Гестационен диабет - тема 6

• 15 558
  • 628
  •   1
Отговори
# 570
Да,ясно, ама тя го е направила в 22 седмица и докторът й иска пак да го прави в някоя от следващите седмици. 5.2 не е толкова висока стойност, че да прави няколко огтт-та ,въпреки че ,да, и моята ендокриноложка държеше да ми е до 5,макс 5.1 стойността на гладно.

# 571
В крайна сметка ендото вчера каза, че няма ГД. Да не прекалявам с пиците и да пускам захар на гладно всеки месец.
Иначе за инсулин знам, че не се следи по време на бременност.

# 572
Здравейте, момичета, в 24 гс съм, втора бременност, с първата АГ прецени, че няма нужда от обременяване. Всеки месец пускам глюкоза, но понеже не знам в кой точно ден ще смогна да стигна до лабораторията, вечерям както и когато смогна, снощи беше доста късно и въглехидратно. Стойността е 5, най-високата досега, пуснах от любопитство и другите неща. В Рамус, най-близката до нас лаборатория, където съм пускала всичко останало.
Въпросът ми е, има ли смисъл да правя обременяване на своя глава, ако АГ пак не го сметне за нужно? Знам, че е доста натоварващо за панкреаса и не горя от желание да го правя, честно казано.
Добавям, че съм с Хашимото от след първото раждане и по време на бременността започнах да приемам Акутирокс, нямам диабетици (или Хашимото) в семейството, ще се консултирам и с ендокриноложката, разбира се, просто ми е интересно вие какво ще кажете.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 15:36 от Seaglass

# 573
  • Melmak
Бих казала да не вярвате на Рамус и да пускате в друга лаборатория. Вече ако там излезе нещо, ще коментирате с лекари.

# 574
А какъв е проблемът с Рамус?

# 575
Моята КЗ на гладно беше топ месеци наред, но на 3та фетална докторът ми препоръча да направя обременяване с глюкоза, защото водите ми бяха в норма, но по-скоро към горна граница + пиех хапчета за TSH, макар да нямам диагностицирано заболяване на щитовидната. Направих обременяването и ми излязоха по-високи стойности на първи и втори час, та КЗ на гладно не винаги е висока при ГД.

# 576
  • Melmak
Назад в темата не коментирахме ли вече Рамус? Не са лаборатория, на която да се има доверие, особено за важни неща около бременността.

# 577
Ама на базата на какво не може да им се има доверие? Смисъл, лаборатория като лаборатория, не съм чувала да е имало някакъв скандал около тях например. Но може и да ми е убягнало, затова питам.

# 578
  • Melmak
Да, некачествена лаборатория са. Имат лоша слава и не е случайна. От бивша служителка там знам, че цели проби не се изследват, за да пестят консумативи. Просто ти пишат някакъв резултат и толкова. Имаше скандали с тях, потърсете и из форума е писано. Даже може би назад в тази тема, но не ми се рови.

# 579
Аха. Ами, такива слухове не ме притесняват, честно казано, защото вече с втора бременност ги използвам и не съм имала повод да се съмнявам в резултатите или в нещо друго дори откъм обслужване, така че ще се доверя на личния си опит в случая. Благодаря все пак. ✌
JS_B, благодаря и на Вас, предполагам не сте правили обременяването преди третата ФМ? Как се развиха нещата после? Моите води си бяха в норма и родих естествено ден след термин бебче 3,500, нямаше дори жълтеница, което ме кара да мисля, че преценката на АГ тогава е била правилна и наистина не е имало нужда да се прави обременяването.

# 580
Рамус за хормони определено не стават. Вече разбира се въпрос на личен избор, но аз не бих пускала някъде, където ще се чудя дали има проблем или изследването е сбъркано.

# 581
  • 🌊
В една от майчинските групи, където членувам Рамус бяха объркали резус фактор на две майки и трябваше да ходят в трета за потвърждение. Грешката излезе в Рамус.

Какво правите за пръстите си докато изследвате стойности? Вече съм на 5та степен на "боцкалото" и в някои моменти кръв няма колкото и да стискам.

# 582
  • Melmak
То си е ваш избор къде какво си изследвате, аз на Рамус не вярвам, особено покрай ковид, правеха тестове по поръчка.. неваксинирани служители трябваше да се тестват преди да ходят на работа. И работодателите ги пращаха в рамус, плащаха тестовете да са отрицателни и така…

# 583
В една от майчинските групи, където членувам Рамус бяха объркали резус фактор на две майки и трябваше да ходят в трета за потвърждение. Грешката излезе в Рамус.

Какво правите за пръстите си докато изследвате стойности? Вече съм на 5та степен на "боцкалото" и в някои моменти кръв няма колкото и да стискам.

Кой пръст боцкаш? Аз всеки път боцках на лявата ръка безименния и мисля че боцкалото ми е на 3, че на 5 ми идваше много и ме болеше - всеки път си излизаше кръв. Пък аз от 15та седмица някъде до към 36-та редовно си се боцках 😅 Пика ми беше 24-та до 30та седмица всеки ден по 9-10 пъти.

# 584
JS_B, благодаря и на Вас, предполагам не сте правили обременяването преди третата ФМ? Как се развиха нещата после? Моите води си бяха в норма и родих естествено ден след термин бебче 3,500, нямаше дори жълтеница, което ме кара да мисля, че преценката на АГ тогава е била правилна и наистина не е имало нужда да се прави обременяването.

Две АГ-та ме следяха и заради добрата КЗ на гладно не ме бяха пратили на обременяване, на 3тата фетална докторът повдигна темата и сама се пратих, а после АГ и ендото разчетоха резултатите като ГД. Спазвах диета, мерех КЗ с глюкомер по няколко пъти на ден… не съм имала проблеми, родих детенце 2750 с 5 дни преносване.

Общи условия

Активация на акаунт