Гестационен диабет - тема 6

• 11 004
  • 487
  •   1
Отговори
# 480
И аз сутрешната не мога да сваля. През деня ми е ОК.

# 481
А каква стойност на кръвната захар поддържате един час след храна, момичета?
Моят док продължава да твърди, че трябва да е до 6.1-6.5 ...

# 482
И аз имам проблем със сутрешната.5 4 до 5,8 най висока.
Незнам дали е от късната вечеря.приключвам 19-20h.

# 483
А каква стойност на кръвната захар поддържате един час след храна, момичета?
Моят док продължава да твърди, че трябва да е до 6.1-6.5 ...

Моята ендокриноложка ми беше казала, че за бременни 1 час след хранене е добре да е под 7.8, ако е над - меря и на втория час, когато трябва да е паднала под 6.7.

# 484
И при мен като JS_B.
За сутрешната висока, не знам. И аз вечерям късно, но имам 12 часа разлика от измерването сутрин. На вечеря не ям въглехидрат.
През деня поддържам около 5. Рядко 6 и малко.

# 485
И аз със сутрешната имам проблем напоследък - 5,7-5,8. След това не е драма. Но аз си признавам, че не съм свръх стриктна. Хапвам понякога по някой картоф, или малко ориз. Заради малкия правих и домашен кекс - хапвам по малко и от него. В момента, в който минах само на месо, зеленчуци и едва ли не минах в някаква крайност - не се чувствах въобще добре. Не съм качила много за последния месец - около 2кг, като само малката е качила 600г+. Т.е. всичко е в рамките на нормалното. Моята ендокриноложка ми каза 1ч след ядене - под 7,8; 2ч след ядене - под 7.

# 486
Аз ям картоф и ориз по малко, казаха ми да не ги спирам изцяло . Но сладко не съм пробвала да видя как ще се отрази, вече цял месец не съм яла, реве ми се направо Grinning
Какво казват вашите ендокринолози за сутрешната захар? Аз ще замервам тия дни и ще и пратя, да видим, не ми се иска да минавам на медикаменти ....

# 487
Последно бях при АГ по ЗК - въобще не се притесни. Наложи да ходим до спешното преди три седмици и тогава бях със сензора. Дежурният АГ като видя и ме разпита - въобще не се трогна. Според него нищо нямало щом било под 6. Не съм ходила на контролен при ендото, защото реално успявам да поддържам добри стойности. Ако съм прекалила малко или съм решила да си направя експеримент - тогава си личи и знам защо е. Не се шашкам. След това всичко се нормализира. Изследвах и гликирания хемоглобин - на долна граница е.
Ако трябва да съм искрена, гледам да се водя по първата бременност. Тогава никой не ме кара да правя 3 пъти ОГТТ, да обикалям по лекари и т.н. Само диетата следях. Всичко беше наред така, че гледам да го карам по същия начин. И съм много по-спокойна сега.

Общи условия

Активация на акаунт