Гестационен диабет - тема 6

• 15 510
  • 624
  •   1
Отговори
# 585
В една от майчинските групи, където членувам Рамус бяха объркали резус фактор на две майки и трябваше да ходят в трета за потвърждение. Грешката излезе в Рамус.

Какво правите за пръстите си докато изследвате стойности? Вече съм на 5та степен на "боцкалото" и в някои моменти кръв няма колкото и да стискам.

Кой пръст боцкаш? Аз всеки път боцках на лявата ръка безименния и мисля че боцкалото ми е на 3, че на 5 ми идваше много и ме болеше - всеки път си излизаше кръв. Пък аз от 15та седмица някъде до към 36-та редовно си се боцках 😅 Пика ми беше 24-та до 30та седмица всеки ден по 9-10 пъти.

Боцкала съм се с глюкомер и първата бременност и сега от 24г.с. винаги съм ползвала само 1 степен. Тествам всеки ден минимум 6 пъти (някой дни до 9 пъти на ден). Ползвам contour plus Elite.

# 586
  • 🌊
Аз основно съм с безименния или средния на дясната ръка, защото в лявата забелязах завишаване на стойностите. Два дни беше ок на 3-4 степен, след това никаква кръв не се появяваше и се наложи да мина на последната. С AccuCheck Active съм, според ендокринолозите няма показатели на ГД, но да съм продължила да меря.

# 587
А завишаване в какъв смисъл? По-високи спрямо резултат от лаборатория?

# 588
Някой би ли препоръчал лаборатория в гр. София? По възможност да има къде да се паркира наблизо и да е удобно за изчакване/стоене 2 часа.

# 589
  • София
Лабораторията в болница Щерев.

# 590
  • Melmak
Аз съм доволна от Токуда.

# 591
  • Бургас
Момичета, след като родихте продължихте ли с режимите? На кръвните захарта ми  4.7

# 592
По принцип след ГД е добре поне 40 дни да се продължи с режима и да се направи отново обременяване, за да се види ситуацията.

# 593
Момичета, след като родихте продължихте ли с режимите? На кръвните захарта ми  4.7

След първата бременност не съм продължавала режима. 10-14 дни тествах при нормално хранене и нямах високи стойности

# 594
Не, само измерих КЗ в лаборатория след 6-8 седмици от раждането и всичко е наред. При мен само на 1ви час имаше завишение с две единици. Това са препоръките на еднокринолога ми

# 595
  • Sofia
На мен ми казаха, че след 20-ина дни трябва да направя отново обременяване. Препоръчаха ендокриноложката ми да ми обясни, както и кога да си направя ТСХ то.

# 596
Ами не знам, най-малкото как се прави обременяване, ако кърмиш при толкова малко бебе? Явно различни лекари, различни мнения 🤷♀

# 597
Здравейте, в 33 г.с. Съм с ГД. Контролирам го с диета, без медикаменти за момента. В последната седмица резултатите на гладно винаги са ми гранични - 5,0 - 5,1 - 5,2. Два часа след хранене варират между 5,5 и 6,6. Имам час за е до чак на 10-ти януари, преди това е в отпуск. Посъветвайте ме да се притеснявам ли, че забелязвам покачване спрямо миналата седмица и да търся друг лекар, или спокойно да изчакам часа си? Дали положението е за лекарства? Как да я контролирам тази пуста сутрешна захар?

# 598
Присъства ли въглехидрат във вечерята?
Аз бях така, изключих тотално въглехидрата от вечерята и  се нормализираха сутрешните стойности.

# 599
Присъства ли въглехидрат във вечерята?
Аз бях така, изключих тотално въглехидрата от вечерята и  се нормализираха сутрешните стойности.
Присъства понякога, но в малки количества, примерно морков, малко карфиол, броколи, печени чушки, такъв тип неща, не картофи, тесто или ориз, тях съм ги елиминирала тотално. Ще опитам да изключа всички въглехидрати вечер, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт