Декемврийски бебета - тема 1

• 23 595
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Хип 1 комбиотик срещали ли сте в амазон, че не виждам.

# 646

Кутията 600 грама е към 29 лева.
https://www.amazon.de/Organic-Combiotics-Initial-Natural-Culture … Caps%2C242&sr=8-2
Но в емаг го има 800 грама за 37 лева, та той май не е на оферта като другите.

# 647
  • Пловдив
То зависи къде е произведено. Сега купувам Хип, внос от Англия. Уж в това, което продават тук, има нишесте.

# 648
Аз с личното време действам със самовнушение 😀
С големия ми син това много ме мъчеше, сега знам, че детето ще порастне малко и после пак ще се чувствам човек, ще изглеждам добре - т.е. няма да съм клошар, ще нося грим, ще имам време за спорт 😀 вчера вечерта толкова бях изморена, че имахме 100 задачи с бебето и детето ,че от 3 до 7 не знам как оцеляхме...та само това си казвам - и това ще мине, да сме живи и здраяи само.

# 649
Аз като Айси, но и все пак намирам начин да ми е хубаво у доволно. Основно чета интересни книги като спи върху мен и спортувам. Моля мъжът ми да го гледа за 30-40 минути или оъл ходя на печката и той е с мен е слинга. Не ми липсва да излизам без него, а да правя нешата, които обичам като спорта например

# 650
При мен, време за мен е да се изкъпя. 😃

Взехме раница Ergobaby omni breeze, но на моята бубка й харесва само, ако гледа напред. В обратно положение реве. Надявам се да свикне, иначе е удобно.

Ние нали все се хвалим, че поне вечер спи, от 2-3 дни и вечерния сън нещо ни куца, заспива късно, много трудно при това, събужда се в 3-4 с писъци, после 2 часа не успява да заспи. Не знам дали е промяната на времето, регресия или нещо друго...ЛЛ каза, че не са зъби, така че смятам, че евентуално е регресия. Макар, че за мен бебета, които не спят през деня нямат право да правят и вечерни регресии, ама кой ли ме пита. 😃

Още не прави опити да се обръща, но има голям мерак да сяда, все се опитва да се набира, ама главата тежи. 😃

# 651
При мен времето за себе си е къпане и мазане с козметика преди лягане, когато всички други спят. То си ми е чист кеф без капчица вина.
Днес ми пристигат 2 книжки, за да чета, докато трябва да съм до бебочка, докато спи. Така поне няма да е загубено време и това ще мине в графата чист кеф, надявам се.
Bu, относно сгъстителя, ние ползваме Nutrition Nutrilion (на Aptamil e). В немския Амазон си се продавам като сгъстител на Aptamil. Може да се ползва за сгъстител и на адаптирано, но не може с него да се сгъстява AR мляко. Слага се по 1-2 лъжички на 100 мл и може да направи млякото дори малко по-гъсто от Aptamil AR, според мен, но май тогава запича.
Аз толкова се разрових в немския Амазон, че си харесах соларно фонтанче за терасата, което да обградя с цветя. Вече нямам търпение да се стопли, да си подредя цветя и планирам да храня малката честичко на въздух там.

# 652
P.S. Написах аз сутринта коментара и 2 часа по-късно свекурва ми ми каза ,че с мъжа ми са говорили да идва 2-3 пъти седмично сутрин, за дс тренирма аз 🥰 все едно 6ца от тотото 😀😀😀
Иначе любимо време ми е през сщденя с количката и сторител в парка,особено тия дни като валеше, с дъждобрана на количката и един на мен и целия парк за нас...рай

# 653
G.G15 и нашето бебче предпочита да гледа само напред 😀 с лице към мен плаче и недоволства

# 654
Ох Icyyyyyy как добре си го казала, чудя се и аз кога ще спра да приличам на клошар, кога ще мога да намеря и малко време за себе си, кога ще мога спокойно да излизам с децата без да ме е страх, че трябва да тичам към вкъщи, че бебето се е събудило и разревало.

Аз и с едно дете трудно намирах време за себе си, но тъкмо бях открила начини. Сега дори да намеря време без бебето, то то е отдадено автоматично на голямото дете. Тези дни исках да се пострижа (каквото е останало там от тая коса) и мислих мислих, единствения вариант е да взема голямото дете с мен след градина. До там за сега с "личното" време.

# 655
Момичета, за личното време вчера с мъжа ми не знам от кога имахме 1 час за нас преди да припаднем от умора. Бебето заспа към 19ч. Направих половин порция палачинки с течен шоколад, сладолед и сметана към 15 мин отне и после 15 мин ги хапнахме, после други работи 🫣😀 Зарязах пране, чистене, подреждане и 1 час само за нас, е истината е, че бе щателно планирано време 😀 2 дни предварително, нооооо... си имахме нашия час. Абе направо се усещаше все едно сме излязли на среща 🤣🤣🤣 Другият път дано имаме възможност и ще сложим по-хубави дрехи от домашните миришещи на повръщано 🫣🫣🫣

sisi11 Моят мъж ме подстригва колкото може и аз него 🫣 къде ти време за фризьори

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 14:34 от gigato2

# 656
Аз съм в тотална безизходица... Моля кажете добър гастро за София.
С рефлукс е, оправихме положението с фризовом от него не повръща, но виждам от време на време да му се връща в устичката рядко...но от доста време след абсолютно всяко ядене е страшен рев, мислех, че не се наяжда, но не е това. Докато не изкара газ пищене страшно, а може и нещо по-сериозно да е... Моля ви препоръчайте, не мисля че тук някой друг е бил с подобен проблем, чета ви не съм засичала. Някой път от нищото го свива и става червен от рев, дя добавя и че се изхожда на 2 дни веднъж, ако не слагам капки с лактаза акото е зеленикаво

# 657
Сиси, a уикенда таткото не може ли да остане за час с децата и да идеш нормално на фризьор?

Аз си подарих фото епилатор за рождения ден. Дадох си сметка, че на 100 години станах, още елементарни удобства не съм си създала на живота. Всяка сутрин заради кучето пускам прахосмукачка, днес реших да видя дали роботът няма да се справи - ми идеално събра космите, та смятам по често да го пускам.
Докато бях бременна на черния петък взех мулти кукър инстант пот, сега мусаката става за 30 минути и каро цяло много ми улеснява живота. Стремя се към подобни неща, за да ми е лесно и удобно

# 658
Аз съм в тотална безизходица... Моля кажете добър гастро за София.
С рефлукс е, оправихме положението с фризовом от него не повръща, но виждам от време на време да му се връща в устичката рядко...но от доста време след абсолютно всяко ядене е страшен рев, мислех, че не се наяжда, но не е това. Докато не изкара газ пищене страшно, а може и нещо по-сериозно да е... Моля ви препоръчайте, не мисля че тук някой друг е бил с подобен проблем, чета ви не съм засичала. Някой път от нищото го свива и става червен от рев, дя добавя и че се изхожда на 2 дни веднъж, ако не слагам капки с лактаза акото е зеленикаво
Здравей! За съжаление нямам лична препоръка. Една приятелка беше водила дъщеря си при д-р Йорданка Паскалева, но не знам подробности. Ако решиш попитай и тук https://m.bg-mamma.com/?topic=1759797

# 659
Ама ние ако не си създадем удобства няма кой.
И аз готвя с Instapod, робота хвърпи всели ден, а тазо седмица дойдоха хора да измият прозорците и банята. Пари ,ама такова удобство и спокойствие,че р чисто, а аз не съм парцал.
На маникюр и педикюр редовно ходя с бебето в раницата.

Общи условия

Активация на акаунт