Гестационен диабет - тема 6

• 16 177
  • 649
  •   1
Отговори
# 645
не се панирай...няма как да навредиш на бебето...ако за всяко нещо така се притесняваш...според моя ендокринолог едно време майките ни почти всички са имали ГД,защото са раждали бебета над 4 кг,но никой не е и чувал тогава за този вид диабет..
Не си самоназначавай обременяване!Отиди на ендо и нека той ти каже да правиш ли...това си е натоварващо изследване...в повечето случаи се прави между 23-27 г.с. по спомен

# 646
Таня, както е казала Надежда в никакъв случай не си самоназначавай ОГТТ. Прави се между 24-28г.с. като това ендокринолог или АГ ще те посъветват в коя седмица ще е най-удачно да го направиш. Не е късно да започнеш да хапваш добре и да изкараш една безпроблемна бременност дори да се установи ГД. Прочети малко из темите за ГД с какво са се хранили момичетата, купи си глюкомер и следи КЗ след хранене, за да видиш кое колко ти я вдига и ако е над 7.5-8 и не спада на втория час значи ще отбягваш тази храна. Също има предвид че с напредването на бременността КЗ се покачва.

# 647
Аз направих в 7ма седмица, но ме изпрати ендокринолог и при стойност (по спомен) 5.6 на гладно. Не се притеснявай, не си му напвредила на бебока, диета и мерене вкъщи. И разбира се, сподели всичко с ендото.

# 648
  • Melmak
Таня, съветвам те да посетиш ендокринолог, но не и да си назначаваш обременяване. Съветвай се с лекаря си и се храни подходящо. Успех!

# 649
Здравейте ! Благодаря за отговорите ! Консултирах се с ендокринолог- отговори ми доста бързо. Препоръча за по- сигурно да се направи ОГТТ. Така че тази седмица ще разберем резултата ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт