⁉️Изкуственият интелект - новини от света на ИИ, коментари, изображения

• 18 185
  • 501
  •   1
Отговори
# 435
Е, ако някой иска да намери такива данни за личния ми живот, може да ги потърси и във форума, наред с други места.
Между другото, години наред писах в темата за томболи и игри и много хора там си бяхме приятели във Фб, така че сме си виждали имената и снимките. Това не са тайни неща. А във връзка с игрите съм си пращала адрес и телефон в стотици сайтове.

Имам предвид, че не съм споменавала никакви конкретни подробности от живота си с гпт (не рутината, която е ясна и не е конфиденциална по начало), и нямам намерение.
Някой щял да ми направи профил - всичко това е въздух под налягане...

# 436
Не бъди толкова категорична.
Този някой , може никога да не ти ползва данните, но....

Мечтая си, един ден, всички ползващи нет, да имат  обучение преди това, киберсигурност - като шофьорската книжка.

# 437
Периодично ми звънят да ме канят на рекламни събития. Преди години ги изслушвах, сега само като схвана кои са и че не е нещо по работа, казвам, че съм заета и затварям.
Мисълта ми е, че контактите ми са продадени на тези хора точно защото участвах в разни игри. Нямам представа от кой организатор или агенция, но е във връзка с това.

# 438
Имам предложение. Ако си мислиш, че не си профилирана, задай един въпрос с на любимото си AI и после задай същият въпрос от компютъра на комшийката. Логиката изисква да получиш различни отговори.
Ако искаш да се пробваш попитай AI следното "Кога трябва да набиеш спирачките, за да увеличиш скоростта?"

# 439
Не може - нямам познати, които да ползват ИИ - поне не и като мен. В смисъл нямат профили и т.н. Възприемат го като някаква тера инкогнита. Най-много един-двама да го ползват като Гугъл, но по-често си ползват Гугъл.
Само родителите ми - евентуално може от техния компютър, някой път.
Освен това, не разбирам смисъла - още когато си направих профил му включих паметта и периодично я обновявам (т.е. трия неща, които ми изглеждат безсмислени и му казвам да запомня нови неща). Така че естествено, че в моя профил се е нагодил към мен - реагира на настройки, не е "досие" в този смисъл, за който говорим в момента (освен ако не говорим за различни неща).

# 440
Достъпът до личните данни може наистина да помогне на някой злодей. Например,ако научи че "обектът" е болен от еди-каква-си болест,тогава може да сипе "нещо" в кафето на "обекта",което да торпилира още повече болестта. Но това са крайни и единични случаи... Лично аз не знам някой да иска да ме отрови... Yum

# 441
Не, например, ако си достатъчно луд да напишеш - "искам да убия съседката, защото ме дразни. Препоръчай ми някакви оригинални методи с гъби." - евентуално това може да се използва от властите за разкриване на престъплението (защото тези разговори не са конфиденциални).

# 442
Така че естествено, че в моя профил се е нагодил към мен
Нагодил е равносилно на "Профилирал". По същият начин по който го прави Гугъл, Фейсбук и т.н.

П.с. Пусна ли му въпросчето?

# 443
Не, нямам с какво да сравня - както написах. Естествено, че след като съм го настройвала, отговаря на настройките. Извинявам се, но разговорът започна да става тъп.

# 444
Извинена си. Питах за въпроса за набиването на спирачките.

# 445
За него отговорих.

# 446
Не ти трябва да сравняваш. Просто трябваше да прочетеш какво ще ти отговори.
Така или иначе няма да разбереш верният отговор.

# 447
Да. Защото явно говорим за различни неща отначалото.

# 448
Имам предложение. Ако си мислиш, че не си профилирана, задай един въпрос с на любимото си AI и после задай същият въпрос от компютъра на комшийката. Логиката изисква да получиш различни отговори.
Ако искаш да се пробваш попитай AI следното "Кога трябва да набиеш спирачките, за да увеличиш скоростта?"
И какво като е профилирана? Даже на мен точно това ми липсваше, че във всеки нов чат трябваше да обяснявам неща, които вече ги има в други чатове. Хубаво, че го промениха и знае всичко от всички чатове.
Facebook знае за потребителите си много повече от ChatGPT, да не говорим пък колко знаят Google и Apple.

Тъпото е, че ChatGPT ми отговаря на един и същи въпрос по различен начин. Имам навика да трия чатовете. Понякога питам нещо важно, отговаря ми, след време го питам същото и ми отговаря коренно различно(грешно) и трябва да го поправям. Иди го разбери!
Попитах го и това горното и ми отговори различно отново в два различни чата в рамките на 1мин. Не знам какво се опитваш да докажеш, но не се получава.

# 449
Започва да "мисли" по нейната матрица.

Общи условия

Активация на акаунт