Декемврийски бебета - тема 1

• 23 028
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
За мен такъв сън е химера 😂 засега издържат по около 6-7 часа маааксимум като най-дълъг сън.

# 676
Loliana е събужда се за ядене 3 пъти по 30 мин

# 677
Аз се наиграх с едно чувалче за сън. Повивам я само вечер в едно традиционно, с ръцете надолу. Но взех ново, на Love to dream, на което ръцете са нагоре. Иии сега вечер мъка голяма, на всеки цикъл събуждане, мятане, търкане на лицето, понеже ръцете са до главата ѝ. Надявам се да свикне с него, че после като махнем повиването съвсем ще е трудно.

# 678
И ние ползвахме доскоро чувалчето на love to dream, но тъй като не обича много да му се пипат ръцете и след прибиране и изкарване на ръцете с рев след едно нощно хранене, хвърлих и чувалче, и всичко. Още се стряска понякога, но след това заспива. Само в много редки случаи, ако не заспива лесно през деня, го повиваме с пелена, и след 5 минути вече си е изкарал ръцете. От раз махнах повиването. Иначе на това чувалче хубавото е, че можеш да изкараш едната или и двете ръчички за по-плавен преход.
Той още си прави един по-дълъг сън от 2 часа, другите дремки са кратки. Ама все така заспива само на ръце. Понякога се получава да го сложа полузаспал в гнездото и с галкане и биба да заспи. Според настроението му 🤣

# 679
  • Пловдив
Преди малко само един член на семейството ни спеше блажено. Баща им!
Иначе едното бебе отвикна да заспива само в кошарата. Трябва или в люлката или в количката. Понякога на ръце. В кошарата само с люлеене и ако спреш, се събужда. Навън иначе си спи.

# 680
Никога не съм повивала, но си мята ръчички и върти глава. Понякога от мятането на ръцете се събужда или се стряска. 🫣 отскоро отказва да спи в кошарата next to me пък и аз нямам нерви вече да приспивам 1 час там, за това спи до мен, та се случва са изям някой друг шамар в лицето и аз 🤣, честно казано мята ръце много точно преди да се събуди за ядене, та шамарите са сигурен знак да ставам 🫣🫣🫣

# 681
А и при нас много се засили мятането на ръце. Преди месец пат гтп ме излъга, че скоро щяло да спре Joy

# 682
Здравейте,момичета,аз съм в паника.Пролетта и лятото се местим на вилата.Преди малко видях бълха на бузката на бебето…какво да правя? Четох ,че пренасят болести..гледах я ,няма следи от ухапване ,но съм в паника

# 683
Нищо и няма, повярвай ми. Шансът баш тая бълха да е заразна е едно към милион.
Може да напръскате тревата във вилата с препарат срещу бълхи и кърлежи. Те вече са опасни.

# 684
Малко извън обичайните теми покрай бебетата

Как сте с хемороидите, за болките в кръста е ясно, май сме всички, мислех че поне това ще ме пропусне, ама уви

# 685
И Денис не спира да махабс ръце и да синвдига краката индс рита, от това се буди и трябва дс го взимам да спи про мен,иначе не става...това ме побърква, много искам да си спи в леглото, всичко друго преживявам. Той от около месвц спи по 30 мин, това не ми пречи, но да се кривя и нощно време, просто ми идва в повече. Ама да видим

# 686
И нашият мята ръцете, но повече върти главата и рита заедно с двата крака 😂
Четири дремки има като обикновено три са по 40-50 минути и една е час и нещо.

# 687
Момичета, реших да махам биберона на бебето (на 4 месеца е). Като се роди, понеже кърмя на гърда, изобщо не признаваше биберони и шишета, гадеше му се т тях и ги плюеше. Да обаче покрай майка ми, която все тъпкаше биберона в устата детето (и аз уж да има мир и спокойствие си мислех, какво толкова бебето и без това мрази биберони) се научи и пристрасти плюс, че лапаше и смучеше ръчичка и за да не засмуче палец и хоп бабата. Забелязвам все повече, че ден след ден все повече търси биберона за щяло и нещяло - пътуване с кола, спане, от скука, от нервничене, просто ей така и съответно като не го получи се започва истеричен рев. Освен това ми се струва, че започна да изгражда асоциация биберона-сън, понякога и без нея заспива, но все по-рядко и не всеки ден. За всеобщо благо реших да го махам и снощи бях подложена за първа вечер на неистов рев няколко часа. Тази сутрин драмата продължава. Много ми е трудно все едно мъча детето 😔 обаче знам , че с времето ще става все по-зле и по-трудно и сега е моментът. Направо ми се къса сърцето с това реване... много ми е мъчно...

# 688
Искам да ви се оплача в скрит текст, моля ви кажете ми, че съм права в случая. По някое време ще изтрия.

Скрит текст:
изтрито Heart 

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 20:11 от G.G15

# 689
  • Пловдив
Джи, казвам го като човек, който също е имал търкания. Не отказвай помощта. Нека бабата свикне да гледа малката понякога. Това е помощ за теб.

Loliana, имам си ги хемороидите. Бях на проктолог и освен външния, има и вътрешен. Не са болезнени и не ми пука за тях. Неприятно е чисто психически, че го имам външния, но там няма кой да го гледа и не го мисля. Някой ден ще отида да ги махнат, но засега са ми бял кахър.

Общи условия

Активация на акаунт