Декемврийски бебета - тема 1

• 21 900
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
mаrtIna при кой доктор записа? Аз като търсих преди около месец нямаше никъде свободни, имам час за края на януари Grinning Даже вече не знам дали да го ползвам.

# 16
Честита нова тема и нов раздел, вече в Родени. 🍀
Аз още не съм запазила за ортопед. Тази седмица сме при педиатъра. Още не сме го записали официално, понеже не сме му занесли акта за раждане. 🤣 Та в един ден ще направим преглед+записване, надявам се да няма проблем.

# 17
Мами, имам питане относно съня. Кога слагате мъниците за вечерния сън. Следвате ли някакъв ритуал? А през дневния сън? Налага ли ви се да приспивате и по какъв начин го правите. Знам, че не е препоръчително бебето да се приспива на ръце или чрез храненето, защото като порасне, това създава трудности при заспиването. Е, да, ама моето бебче заспива на гърда и до сега друг ефикасен метод за приспиване не съм намерила… отделно преместването в неговото легло е голяма драма и в повечето пъти неуспешно. И филмът започва отначало. Моля за помощ.

# 18
mаrtIna при кой доктор записа? Аз като търсих преди около месец нямаше никъде свободни, имам час за края на януари Grinning Даже вече не знам дали да го ползвам.
При Елена Лазарова. Ама нали съм притеснена, вече бях заявила и консултация в Healee. Сега доктор Лазарова ми отговори супер подробно, чак се чудя какво остава за питане на прегледа. Ние сме ходили при нея с каката и там ни беше от полза.
Това с липсата на часове си е проблем при добрите специалисти и наистина бях изненадана днес колко може да е полезно да си платиш за известие при освободен час.
Относно приспиването, каката я приспивах на гърда и това ми облекчи живота. Не я разглези, не и създаде никакви лоши навици. Бебка сега я приспивам на ръце и вярвам, че не вреди. Тя е доволна и спокойна. Липсата на задоволени нужди от близост прави децата прилепчиво търсещи внимание. Задоволените нужди ги правят самостоятелни. Наистина го вярвам от опита си с каката.

# 19
Аз се прибрах, гушкам си бебето…много е хубаво! Пораснал е - има бузи като тримесечно. 😋 Много е послушен - нахрани се и заспа. Дадох 6 капки Колийф с млякото, силно се надявам да избегнем или поне намалим дискомфорта в коремчето.
И да - моят хъс да кърмя е защото се чувствам гузна, колко лекарства изпих по време на бременността. Иска ми се да компенсирам с кърма и да му повиша имунитета. Сега цедя по 120-130 мл. през три часа, дано само не съм си докарала хиперлактация с тая помпа. В болницата ми беше много скучно и само това ми оставаше да правя и бях стриктна.
Сега малко ще се озоря два дни - хем да цедя, хем да правя АМ, но таткото почва работа чак в четвъртък и ще се включи активно с нощните хранения, защото през нощта ми отнема много време да се изцедя. Тогава е пикът във фермата 😂

# 20
  • Пловдив
Минавам да кажа, че ми излезе час за Фурлакис за утре. Ако някой може да се възползва в последната минута. Аз си запазих за Пловдив, не мисля сега да ги разкарваме малките до София.

# 21
Дух, благодаря за новата тема! 🍀
Ние се добре. Утре сме на преглед при гастро заради това, че плаче докато се храни и яде малко заради това.
Излизаме на разходка през деня въпреки студа. Опаковам го добре.
Пиф, радвам се, че вече си вкъщи и се гушкате. През голяма трудност премина!
Кокетка, заспива най-лесно в количката. Вкъщи го гушкам, но седнала и без да го друскам или лягаме и се гушваме.

# 22
Мами, имам питане относно съня. Кога слагате мъниците за вечерния сън. Следвате ли някакъв ритуал? А през дневния сън? Налага ли ви се да приспивате и по какъв начин го правите. Знам, че не е препоръчително бебето да се приспива на ръце или чрез храненето, защото като порасне, това създава трудности при заспиването. Е, да, ама моето бебче заспива на гърда и до сега друг ефикасен метод за приспиване не съм намерила… отделно преместването в неговото легло е голяма драма и в повечето пъти неуспешно. И филмът започва отначало. Моля за помощ.

Това за което говориш е асоциация за сън и се формира на по-късдн етап.  И режимът на сън и будуване, игра и хранене се формира също по-късно. Сега само го следя, ако видя признаци, че му се спи или ако вече е бил буден около два часа (малко над горната граница будуване за новородено) му помагам да заспи с гушкане, слинг, а при по трудна ситуация и бял шум.

Няма нишо по нормално да си приспиваш новороденото на ръце. Моят не спи сам, ако заспи и го оставя плаче. За да спим всички си спи в прегръдките ми. Батко му не се будеше и спеше спокойно сам в гнездото или кошарата. Тзо не спи. Водя се по детето.

# 23
Момичета, здравейте! Препоръчаха ли ви някакви витамини след бременността или такива за кърмещи и ако да - какви?

# 24
Пиф, супер, че си вече вкъщи Simple Smile

Аз пък от стоене вкъщи се побърках. Болят ме краката от няколко дни и сега се филмирах да нямам нещо на вените, тромби и т.н. Реално може да ме болят от сто неща..включително че се юрнах да се раздвижа и правих разтягания 😄Аз с моята хипохондрия само си намирам различен стрес всеки ден.
Трябва ми слънце и някакви задачи, че да съм в релси Cry
Даже и вит Д ми намали личната, че на малката й била затворена много фонтанелата и да не се затворела още по-бързо.
И отделно е еутирокса си спрях ( по препоръка на лекар) щом родих. Сигурно и това ме бъгва съвсем.

# 25
Пиф много много се радвам ! Желая ви само здраве ❤❤❤❤

# 26
Момичета имате ли представа колко струва прегледа при Д-р Василис Фурлакис -Ортопед, някой посещавал ли го е?!

# 27
Здравейте, мами!
Предстои ми раждане секцио, бих искала да Ви попитам тези от вас, които са носили колан след раждане , имаше ли ефект?
Чета доста мнения и едно с едно няма, та се чудя дали да си вземем изобщо колан или не.

# 28
Момичета имате ли представа колко струва прегледа при Д-р Василис Фурлакис -Ортопед, някой посещавал ли го е?

# 29
Здравейте, мами!
Предстои ми раждане секцио, бих искала да Ви попитам тези от вас, които са носили колан след раждане , имаше ли ефект?
Чета доста мнения и едно с едно няма, та се чудя дали да си вземем изобщо колан или не.
Аз родих секцио и имах много болезнени следродилни контракции. Още в болницата моята АГ ме посъветва да си взема колан, който освен другото да ми облекчи контракциите. Лекарите, които минаваха на визитации и ме виждаха с колана изказваха противоречиви мнения - за едни имаше смисъл, а за други - не. Но рехабилитаторите бяха на мнение, че много помагат за по-бързо то възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт