Край или начало с бившия?

• 3 304
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
На мен ми звучи странно историята.
Дълги години връзка, преживяване на много неща и изведнъж ти се отдалечаваш? Той в прав текст ли ти каза че не иска вече нищо сериозно?

Възомжно е да те търси от съжаление. Другият вариант е всичките му роднини и твои познати вече да са му дали акъл за това. Не ти трябва такова внимание.
Като приключите проектите, не общувай повече с този човек. Сетил се той, да ревнува. А приятелство...недей прави това. Ще те следи до дупка така с друг ли си, какво си, що си.

# 31
Аз... Нищо не разбрах.
Ама да кажа, че веднъж сложи ли се края, значи край.

# 32
Съгласна съм,щом веднъж някой от двамата е сложил край значи всичко е свършило поне за единия,от там нататък всичко е навик и си забравил защо си сложил края ,но при евентуално събиране ще си припомниш и ще си загубил още време

# 33
Тя може да е сложила край и сега да се надява, че
човекът е разбрал какво губи и да иска да промени това, което ги е разделило, но без да се говори няма как да стане.
Аз ще кажа какво имам и той да мисли може ли, не може ли.
Може и навикът още да го кара да я търси, а  авторката се надява на обрат.

# 34
Не мога да разбера какво е това желание на жените да се връщат при бившите ?Сигурно мъжете по майката земя драстично са намалели...

# 35
Има много причини, обикновено се коренят в израстването на човек и лични негови емоционални проблеми.Много хора в ранна възраст не ги осъзнават.

# 36
  • Най-красивата страна
Не се обръщай назад.Не си губи времето с бивш.
Прекрати всякакви контакти с него.
Мъжете не са се свършили.
Гледай само напред.

# 37
Объркан човек е този за мен. Сведи контактите за минимум и
 се освободи емоционално от него. Ако можеш, го запази само като приятел. Но иначе ще ти изгуби времето. Вижда се някаква гузност и незнание точно какво иска.

# 38
Почти не познавам мъж, който да може да скъса от раз една сериозна връзка.

Жените повече анализираме, осъзнаваме проблемите, прехвърляме ги в ума си - преди да пристъпим към слагане на точка. Узряваме предварително за предстоящата раздяла. Мъжете се носят по инерцията преди раздялата, а когато тя настъпи започва един сложен процес на приемане.

На английски даже има термин за това - soft breakup. Един вид плавно скъсване, в което двамата за някакъв период продължават да имат някакъв контакт, да си бъдат опора в процеса (донякъде парадоксално). За мен бившият ти приятел в момента просто "доскъсва" с теб. Поел си е пътя напред, но още се възползва от вниманието ти, получава валидация, получава ако щеш илюзията, че евентуално си го чакаш и има опция да се върне. Ти си някаква форма на продължаващо присъствие - не сте заедно, но и не сте 100% загърбили се - и това му смекчава шока от внезапната промяна в статуса и в ежедневието.

А конкретно на въпроса - "начало" с бившия е оксиморон Simple Smile С един човек можеш да имаш само едно начало. После отношенията могат единствено да се трансформират, надграждат или пък да се разпадат.

Личното ми мнение е, че той изобщо не търси да се върне при теб. Нито започва разговор, нито предлага някакви решения. Ако наистина още искаше бъдеще с теб, щеше да го каже и покаже много, много директно. Ще направиш добре за себе си, ако оставиш всички тези напразни чуденки и гледаш напред.

Желая ти щастие!

# 39
  • Somewhere far away
С моя бивш си пишем отвреме на време. Аз държа да е чисто на приятелско ниво, или ако не приятелско, то някакво нормално човешко отношение, но той понякога пише едни неща дето ме изумяват.
Връзката беше наистина дълга, бяхме си като женени, но... нещата са приключили за мен. И начина по който приключиха беше много гръмък и сериазен скандал, т.е. приключиха  много грозно, много сме се наранили и много сме изпатили. което е още по -голяма причина да не искам нищо повече да имам с този човек. Тъпо ми става , защото  усещам, че явно от негова страна все още има чувства, но ще трябва сам да реши как да продължи напред.

# 40
  • Обран бостан ;)
Здравейте.
От известно време мозъка ми прегрява от мисли и потенциално развитие.
Скрит текст:
Ще се опитам, да обясня синтезирано и ще се радвам искрено на вашето странично мнение .
Мъжката част също би ми била много полезна.
Четиригодишна връзка. От всичко по-много изживяхме. Раздялата беше болезнена и все още се възстановяваме и двамата.
Беше ми трудно да приема, че човекът с който си представях живота си не желае да има сериозна връзка повече. Аз съм му първата такава и в интерес на истината той на мен първата нормална.
Приятели, част от семейството му. В прекрасни отношения с близките му.
Изживяхме наистина много и накрая аз изчезнах и спрях да го търся. След няколко дни той ме потърси първи. Започна да разпитва и да ми предлага извънредно голяма помощ ( според трудностите в които се намирам ) .
Предложи да се пренеса у тях и се включваше във всеки мой вариант/опция. Прояви и ревност!
Приятелство след края за мен - няма и той го знае и усети! Дори се дистанцирах и от близките му.
Той желаеше да поддържам контакт с тях , но аз отказах.
Има обаче едни общи проекти, които се разбрахме да довършим заедно и ще спазя думата си!
Ще задавам направо въпросите си , защото усещам, че много несвързано взех да пиша..
• Потърси контакт. Беше мил и грижовен. Търси поводи да контактува , но после изчезва. Защо?
• Приятелство няма как да търси, но какво обаче ?
• Кога мъж реагира така ?
• Предлага помощ, подкрепа и търси контакт, но не говори за възстановяване и чувства.

Надявам се да разберете, какво питам.. и аз се обърках! 😶

Благодаря предварително!

Между редовете - кандидатствала си за жена на друг, но са те отрязали на интервюто и сега се връщаш при сигурния.
Очаквам да кажеш, че не е така Wink

# 41
Здравейте.
От известно време мозъка ми прегрява от мисли и потенциално развитие.
Скрит текст:
Ще се опитам, да обясня синтезирано и ще се радвам искрено на вашето странично мнение .
Мъжката част също би ми била много полезна.
Четиригодишна връзка. От всичко по-много изживяхме. Раздялата беше болезнена и все още се възстановяваме и двамата.
Беше ми трудно да приема, че човекът с който си представях живота си не желае да има сериозна връзка повече. Аз съм му първата такава и в интерес на истината той на мен първата нормална.
Приятели, част от семейството му. В прекрасни отношения с близките му.
Изживяхме наистина много и накрая аз изчезнах и спрях да го търся. След няколко дни той ме потърси първи. Започна да разпитва и да ми предлага извънредно голяма помощ ( според трудностите в които се намирам ) .
Предложи да се пренеса у тях и се включваше във всеки мой вариант/опция. Прояви и ревност!
Приятелство след края за мен - няма и той го знае и усети! Дори се дистанцирах и от близките му.
Той желаеше да поддържам контакт с тях , но аз отказах.
Има обаче едни общи проекти, които се разбрахме да довършим заедно и ще спазя думата си!
Ще задавам направо въпросите си , защото усещам, че много несвързано взех да пиша..
• Потърси контакт. Беше мил и грижовен. Търси поводи да контактува , но после изчезва. Защо?
• Приятелство няма как да търси, но какво обаче ?
• Кога мъж реагира така ?
• Предлага помощ, подкрепа и търси контакт, но не говори за възстановяване и чувства.

Надявам се да разберете, какво питам.. и аз се обърках! 😶

Благодаря предварително!

Между редовете - кандидатствала си за жена на друг, но са те отрязали на интервюто и сега се връщаш при сигурния.
Очаквам да кажеш, че не е така Wink

Не е така!

# 42
  • Обран бостан ;)
О, каква изненада Wink

# 43
На мен ми звучи странно историята.
Дълги години връзка, преживяване на много неща и изведнъж ти се отдалечаваш? Той в прав текст ли ти каза че не иска вече нищо сериозно?

Възомжно е да те търси от съжаление. Другият вариант е всичките му роднини и твои познати вече да са му дали акъл за това. Не ти трябва такова внимание.
Като приключите проектите, не общувай повече с този човек. Сетил се той, да ревнува. А приятелство...недей прави това. Ще те следи до дупка така с друг ли си, какво си, що си.

Ще опитам да отговоря.
Рутината навлезе рязко в живота ни и се отдалечихме с времето. Нито аз , нито той сме били някога категорични в каквото и да е. И двамата сме променливи като характер. Раздялата я пожелах аз, но типично по женски за да го стресна.. а се оказа, че той от месеци вече го е било страх , че свободата му се изпарява и трябва да мисли за сватби, деца и прочее.
Месеци наред след това не приемах раздялата и си продължихме “връзка” с всички екстри и малко в повече скандали и емоции.
След като се изтощихме някак и дори не можехме да комуникираме се отдръпнах и спрях всякакъв контакт . Тогава той сам дойде като търсеше поводи.
Има страх от обвързване и искаше свобода и безразборен секс ! Преди мен е водил такъв начин на живот . Нямал е връзки.
Каза , че заслужавам истински мъж и той не трябва да ми губи времето . През годините заедно сме били приятели в истинския смисъл.
Това добре! Прав е! Той още не е пораснал емоционално , или не иска . Негов си избор .
Защо обаче не спира да дава смесени сигнали?
Как мъж , те обича като приятел , а ревнува и търси физическа близост ?
Искам да се съсредоточа върху себе си и да продължа, но как да ви кажа.. ако един ден се сетя за този коментар и го прочета искам да съм честна : Обичам го истински и дълбоко!
Преживяхме много. И пак усещам вътрешно, че е моето момче!
Не знам , докъде ще я докарам..

# 44
Да стреснеш мъж с раздяла не е особено зряло, ако не я искаш в действителност.
Незрялата сте вие.

Общи условия

Активация на акаунт