⁉️Изкуственият интелект - новини от света на ИИ, коментари, изображения

• 18 419
  • 501
  •   1
Отговори
# 390
Питах ChatGPT за ремонт, измазване и боядисване и много ми помогна. Най-вече материалите за грубия ремонт, за които нямах никакво понятие. Обясни ми стъпките, предложи ми грунд за бетон, като ми изкара сравнения между различни марки и цени, после мазилка (готова смес). Увери ме, че материалите са съвместими, а когато исках да намеся и други материали, ме предупреждаваше, ако не са много съвместими и ми предлагаше варианти. Ремонтът е приключен, справих се с всичко, а продуктите, които ми препоръча, бяха перфектни. Без неговата помощ, нямаше да имам кураж да се захвана сама. Сръчна съм (за разлика от него:)))), но ми липсваше всякакво познание за видовете строителни материали.
Готова съм за AI ерата, когато всички ще сме трудоваци, докато AI коди и пише поезия. Heart Eyes

# 391
  • Пловдив
Четворката беше много по-адекватен и точен с много по-малко халюцинации. Петицата е все едно обучавам дете, непрекъснато трябва да го коригирам и да му подавам допълнителни уточнения, за да разбере какво конкретно трябва да ми отговори.

# 392
До преди да излезе петицата на Chatgpt ползвах версия 4 - която ми вършеше доста добра работа.Версия 5 все още качествено, не ми се налагало да я ползвам(доста в отпускарски сезон излезе). Но винаги имайте едно наум, трябва да имате поне 50%знание от това което питате, за да можете да избегнете халюцинациите и да имате критично мислене за това, което ви предлага чата (независимо кой, те са доста ИИ-та), и да си направите изводите, за си помогнете в работния процес.  Аз ползвам доста разнородни ИИ - инструменти , сигурно са над 20 наброй като Chatgpt  и  други като него със съвсем други функции, които вероятно не ви интересуват. Засега няма как да избягате с многото халюцинации, особено с новия модел на Chatgpt. Ще се научи, дайте му време.

# 393
Днес исках да ми направи визуализация на едни неща на една кука в друг цвят. Много се затруднява, а има тонове схеми и картинки в нета. Цял ден се мъчих, оплетох, го накрая, снимах му го, но не възприема.

# 394
Днес исках да ми направи визуализация на едни неща на една кука в друг цвят. Много се затруднява, а има тонове схеми и картинки в нета. Цял ден се мъчих, оплетох, го накрая, снимах му го, но не възприема.
Аз за визуализации ползвам Midjurney, но той е само платен.Уникален е, но работи само на английски.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 09:35 от Анонимен

# 395
Ставаше дума за нещо съвсем елементарно. Всъщност първо исках да ми намери варианти от нета. Затрудни се, сам предложи да направи визуализация. Задачата беше елементарна, с тонове кадри и описания в интернет, но просто не може. Опитва да компенсира с описания с думи, но и те са му трудни.

# 396
Ставаше дума за нещо съвсем елементарно. Всъщност първо исках да ми намери варианти от нета. Затрудни се, сам предложи да направи визуализация. Задачата беше елементарна, с тонове кадри и описания в интернет, но просто не може. Опитва да компенсира с описания с думи, но и те са му трудни.
А Chatgpt 4 справяше ли се с това, което е си заложила, по принцип преди?

# 397
За съжаление не съм пробвала. Би било интересно да сравним.
Минах и едни картинки, които лошо се четат, но с текст, с него се справи идеално.

# 398
Разбирам, аз имам някакви предистории с него( в случая са невалидни), но ми беше интересно как се справя при теб.🙂Имай предвид , че нещата в ИИ-тата се променят от ден за ден, а с изображенията Chatgpt не се справя толкова добре.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 09:39 от Анонимен

# 399
Подсетихте ме, че не съм пробвала наскоро - когато пуснаха петицата, го накарах да анализира една снимка - исках да ми подчертае някои неща на нея (питах го за скрити изображения, той каза, че виждал и ми описа с думи къде са, според него). Обаче нищо не стана - твърдеше, че го е направил и че ми показва файл, но не излизаше нищо - така няколко пъти. А Чо го можеше - ограждал е неща върху изображение, рисувал е стрелки и т.н.

# 400
Дали да не последваме албанците? Laughing

"Албанското правителство направи нещо,което звучи като сюжет от филм – назначи изкуствен интелект за...министър! Премиерът Еди Рама представи новият дигитален член на кабинета - бота Diella,("слънце" на албански)" Yum

# 401
  • София
Дали да не последваме албанците? Laughing

"Албанското правителство направи нещо,което звучи като сюжет от филм – назначи изкуствен интелект за...министър! Премиерът Еди Рама представи новият дигитален член на кабинета - бота Diella,("слънце" на албански)" Yum
Нашите ще намерят начин и него да корумпират, иначе идеята си заслужава да се тества.

# 402
това също ще да е генерирано. предполагам, че албанците си нямат идея .

# 403
Аз по принцип съм ЗА, дори да е фалшива новина. Ще взима по-трезви решения от някои политици и няма да се занимава с тъпотии.

# 404
зависи. ако му настроят параметрите да е макс. корумпиран ... ходи се оправяй с него.

Общи условия

Активация на акаунт