Декемврийски бебета - тема 1

• 23 022
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, от много време не съм писала, но следя и чета и съм в същите драми... регресии, кърмачески стачки, свекърви... И аз се подстригах сама, защото нямам на кого да разчитам в София. Някои хора не се движели по часовник, ама зъболикаря, фризьора, АГто ... те работят с график и не мога да отида когато на някой му е дошла музата, че иска да види бебето. Има светлина в тунела, периоди са. Дори когато ви си струва, че добрите дни са периода, а кофти дните - нормалното. 😵‍💫 По една пловдивска на всички и си гледайте на вас да ви е ок ежедневието. Ние ги гледаме тези деца почти 24/7, така че на нас трябва да ни е удобно.
Малко извън темата - развали ми се сушилнята 😭 да ми препоръчате майстор за София?

# 691
G.G15 Според мен на мъжа ти му се иска родителите му да са по-активни покрай бебето и просто се ядосва, че не проявяват желание или че взаимно не може да се напаснете. Не се карайте за битовизми с него. Ако ти е важно да отидеш отиди, остави бебето. Да вероятно няма да сменят памперса, както ти го правиш и вероятно ще я хранят и гледат по по-различен начин, но все пак тази жена някак си е изгледала твоят мъж. Щом се налага не отказвай помощ. Не е идеално, но има и такива дни. В някой момент ще имаш нужда и ти да си починеш, а тогава свеки може да се е разсърдила и да не иска да гледа детето. Особено като е близо до вас използвай го, ако не сега поне като порасне бебчо, я взимане от градина, я водене на училище. Взаимоотношенията са много тънки с другата рода и ако се прекъснат сега ще ти е много по-трудно в бъдеще, както вкъщи с мъжа ти, така и в дневните ти дейности. Единственото може бебчо да плаче за теб останалото ще преживее. В бъдеще може да е опреснителна терапия 🤣 да види как баба и дядо гледат за да оцени как мама гледа 😀 нашите ме праща а при баба на село, за 2 дни ставах друго дете спокойно, не отговарях, каквото ви кажеха правех 🤣😀

# 692
Искам да ви се оплача в скрит текст, моля ви кажете ми, че съм права в случая. По някое време ще изтрия.

Скрит текст:
Както бях споменала, в момента уча и снощи ни съобщиха, че другата седмица трябва да отидем присъствено да проведем урок, което обаче е в друг град и се оказва, че смените на майка ми няма да съвпаднати няма да има кой да гледа малката. При което си говорим с моя мъж и той вика, тогава другата й баба да я гледа, тоест неговата майка, при което аз казах директно - не и той ми се разрещя, че не стига,  че съм нямала варианти, ама съм имала й претенции. След по-малко от 10 дни, малката става на 4 месеца, майката на ММ я е виждала 5 пъти. Живеят на 500 МЕТРА от нас, все дрънкат как ще дойдат да я видят, но после все си измислят оправдания. От тези 5 пъти, първите 3 пъти тя беше на няколко дни, виждали са я за по час,не знаят как да й сменят памперса, как да я нахранят, нищо. Да не говорим, че детето изобщо не ги познава. Ще се стресира супер много, нямам никакво доверие да я оставя. Та според вас ММ прав ли е да се цупи, че не искам да я оставя на майка му? Защото според мен, колкото й да му е криво, би трябвало да осъзнава, че не аз преча на родителите му да имат някакви отношения с детето, а те просто нямат желание и именно за това и аз съм права да гледам на тях като на хора,  които не са спечелили доверието ми да ми гледат детето. Има и още нещо, поради което категорично не желая да им я оставям,
но ще замълча,  че иначе ще стане голям скандал.

Аз също като теб не искам майката на мъжа ми да гледа бебето без мое присъствие, просто защото тя не разбира, че каквото съм и казала това трябва да се прави защото това е моето бебе.
Ако смяташ, че би спазвала, каквото и кажеш все за този период ще се справят.
И себе си опитвам да науча, че понякога ни трябва пауза, ясно е че ще мислиш детенце нонстоп, но може да се окаже че си се притеснявала излишно, пак казвам ако разбират твоите изисквания.

# 693
А какво толкова може да обърка майката на мъжа ? На 4 месеца не е като да му пусне детски и да го натъпче с шоколад. Храни го, сменя му памперса, извежда го на разходка или го приспива в стаята.
Ако имах зор и това ми е варианта, щях да оставя бебето. Връзката се създава постепенно, ама все от някъде се почва Simple Smile

# 694
Джи, аз също не бих изгаряла от желание да и го оставя, но ако нямаш друг избор просто го направи. Така или иначе все някога ще ти се наложи, поне още сега ще разбереш за в бъдеще имаш ли тази опция с тази баба да помага или това е бил първият и последен път. Иначе много добре те разбирам, то си е чисто неуважение към сина им, че са толкова близо, а не идват да си видят внучето.. Но хора всякакви.

Пп: когато имаш нужда да си го излееш, винаги можеш да ми пишеш на лични! Май имаш доста сходно мислене с моето 😅

# 695
И аз едно време така мислех. Ама след това спря да ми пука. Когато едвам оцеляваш с един голям разбойник, вече ти е все тая дали някой ще го заведе в зоопарка или в близката сладкарница. Просто искаш 3 часа тишина.
Ако свекървата е добър човек или най малкото не е зла и преднамерено гадна, мисля че всичко може да й се прости и с времето да се научи. Моята не ще да се разбере от дума, но съм я приела каквато е. Не е лош човек и зс това съм доста толерантна.
Макар че и аз нд давам големия да спи там Joy е явно не съм толкова толерантна Joy

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 19:53 от Дух

# 696
Джи, аз съм малко по-крайна и бих търсила друг вариант. Имаш ли приятелка, на която да разчиташ за този случай?
Някак неизказаната причина ме кара да мисля, че си си права да откажеш. Поговори с приятел, подреди си мислите и изговори нещата с мъжа си. Важно е тази тема да е чиста между вас, за да не стане болна тема в отношенията ви.

# 697
Имам такава с малко дете, но ако трябва и към нея ще се обърна.

Нямам против да получавам помощ, не съм обсебваща, но хора, които не се интересуват от детето ми, не знаят нищичко за него, не знаят кога яде, какво яде, как се прави, как се приспива, знаете малките неща....ами не, мерси.

Винаги ще бъде болна тема, преди си мислех, че не са зли, но вече съм сигурна, че са...имам чувството, че изпитват злоба към мен и бебето, че един вид сме откраднали ММ от тях, че сега няма кой да им върши всичко, да ги издържа и т.н...Моите родители по 5 пъти на ден са вкъщи с малката, обожават я, на същото разстояние са. И ММ го осъзнава и го боли, но като подхвана темата се дразни, все пак са му родители.

Единият път той я приспива, а аз си бях легнала за един час, и майката на ММ му писала какво прави и той пратил снимка как я приспива и тя - майко мила, остана й да я накърмиш, бил си на работа, как можело. Е това нормално ли е? Където веднъж не е предложила помощ. Като детето се дереше от колики, тя му пише - няма ли да й минават тея колики да пратите снимка като е усмихната. Това жена, майка...абе нямам думи.

Да, неизказаната причина е сериозна и си мисля, че наистина не си заслужава риска...просто понякога се чувствам безсилна да споря. Но става въпрос за детето ми и не мога да клекна в такава ситуация....

Извинявам се, че ви мрънкам на вас, но нямам на кого.  И благодаря, че не изслушвате. Heart

И това утре сигурно ще го изтрия, че знам ли кой кога чете.

# 698
Здравейте,момичета,как сте? Джи изпуснала съм написаното от теб,подкрепям те и те разбирам.Ако имаш нужда от подкрепа или просто да споделиш съм насреща!

# 699
G.G15 в началото като писа щях да те посъветвам да оставиш бебето на свекървата, като се абстрахираш от това, че са го виждали рядко. Моите също са го виждали има няма 5 пъти и живеят на близо, но не го приемам като нещо лошо (напротив, обичам да има дистанция 😁). Е, не съм го оставяла още, но като си имаш важен ангажимент, какво толкова могат да объркат, ще го гушкат, ще обясните как се храни...
Но пък като казваш, че са зли и правят такива коментари, не знам, трудно е наистина отстрани да се дават акъли. Моите уж са добронамерени (даже прекалено, с първото едва ли не щяха да ми "го къпят", "да ми го гледат"), но пак избягвам да оставям големия, макар че все по-често се пречупвам заради бебето. Кофти е като не слушат нито едно твое правило, правят и говорят по тотално различен начин от моя, но пък като няма друг вариант понякога и ако имат желание - затварям си очите и после си гушкам детето и така. За малко, дето се вика, нищо няма да му стане.

Дух, за моята свекърва ли си писала Joy Колко пъти вече съм го пращала за ден там, и лете и в прекрасно време, детето веднъж го изведоха до магазин и веднъж след хиляда молби на площадка, всичко друго е на терасата.... Даже лятото на 40 гр не отваря, че как така, нали ще стане течение... За климатици също е табу, ще настине детето. Отивам го взимам, той червен, потен. Отплеснах се. Та последния път ни вика "той е голям вече, нали може някой път да го заведем на сладкарничка, ние с дядото много обичаме да си ходим '. В същото време той от седмици ме оревава да го водя в зоопарка, викам ох не мога сега, бебето като порасне малко, викам що не помолиш баба ти да те заведе... Да видим дали някога ще успее с тази така трудна задача.

# 700
Майка ми, макар и винаги да сме на различни мнения и все да спорим за нещо, ми гледа детето точно както й казвам. Едно нещо само не слуша и то е, че й казвам на 3 часа да храни малката, а тя я храни на 2 часа и половина, но то това не е болка за умиране. И тъй като я вижда често знае всичко, което може да се знае за бебето, как яде, по колко, че плаче след ядене, че трудно се оригва, как заспива, коя песен я успокоява, коя играчка харесва, като става червена от рев, знае, че единственото, което й помага е да отвориш хладилника и да гледа бутилката кетчуп. 😃 Звучи глупаво, но за това на нея винаги мога да я оставя спокойно. А от майката на ММ съм чувала само - явно нещо не правите както трябва щом реве толкова, като се наака трябва да я изкъпеш веднага, иначе ще я подсечеш, но в същото време да я къпя 1 път в седмицата, аа и що още не съм й пробила ушите. Струва ми се несериозно да не звъннеш поне един път в седмицата да питаш как е детето, но да пише на ММ в 2 през нощта например - кога ще снимате бебето с обеци. Абе сложни отношения.

И съм напълно наясно, че ММ е този, който трябва да постави границите, но той все гледа да е добър, да не ги обиди, и накрая пак аз ще стана лошата.

# 701
  • Пловдив
Като сме на тема свекърви, моята все пита кога ще започнем да им даваме плодови сокове. Тя едно време давала, даже сокоизстисквачка ни подари. Не знам вие какво мислите, но на места пише да се изчака и до първата годинка за сок.

# 702
Няма да давам аз сокове за сега, ще започна със зеленчуци, плодове по-нататък като може да ги яде на парчета. Сок след доста време. Приятелка така започна със сокове, децата ѝ се пристрастиха, отказват вода и храна само сок признават, защото е сладък, пък другото е по-безвкусно.

# 703
Аз съм толкова облагодетелствана, че на моя родата е на друг континент 🥹 НО всичко хубаво си има край или в моя случай виза 😀😀😀😀
Сестра му дойде преди седмица(утре си тръгва) и реши, че може да идва в 21 вечерта след като бебето е заспало и иска да го държи 👀

# 704
Аз също няма да давам сокове, ще си почна със зеленчуковите пюрета. Да, и майка ми разказва, че са почвали към 2-3 месец със сок от ябълка, ама ми се струва, че ако дам нещо толкова сладко, дори и млякото няма да иска да пие.

Пиф, звънни й към 3 през нощта и й кажи тогава да дойде. 🤣

Моето бебе почна да се буди в 3:30 - 4 да яде. Сега съм в паника, мислех, че винаги ще спи вечер, та тя от родилното където се вика не се е будила в 3 да яде. Сега се чудя какво се обърка, регресия ли е, много рано заспива ли, гладна ли е наистина, трябва да й увелича млякото ли...не ми харесва да ставам в 3. 😭😃

Общи условия

Активация на акаунт