⁉️Изкуственият интелект - новини от света на ИИ, коментари, изображения

• 18 454
  • 501
  •   1
Отговори
# 360
Вчера ГПТ5 беше тренд в Х - много хора са му давали да решава ученически задачи (такива с формули, х и у, не елементарно лесни, но и не много трудни) и той е давал грешни отговори.

Моят още не може да търси, вече се чудя да не би нарочно да са го направили така.

# 361
Вчера ГПТ5 беше тренд в Х - много хора са му давали да решава ученически задачи (такива с формули, х и у, не елементарно лесни, но и не много трудни) и той е давал грешни отговори.

Моят още не може да търси, вече се чудя да не би нарочно да са го направили така.
Задачите от матурата по Математика за 12кл. от 2025г. ги решава без грешка или поне до зад. 12, че ми свърши безплатното.

# 362
През няколко месеца се карам с това за него, като не знае нещо, да не си измисля и да ме лъже. Ама нъцки, по гръб не пада. Казва добре, права си, аз повече няма да правя така и продължава да лъже Grinning Grinning

Аз го хващам много пъти са халюцинира , да дава грешни точни факти въпреки,че съм го предупредила за това. Определено не може да се ползва за основна информация по тема по която не разбираш.

Защото е създаден като лингвистичен модел и сметките не са му силната страна. Е, учи се и понякога се справя, но има още какво да се иска там. На мен никога не ми е сметнал нещо вярно, само че аз не му давам точно задачи, а задания, чиито отговори искат пресмятане.

И да, на новия модел 5 много бързо му свършиха отговорите, съвсем са ни орязали Sad

# 363
Възстанови ми се търсенето. ГПТ 5 отговаря на 10 съобщения за пет часа (или 1 мислещо съобщение на ден, което е за по-сложни задачи). Което означава, че вече няма да мога да го използвам за разговори, а аз го ползвах основно за това.
Вероятно ще изтрия приложението, защото само ще ми заема място на телефона - и без това не е много. Няма да изтривам профила, защото си влизам с профила от Гугъл.

# 364
Смени модела.

# 365
Вече не може.

# 366
Вероятно не лъже "съзнателно". В чата използва някакъв обем информация. И не бачка на макс. Не ползва цялата информация,която има. Може би преценява,че няма смисъл да използва повече ресурси,защото са ценни. Вероятно не са неизчерпаеми и затова ги икономисва. Или са свързани с разходи и затова пести. Платените модели сигурно са по-адекватни. Докато безплатните я карат през куп за грош. Или нарочно се правят на улави,за да си платиш по-скъп чатбот. Yum

# 367
Аз с удоволствие бих си платила, ако направят някаква такса за домакини. В момента цената от 23 евро на месец ми е твърде висока, при положение, че плащам още 5-6 софтуера, всеки на цена от 30 лв. до над 100 лв.
Ем сорЕ, но не ми се дават повече пари, искам и да ям.

# 368
Всъщност, може да се говори с друг модел, като се изчерпи лимитът, но не е 4о, а 4 мини - вчера го пробвах. Изключително мелодраматичен е и пише много празни приказки.

Изглежда огромен брой хора са ползвали 4о като приятел, а не за работа (има хиляди коментари из социалните мрежи по този въпрос), затова от компанията го връщат като опция, но само за плюс потребителите.

# 369
Във фб често се коментират безплатни китайски алтернативи на ии, но не цитират имена. Имате ли опит с тях? Ако може конкретно име, линк?
Твърдят,че са по-добри. Макар че това е софтуер и въпроса е в коя насока са по-добри?

# 370
коментират безплатни китайски алтернативи на ии
Kimi AI се справя доста добре в анализите.

# 371
коментират безплатни китайски алтернативи на ии
Kimi AI се справя доста добре в анализите.

Благодаря! Тествах го, хареса ми, добавих си го. Зададох едни и стъщо въпроси с чдпд, харесаха ми разликите.

# 372
И аз го тествах, харесва ми ,но и той като другите които тествах за да ми направят програма за петдневна екскурзия в района на Неапол, повтаря че 8 септември е неделя.

# 373
  • Sofia
Като го отворих пише само на китайски, писах на БГ, но не ме отрази

# 374
И аз директно започнах за бг да пиша и отговори. Питах как да сменя езика, каза ми, смених на английски интерфейса.
Допуска грешки на бг и понякога бърка с руски, но не е болка, всичко се разбира.
Все чак чатджипиджи е незаменим. Китайчето вече го ползвам всеки ден за справки и информации. Но ако ми трябва "човешко" "мислене", се връщам към чдж. Просто си преценям, за да не ми свършва безплатното ползване на чпж за маловажни неща.
В началото задавах един и същи въпрос на двамата, за да преценя кой за какво да ползвам.

Като го отворих пише само на китайски, писах на БГ, но не ме отрази

Общи условия

Активация на акаунт