ще ви очаквам във фоайето на Музикалния театър, в 18.40 Нищо лично. Не мисля, че сте забравили. Само напомням. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 183
Най после се добрах до вас Simple Smile
До сега мятах тенджери. За тази вечер съм направила чушки с доматен сос, чесънче и сирене. Утре син 2 е организирал бригада с вуйчо си и племенниците по строежа си. Включени сме и дамите, ние ще изпразваме гардероби и шкафове, за да се действа нататък. Затова от тази вечер си направих и заготовка за обяда, че няма да сме малко. Сварила съм св.език и ще се пробвам да направя супата на Пипи. Основното ще е пилешки хапки, които тази вечер минаха през тиган, с картофки, моркови и малко бира метнати във фурната под фолио. След малко се запрятам да направя набързо една бисквитена торта и после се надявам да мога спокойно да се хоризонтирала.
Айша, явно с ММ боледувате еднакво. Днес след снимка са му изписани още лекарства и антибиотик.
Клечице, днес сутринта ходих служебно до банката. По път минавам през една градинка и виждам една дама с едно малко сладко пале като твоя Чарли. Тя му хвърля една малка топка, той я гони, обаче не отива да я занесе, Ами с крачета и муцунка я ритва към стопанката си, хитреца с хитрец. Голям сладур. Чак се бях спряла да го гледам и веднага за нашия/твоя принц се сетих 🥰
Магдалина, мисля те...... ❤️
Спокойна вечер мили момичета 😘

# 184
Фло, и аз съм като теб с домашен любимец и на хранителен режим!
Айша, пробвай нещо много
елементарно, но безвредно - чай
от кромид лук. Лукът се измива и
сварява с люспите. Пие се, както
ти харесва, топъл студен с овкусители и т.н
Чаят придобива цвят на бира.
Така лекуват гърло и кашлица
моите приятелки.
Пробвах го, реши проблемът
Бедете здрави и спокойни!

# 185
# 186
  • Вила Великула
Кассс, да не забравиш към супата важните добавки - оцет с чесън и нещо лютичко.
Днес успях да изпълня програмата и малко да се посмеете на мой гръб.
На обяд тръгнах с колата и уж всичко беше наред. В един момент като намаля скоростта ми се чу странен звук, а при завой надясно ужасно стържене. Много се притесних и започнах да правя планове как и кога да я закараме при майстора. Закарването си е организация, защото е на доста отдалечено място от центъра на София - в Челопечене и ако я оставя при него трябва някой да ме прибере от там и после като я вземам пак същото действие. В един момент се сетих да погледна гумите и какво се оказа - огромни буци сняг, станали почти на лед са опряли до тях и естествено, че ще стърже. Успях донякъде да ги махна и звука изчезна. Утре като тръгнем за София първо ще изчистя гумите внимателно. А и вече ни се запълни програмата за утрешния ден. В 17,00 сме канени на ранна вечеря в едни приятели, че после от 19,30 сме на театър. Явно утрешния ден ще е посветен на част от нас на културни мероприятия. Едни в Музикалния, други в Театро.

# 187
  • София
Среднощно появяване от мен - срам, не срам, но ми беше намекнато, че новите попълнения в клуба ни ще ме вземат за "нова" и току виж ме поздравявят и подканят за виц. Той вица лесен - копи - пейс. Я все пак да пусна един за извинение, кратък : "Има мъже, които помагат във всичко на жените си - те са нарисувани на банкноти". В случая изключваме Ромео на Фло и може би някои други в темата, но общо взето си е вярно.                                                          Всъщност влязох да потвърдя за утре - 18.40 - 18.45 часа пред Музикалния. На празнуващите на Антоновден и Атанасовден най -сърдечни пожелания за здраве, късмет и благополучие!!                            До утре, момичета!!

# 188
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Днес е Атанасовден и кафето е празнично:
Свети Атанасий Велики известен и като Атанасий I Велики, патриарх Александрийски  е египетски богослов и духовник, патриарх на Александрия от 328 до 373 година. Той е един от най-видните богослови и радетели за чистотата на вярата и се приема за първия разпространител в Европа на възникналото в Египет монашество. За тези си дела той е възвеличен още от ранното християнство като „Велики“.
Честит имен ден ако имаме  празнуващи в темата ни и на техните близки.

На днешната дата 18.01.1856 година е родена Райна Княгиня.
Райна (Райкя) Попгеоргиева Футекова-Дипчева е българска учителка и акушерка.
Тя е известна с това, че е ушила главното въстаническо знаме на Панагюрския революционен окръг за Априлското въстание. В деня на обявяването на въстанието тя го развява редом с Бенковски.
Бащата на Райна - поп Георги е брат на моята прабаба Панка. Всички от семейството ми се гордеем, че сме нейни потомци.
Хубав ден и здраве на всички.

# 189
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен на Атанасовден!
Турците казват : Атанас гелди, яз гелди! / Атанас дойде и лятото дойде /. Народното поверие е, че св. Атанас хвърлил кожуха си и тръгнал да търси лятото.
Честит имен ден на Яжкиния Наско и на моя зетко! Да са живи и здрави! Да се гордеят с името си и св. Атанас да ги закриля във всички начинания!
И мисля, че имаме рожденичка - Айша. При нея имаше нещо за днес, или утре, но все пак. Айша, скъпа, желая ти най вече здраве! Другото го имаш.

# 190

За Насковците ,живи  и здрави и да ги обичат много.
 Айша е утре ,ще изсъхне тортата от днес за утре.

# 191
  • Вила Великула
Добър ден на Атанасовден. Да са живи и здрави Насковците.
Майче, вземи се в ръце и започни да пишеш редовно, защото иначе ще заслужиш порицание пред строя. Ако искаш винаги може да отделиш 5 минути на ден за нас.
Нинка е напомнила и за Райна Княгиня. Най-изчерпателния и интересен разказ за нея чух от КАГ. Много бях впечатлена.
На всички които са днес на културни мероприятия пожелавам приятно изкарване, на празнуващите - също. На всички останали  - забавлявайте се и на болничките - бързо оздравяване.

# 192
  • София
Да са живи и здрави Насковците и Тонитата!
Да си носят с гордост имената. А ние да чакаме топлото време.
Но да не забравяме, че има 15 дни разлика между църковните календари тогава и сега. Забелязвам, че деня се увеличава вече - радва ме.
За РДто ми - щом ФБ казва, че е днес значи е днес. В предни години съм обяснявала, няма да се повтарям. Скромна почерпка за вас. А моя милост се черпи с антибиотик.
CoffeeBirthdayPizzaShaved IceChampagne

# 193
  • София
Айша, благодаря за почерпката и ЧРД:

Наздраве за теб и за лекуващите се у вас. Важно е болестта бързо да преминава. Желая ви го от сърце.

# 194
  • София
Добър ден, красавици!
АЙША, БЛАГОСЛОВЕНА ДА СИ! ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ И ВРЕМЕ, ЗА ДА СЕ РАДВАШ НА ПОСТИГНАТОТО. ДАВАЙ СМЕЛО НАПРЕД!
АЙША, и аз все се питам кога точно беше, но знам, че ти поздрави и пожелания не връщаш, така че нека да има кой да те поздравява!
ЧЕСТИТ ДА Е ВНУКЪТ НА БАБА ЯЖКА! ДА РАСТЕ ЗДРАВ И СИЛЕН, ДА СИ НОСИ ИМЕТО С ГОРДОСТ! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ЯНКИН ЗЕТКО. ЖЕЛАЯ МУ ЗДРАВЕ И ДА Е НАДЕЖДНА ОПОРА НА АНЖЕЛКА! НАЗДРАВЕ ЗА ИМЕНИЦИТЕ!
ЯЖКЕ, нали и сватът ти днес е именик? Здрав да е, да посреща още много имени дни и да черпи за здраве!
След малко отиваме да преподпишем договора с Виваком. Има някаква прИмоция, да видим ще ни огрее ли.
Радвам се, че довечера ще се видим.
МАЯ, добре си дошла! Stuck Out Tongue Winking Eye Получаваш комсомолско поръчение - всеки ден по едно изречение поне. Този път няма прошка! Grinning
Болните да си пият илачите и да оздравяват. Хайде стига толкова. Работа ги чака!
БРОНТЕ, къде се покри?
Чакам и ДРУМ да се покаже.
Мисля си за МАГДЕЛИНА...

Общи условия

Активация на акаунт