Декемврийски бебета - тема 1

• 23 562
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
И аз няма да дам сок толкова рано. Същите истории от край до край, още от началото сокове, чайчета.... сока е пълен със захари, но в същото време в коремчето се подкиселява и може да се върнат колики. Сокчета ще давам към годинка. Започвам с пюренца и ще се старая домашно приготвени да са поне в началото. Относно съня - тъкмо свикна Бубчето да спи повече и да си буди чак към 5 и започна разбуждане по 63829 пъти през нощта за няколко дни. След това спи до 6 🤫, след това пак се буди към 4, към 5..... мисля, че това е регресия. Надявам се да е кратък този период.
Относно границите- аз мисля, че ние сме тези, които трябва да поставим границата, защото мъжете ни ще с патова ситуация, разкъсващи се между нас и майките си. Според мен, не бива да ги поставяме в ситуация да избират. На мен ми е много трудно също, защото свекърите не са лоши хора, но им нямам доверие, че ще гледат детето както ние, а ще си правят каквото поискат за 2-3 часа, а после драмата ние ще я оберем с ММ. Детето свикна вече да се храни и да спи в горе долу определени часове и се съмнявам, че ще бъдат спазени. Болно ми е много, че са на 15 мин от нас, но при нужда са се скатавали, а моите родители са идвали от друг град да помагат и то вечер по спешност. На село ми е добре, тук в София си нямам дружка, по цял ден съм сама и си говоря само с детето, но се сърдят че ходим там. Като съм там ми липсва ММ, когато съм тук съм самотна...

# 706
G.G15, набрала си ѝ на свекито, така че бих те посъветвала първо да успокоиш топката и тогава да мислиш за даване на детето. Иначе само ще се нервиш повече и ще го мислиш. Знам че не е лесно, но ако трябва седни и поговори с нея, да изчистите нещата и да сложиш границите.

Момичета, ако бебето махне и нощното хранене, как се процедира с дневните? Вдигат ли се милилитрите и с колко?

# 707
Джи, в такъв случай и аз не бих оставила бебето на свекървата. Съгласна съм напълно с притесненията ти.

Сокове започнах да давам на 3 години Simple Smile

Сиси, при нас с времето започна да го води на близката площадка, е да, винаги нещи му се купува от магазина, ама....
Последният път за 30 минути беше там, ММ да напазарува, та в тези 30 минути пак е гледал детски. Обаче не мога да се боря, знаят за нашите правила и не се съобразяват. Всеки път играчки го чакат, дядото и лелята казаха, на свекърва ми, пе е редно да уважи нашето настояване да спре с играчките, но не слуша. Та в този случай просто си затварям вече очите и се примирих с тоновете пластмаса. За някои неща наистина "тя е добра жена" работи, за други не съвсем , не бих искала да остане там с нев примерно седмица през лятото.

# 708
Да си измрънкам, от няколко дни се буди да яде в 5, заспива в 6 и нещо и спи до 9 и оттам нататък режими и графици се изпаряват и имам едно мрънкало. Опитах се да избутам яденето поне да е в 6, не стана.

Забелязах, че още ми седи линеа негра-та, както и че пъпчето ми още е пигментирано. Чак черно изглежда 🤣 търках, бърсах, не е мръсотия, кога се маха това нещо, скоро 4 месеца ще станат от раждането.

# 709
Ох, до болка познато, и това с детските (докато се храни! Да не остане гладно детето. Аз му пускам детски, но никога по време на хранене) и това с тоновете играчки (и дрехи). Тотално противоположно на опитите ми за минимализъм. И всеки път казвам, че няма нужда, че нямаме място, че е презадоволен, че е затрупан... Не. Все едно не чува. Последния път, без повод носи една торба буклуци от Джъмбо и аз и казвам, че нямаме място вече за толкова неща да спре да носи, "ама тя баба знае какво харесва". Е той хубаво харесва, ама играе 1 час и после аз се чудя къде да ги прибирам Triumph

# 710
G.G15, набрала си ѝ на свекито, така че бих те посъветвала първо да успокоиш топката и тогава да мислиш за даване на детето. Иначе само ще се нервиш повече и ще го мислиш. Знам че не е лесно, но ако трябва седни и поговори с нея, да изчистите нещата и да сложиш границите.

Момичета, ако бебето махне и нощното хранене, как се процедира с дневните? Вдигат ли се милилитрите и с колко?

При нас е: хранене към 5ч, сън, после към 9, сън, 12и20-13ч докато издържи, сън, 16и30 и пак игра, сън... и после към 19и30 баня, масажи ала бала, храна към 20ч и сън и така до към 5ч. Горе долу на 3 часа и половина - 4, с по около 140-150мл, но тя много наддаде и не ме тревожи, че е на 5 хранения. Стига и, ака си редовно.

# 711
sisi11 можеш ли поне да ги убедиш да ти дадат бележката в случай, че има повтаряща се играчка или друго оправдание после ходи и ги върни или замени за нещо друго. Аз някои неща успявам да препродавам на ⅓ на реална цена, когато нямам бележката, тъпо че са дадени пари за нещо което не ми трябва и после взимам евентуално много трудно ⅓ от реалната цена за чисто нови неща, но минават седмици и трябва да ги съхранявам...

# 712
  • Пловдив
Как сте с косопада? Аз събирам вълна из целия апартамент. Ужас е просто.

Джи, аз пак влизам в сесия на университета и разбирам, че с по-голямо бебе е доста по-трудно. Януари само спяха душичките, а сега това е трудно изпълнимо. А пък юли са ми държавните, тогава сигурно и ще лазят 😂

# 713
Същата работа и при мен, Лятна буря. Все си мислех, че тогава е трудно, защото все пак бебе на 20 дни с колики и всичките му екстри, ама тогава спеше по 2-3 часа, а сега? 20 минути. 🤣 Не успявам даже да отворя лаптопа и тя е будна. Камо ли да правя курсови работи и да се подготвям за изпити. НО, ще се справим. Ще изкласим и ще получим приз за майки на годината. 🤣🤣🤣

В момента, в който стана на 3 месеца и все едно някой натисна някакъв бутон и при мен тръгна страшен косопад. Много е зле положението, а аз и по принцип съм с рядка коса, скоро съвсем ще оплешивея.

# 714
И аз съм така с косата, ще питам за витамини съвместими с кърменето знам ли вече. Купих маски, шампоани нищо не помага

# 715
В деня, в който навърши три месец, ми се е*а майката на косата. Буквално! Мислех, че ме е подминало, а сега робота се задръства и го чистя по два пъти преди да е минал апартамента. Скандално количество е.

# 716
Хах да, моят робот постоянно се губеше и правеше неадекватни движения, като разглобихме отдолу четките, те бяха задръстени с косми, той как въобще се е движил не знам. Но има лъч надежда, забелязвам, че имам доста бебешка коса отпред, все пак ще порасте някога някаква нова 😁 Аз много и побелях, не знам дали също директно е свързано с раждането или просто си остарявам 🤭

Бяхме днес на последна ваксина за сега, да отдъхнат малко милите краченца ☺️

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 20:49 от sisi11

# 717
И аз съм с ужасен косопад и купих шампоан и ампули на Виши- Dercos. Слагам ударно всеки ден от пет дни и виждам резултат. Скъпички са, но мисля, че си заслужава.
И аз съм в редиците на учещите и не знам как ще се справя…

# 718
Бебето ви страда от колики? Търсим 10 родители, които искат да изпробват Degasin® Baby – специално създаден продукт за облекчаване на колики при най-малките. Участниците ще получат безплатна опаковка и ще имат възможност да споделят своя опит и впечатления след 2-седмичен период на употреба.

Тествайте Degasin® Baby – за усмихнато бебе и спокойно коремче!

Присъединете се към темата и дайте шанс на мъничето си за повече спокойни дни и нощи.

# 719
  • Пловдив
Аз косопада боря с Медисютикалс шампоан, маска и спрей. Но започнах преди три дни, така че все още ефектът е шепа косми по време на баня 😂 Отчайващо е. И при мен започна рязко, като станаха на 3 месеца

Общи условия

Активация на акаунт