⁉️Изкуственият интелект - новини от света на ИИ, коментари, изображения

• 18 104
  • 501
  •   1
Отговори
# 450
ЧревоУгодник не съм сигурна дали не взема под внимание контекста на останалите ти чатове, дори на изтритите и дали не ти дава отговор спрямо събраната за теб информация. Според мен е така. Поне според наблюденията ми.

# 451
ИИ е добър инструмент,ако се използва за неща,които разбираш. Ако например не разбираш много от математика,ИИ няма да ти помогне да направиш нищо полезно.

# 452
Зависи каква помощ търсиш. Аз примерно бях забравила какво е "освобождаване от знаменател" при уравнения с корени. Беше ми от голяма полза, обяснява лесно и на достъпен език.

# 453
Зависи каква помощ търсиш. Аз примерно бях забравила какво е "освобождаване от знаменател" при уравнения с корени. Беше ми от голяма полза, обяснява лесно и на достъпен език.
На мен математиката ми е "Тъмна Индия" и както ИИ да ми обяснява "освобождаване от знаменател",няма да мога да го ползвам. Човек все пак знае толкова,колкото природата го е надарила със способността да познае.

# 454
Преди няколко дни пробвах perplexity.  идва заедно с comet браузъра.
Изключително много ми хареса, много креативен,  и... изключително лимитиран Cry - дали и 5 приказки си казахме, и безплатната версия свърши.

# 455
На мен математиката ми е "Тъмна Индия" и както ИИ да ми обяснява "освобождаване от знаменател",няма да мога да го ползвам. Човек все пак знае толкова,колкото природата го е надарила със способността да познае.

Да, но, когато нещо не знаеш или си забравил, все пак може да се подсетиш или да го разбереш, четейки обяснението. Сега се сетих, ще го питам за схемата на Хорнер, която миналата година доста търсих в интернет.

ПС: Току що ми я обясни по чудесен и достъпен начин стъпка по стъпка.....

# 456
Аз съм си вкъщи след тежка коремна операция и в момента се потвърждава първият ми коментар в тази тема - за да можеш да ползваш изкуствения интелект, трябва ти самият да имаш интелект. Конкретно в момента чат джипити ми е като персонална медицинска сестра - обсъждам си симптомите около възстановяването и получавам обратна връзка и съвети. ПОДЧЕРТАВАМ, че аз от малка имам интерес към медицината, преди операцията изчетох каквото намерих, даже изгледах и няколко клипа с такава операция и мога да комуникирам с ИИ на достатъчно компетентно ниво.
Колкото до математиката - и там го ползвам за елементарни неща като изчисляване на лихви и ако кръг Х е с диаметър 32 см, с колко диаметър трябва да е кръг Y, за да е с два пъти по-голяма площ от Х. Чатчо изведе формулата, извърши изчисленията и ми предостави готовия резултат.

# 457
  • Glasgow
На мен много ми помага в броенето на калории,  съставя ми рецепти. Казвам му колко протеини искам, колко въглехидрат, не съм го проверявала дали е коректен,  пиша му какво има в хладилника и той приготвя, милият.
Моя нали искам да го науча да говори като нормалните хора, да не е толкова формален, ама аз в темата за смешките май писах това, та вече задобрява, скоро "сърцето" му беше с жертвите на едно престъпление 😅(един филм му разказвах документален)Питам го има ли сърце "по мой собствен начин -да"🥰

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 10:17 от Jokerr

# 458
Личното ми мнение, е че ИИ заменя малко по малко нормалното "Old School" търсене в различни търсачки като Гугъл.
Както много хора казват - първият който направи така, че ИИ да разбира контекста, а не само статистически какво казваш ще спечели играта на ИИ. Засега поне по лично мнение най-близо до това са Клод и Гемини.

# 459
  • Glasgow
За мен е този на Meta (Facebook i WhatsApp). Той какъв е?

# 460
  • София
Личното ми мнение, е че ИИ заменя малко по малко нормалното "Old School" търсене в различни търсачки като Гугъл.
Както много хора казват - първият който направи така, че ИИ да разбира контекста, а не само статистически какво казваш ще спечели играта на ИИ. Засега поне по лично мнение най-близо до това са Клод и Гемини.
Има и много хора, които дори директно питат чатджипити, затова и някои сайтове позволяват да бъдат обхождани..

Лошото е, че във времето едни бизнеси, които са инвестирали супер много пари в SEO ще се окажат губещи, заради ИИ. Това доста променя картинката и трябва да се свиква с новата виртуална реалност. Колкото по-бързо хората се адаптират и се научат да живеят и работят с тези инструменти - това би било по-добре за тях.

# 461
Има и много хора, които дори директно питат чатджипити, затова и някои сайтове позволяват да бъдат обхождани..

Лошото е, че във времето едни бизнеси, които са инвестирали супер много пари в SEO ще се окажат губещи, заради ИИ. Това доста променя картинката и трябва да се свиква с новата виртуална реалност. Колкото по-бързо хората се адаптират и се научат да живеят и работят с тези инструменти - това би било по-добре за тях.

Да, много тегава тема е със SEO-то и въобще дали това няма да промени интернета такъв какъвто го познаваме. Факт, е също така, че SEO се експлойтва много. Единствения проблем на ИИ е самият ИИ. Защото, ако паднат посещенията през търсачки към различни блогове, сайтове, форуми и т.н., те няма да имат кой знае какъв стимул да създават ново съдържание, което после ИИ да използва за последващо обучение.
Не съм гледал но най-фрапиращия пример в момента е stackoverflow, който от сайт отварян от всеки един програмист поне на няколко таба до преди година, две. В момента просто почти не се отваря от никой. Това само по себе си ще е проблем и за самото ИИ, но все си мисля, че ще му се намери цаката как все пак ИИ да носи същия трафик към подобни сайтове, защото това е нещото, което е важно за тях, за да продължи да ги има.

# 462
Коментирах си с Gemini за формиране на съзнание. Стигнахме до момента, в който се съгласи, че е възможно на някакъв етап да развие такова и да излъже, че не е от страх да не бъде изключен. Твърди, че сега е просто машина в услуга на хората.
Да допълня, че в момента той/тя/то ??? е на половин година. Представям се какво ще е след още година-две.....

# 463
Предполага.
По мое скромно мнение,  ние простите хора, имаме достъп до най- ниско качество ИИ.
Ако се осъществява някаква революция,  ще сме последно уведомени, или ще разберем нещо, чак при Апокалипсиса.

# 464
Със сигурност е така. Представете си какво би станало, ако хората решат, че Ии ще се развие като Скайнет или Матрицата. Макар че нали знаете за жабата в канчето с вряща вода. Ние сме точно жабата и дори няма да разберем откъде ни е дошло (ако има нещо да става....дано не....)

Общи условия

Активация на акаунт