КГБ = Клуб на Готините Баби - 227

• 24 752
  • 722
  •   1
Отговори
# 615

За вас момиченца- кокиченца
от обедната ни разходка, пред съседния блок.

Болничките,
да ви минава като на кученца, бързо и леко.

Айша,
ще стане ли номера да я стреснеш Мрънличка, че ако продължи да смуче пръста ще и станат пъпки и ще трябва да пие лекарства?

# 616
  • Вила Великула
Ето ме и мен.
Харесва ми и това, което ни е предложил изкуствения интелект. А това с тениските си е идея. Може да го направим без проблем.
За началото на следващата тема трябва да сме уточнили точно как ще изглежда, за да мога да го сложа като снимка.
Аз днес се поуморих доста, сега отивам в банята и после ще си чакам гостите.
Изчистит, измих и сготвих.
Направих здравословен десерт. Морковени пастички без печене, без брашно и без захар. Пробвах отделно блата и отделно кремчето и много ми хареса. Надявам се да се одобри от моите здравословно хранещи се деца.
Слагам ви рецептата в скрит текст, в случай, че някой иска да ги направи.

Скрит текст:
Сурови морковени пастички (12 бр.):

За основата:
180 гр. настъргани моркова
190 гр. фурми
130 гр. сурови орехи
70 гр. кокосови стърготини
1 ч.л. лимонова кора
40 гр. фъстъчено масло
25 гр. кокосово масло (на стайна температура)
30 гр. мед

За крема:
•200 гр. кашу
•60 гр. мед
•20 гр. кокосово масло
•100 мл. портокалов сок
•100 гр. кокосова сметана

Начин на приготвяне:

Първо приготвяме блата като за целта поставете в кухненския робот настърганите моркови, почистените фурми и орехите. Разбийте ги за кратко, колкото да се смесят, но и да останат по-едри части. След това прибавете останалите съставки за блата и разбийте до получаване на лепкаво тесто.
Прехвърлете го в покрита с хартия за печене тавичка с размери 25/17 см. или друга, но не по-голяма. Заравнете добре и поставете във фризера да стяга, докато приготвяте крема.

За него накиснете предварително кашуто за 2 часа. Поставете в блендер всички съставки и разбийте до гладка консистенция. Покрийте охладената основа с готовия крем и приберете десерта в хладилника да стегне добре за 1-2 часа.

Нарежете на 12 пастички и по желание украсете с лентички от моркови, които се получават много лесно с помощта на белачка. Завийте ги под формата на розички и ги поставете в центъра на всяка пастичка. Може да поръсите и с малко натрошени орехи.
Направих и гуакамоле и нещо нездравословно, но много ми се прияде - панирани чушки. Приготвила съм и пуешки стекчета да им направя за 5 минути на тигана с малко масло и съм готова.
Хареса ми готвените баби, ама май наистина сме вече малко жилави.

# 617
  • София
Пипи,тези лентички от моркови ще потъмнеят и ще са като изцапани.Направи ги непосредствено преди сервирането!
Немското лого е хубаво,само много ми идват петолъчките.И друго има-заради очилата ми минава на ум ,че става въпрос за квартални детективи.Точно като във вицовете за бабички.Но е закачливо и става.

# 618
  • Кубрат/ Пишурка
Да бяха сложили и превод...Joy

# 619
  • Вила Великула
Яжка, не мисля да слагам лентички от моркови, а боровинки. Така всичко ще е наред.

# 620
  • Варна
Моето мнение е, че това което предложи Цвети е по-свежо, по-светло, не претрупано, на български, с точните данни за КГБ-то........
Пък и не сме толкова стари и архивни.
Представям си, че ще стои добре на тениски.

КЛУБ  НА  ГОТИНИТЕ  БАБИ
                    КГБ
                    2007

Да остане детелинката за късмет, датата и месеца при общо желание да се добавят.
Това е мое мнение, но винаги по-семплото е по-............

# 621
И аз съм за нашето си лого,  тия бабишкери не ми харесват.

# 622
  • София
И аз съм за нашето си лого,  тия бабишкери не ми харесват.
Точно така. На мен също не ми харесват. Баби, да, но тези са ужасно стари и грозни. Не ни подхождат!

# 623
Най-после свърших всичките си задачки. Какво ли не правих днес. Утре отново на линия, че белгийчето каца към 14 часа. Стаята на Ран е готова и той си пренесе всичкия багаж от неговата , без книгите, купите и сертификатите по кендо от стените.
               Мамси, и аз си мислех да попитам ИИ за логото, но време не ми остана. Предполагах, че ще измисли нещо подобно на показаното от теб. Нашето си е добро, но малко ми е скучно, схематично и доста "празно". Пък и черно хич не ми допада, като цвят. Харесва ми в това на ИИ вкарания червен цвят в централното поле. Нека Цветеарт каже може ли да се прибави малко цвят - клонче или някакъв графичен елемент с цвят. Така ще се освежи и няма да ми напомня на печат. Всъщност, както решите, а аз просто си казах мнението.

# 624
Тъкмо ги довърших и сложих малко цвят

2ри варянт

И 3ти,  направих но е леко като видио и немога да го кача ако ми пише някой във фейса ще го пратя Simple Smile

# 625
ЦветеАрт, втория вариант с цветното цветенце ми харесва много. Става някак си по - весело и свежо. Hands Plus1

# 626
И аз съм за втория вариант. Изчистено и свежо.

# 627
  • в сърцата на любимите ми хора
Това с изк. интелект си беше закачка. Как ли не го молих - не иска на български, а само на английски 😀
И аз съм за втория вариант с цветното цветенце. Свежарско е

# 628
  • Вила Великула
И аз съм за втория вариант. Браво Цветеарт.

# 629
  • на чист въздух
+1 за вторият вариант

Общи условия

Активация на акаунт