Гестационен диабет - тема 6

• 15 860
  • 640
  •   1
Отговори
# 630
Ако няма риск нито за плода, нито за Вас не виждам смисъл от индукция. Те нещата по принцип и по-рано от 39г.с. могат да тръгнат, но според мен е ок седмица за индукция. Моето раждане беше секцио в 38г.с. заради други неща несвързани с ГД. Бебето расте ли твърде бързо? Има ли нещо друго освен ГД което да притеснява АГ и заради това да се налага индукция?

# 631
Аз съм с хипертония и ГД, в 31 г.с. - и двете са контролирани - хипертонията - медикаментозно; ГД - с режим. Изобщо не е ставало дума при мен за индукция. Да не би наистина да има някакъв друг проблем? Simple Smile

# 632
Според АГ върви една идея по-голямо бебето, но е в норма. Плацентата е трета степен, но казаха, че това е нормално за седмицата, в която съм, т.е. няма други притеснения.
Ако няма риск нито за плода, нито за Вас не виждам смисъл от индукция. Те нещата по принцип и по-рано от 39г.с. могат да тръгнат, но според мен е ок седмица за индукция. Моето раждане беше секцио в 38г.с. заради други неща несвързани с ГД. Бебето расте ли твърде бързо? Има ли нещо друго освен ГД което да притеснява АГ и заради това да се налага индукция?

# 633
Може такава да му е практиката 🤔 но аз за пръв път чувам профилактично раждане с индукция заради ГД.

# 634
Аз не за първи - по групите съм чела, може би американски форум. Като върви по-едро и има ГД, гледат да ги вадят 37ма седмица.

# 635
Ако върви супер едро да, ама тогава АГ можеше да каже "тъй като предвиждам, че бебето ще се роди 4кг+ бих искал да предприемем мерки и да индуцираме преди термин" Smiley Някакво друго обяснение да има освен "профилактично действам" Smiley Иначе ако и кръвната захар е опасно висока и едва едва се появлива от инсулин също вадят бебето по-рано.

# 636
  • Sofia
Моето секцио го решиха да е по-рано, заради ГД имах много околоплодни води, отделно и 2 бебета, поне между тях нямаше голяма разлика в теглото и всичко беше наред. Извадиха ги в 35+1 и не са лежали в кувьоз.

# 637
Моето секцио го решиха да е по-рано, заради ГД имах много околоплодни води, отделно и 2 бебета, поне между тях нямаше голяма разлика в теглото и всичко беше наред. Извадиха ги в 35+1 и не са лежали в кувьоз.
Колко води имахте, над горна граница ли?

# 638
  • Sofia
В операционната казаха, че съм имала 4 литра общо при двете бебета, неравномерно разпределени. Над нормата било, заради това лежах близо 4 гс, за да стана поне 35-та.

# 639
В операционната казаха, че съм имала 4 литра общо при двете бебета, неравномерно разпределени. Над нормата било, заради това лежах близо 4 гс, за да стана поне 35-та.
А казаха ли ви причина за това увеличение, причината само ГД ли беше?

# 640
  • Sofia
А казаха ли ви причина за това увеличение, причината само ГД ли беше?
Да, само ГД, нямаше друга причина.

Общи условия

Активация на акаунт