Гестационен диабет - тема 6

• 15 361
  • 621
  •   1
Отговори
# 615
  • Melmak
Препоръчвам д-р Стелла Йорданова, работи с направление, и частно. Клиниката е до Джъмбо на България.
Има опит с проследяване на бременни.
Като цяло следи състоянието, обръща внимание. Ходила съм и с направление, и на частно при нея и няма разлика в подхода, по каса даже ми пусна и витамин Д, и тсх.
Аз съм с ИР и още като видях двете черти отидох при нея на консултация, даде ми съвети и насоки какво да правя. Сега продължавам да ходя при нея, въпреки че нямам ГД.

# 616
Ами стремя се поне 3 часа преди сън да ям. От както съм на режим, стойност под 5 нямам 😁 Преди без режим бях 4.58 на кръвните и на самото обременяване някъде там. В момента съм в 30 г.с., правих обременяване в 27 г.с..
В самото начало, след обременяването, не ядях абсолютно никакъв въглехидрат вечер и съм стигала стойност 6.7, сега, откакто вкарвам някой бавен, се смъкнаха до посочените в предното мнение стойности. Доколкото четох, на обяд и на вечеря въглехидратният прием трябва да е между 30-40 гр.
В същият период ми започнаха проблемите с кръвното и не знам дали нямат някаква обвързаност.
Имам час при д-р Яначкова.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 12:44 от darbie9596

# 617
Здравейте!

Записвам се в тази тема за препоръки за еднокринолог в София, който има конкретно опит с гестационния диабет. Вчера бях на преглед при еднокринолог и не ми вдъхна доверие, защото искаше директно да ме слага на метформин, заради три повишени стойности в рамките на две седмици, през които се налагаше да приемам кортикостероиди. Не казвам, че не е права, обаче бих искала и второ мнение, преди да почна да гълтам поредната порция хапчета за тази бременност....

Горчева или Силвия Въндева.
И при двете съм ходила и останах доволна, но е важно да отбележа, че не е за гестационен диабет.

# 618
Ами стремя се поне 3 часа преди сън да ям. От както съм на режим, стойност под 5 нямам 😁 Преди без режим бях 4.58 на кръвните и на самото обременяване някъде там. В момента съм в 30 г.с., правих обременяване в 27 г.с..
В самото начало, след обременяването, не ядях абсолютно никакъв въглехидрат вечер и съм стигала стойност 6.7, сега, откакто вкарвам някой бавен, се смъкнаха до посочените в предното мнение стойности. Доколкото четох, на обяд и на вечеря въглехидратният прием трябва да е между 30-40 гр.
В същият период ми започнаха проблемите с кръвното и не знам дали нямат някаква обвързаност.

Благодаря за всички за препоръките! И аз си записах час при Яначкова, да видим тя какво ще ми каже.

Иначе darbie9596 и при мен е нещо индентично - открих ГД в 27-ма седмица и сега съм почти 30-та Simple Smile По принцип държа сутрешни под 5, обаче за да са така не трябва да фаствам дълго (т.е. повече от 8-10 часа). Ако не съм яла повече от 12 часа, вдигам към 5. Обикновено гледам към 9-10 да имам някакво леко хранене - кашкавал с ядки, кисело мляко или нещо такова. Вчера пробвах да фаствам около 12 часа и директно ми се качи на 5 nmol. Може да пробваш дали при теб също не е по-дълъг фаст проблема.

# 619
  • Sofia

Благодаря за всички за препоръките! И аз си записах час при Яначкова, да видим тя какво ще ми каже.
Ще може ли после инфо от прегледа при Яначкова?

# 620

Ще може ли после инфо от прегледа при Яначкова?

Да, разбира се. Другата седмица ще се включа с мнение и какво ми е казала.

# 621
Ами при мен 10 часа явно е много за фаст, ще се наложи да го скъсявам още... Благодаря за съвета!

Общи условия

Активация на акаунт