Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 716
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте дами, може ли информация къде преглежда доц.д-р Серкан Орал, къде изпраща за цветна снимка.

Преглежда в азиатската част, до там се пътува поне още 1 час от Шишли, задръстването е голямо, минава се по моста или през тунела, пътищата са тесни в самата азиатска част, паркирането е кошмар. Свържете се със Севда за съдействие.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 12:53 от Nemi23

# 136
Само да отбележа Турмед и Севда, са две различни неща. Доц. Серкан  Орал не работи с Турмед, а го представлява Ексклузив Хелт Сървисиз за пациентите от България с управител и координатор на Доцента -Севда Кълъч. Да не се подведе някой!!!  Също така, ако не е пиков час- сутрин до 10ч и вечер след 17 до 20ч ( когато няма и прегледи) то тогава от кв. Шишли до Клиниката му е 20 минути с кола през 1-ия мост или Аврася тунела.
За Цветната снимка използва радиологичния център в кв. ФУЛЯ- Нишанташъ, но за повече информация може да се свържете със Севда, за да ви организират личен шофьор от радиологичния център до Клиниката на Доцента.

Здравейте дами, може ли информация къде преглежда доц.д-р Серкан Орал, къде изпраща за цветна снимка.

Преглежда в азиатската част, до там се пътува поне още 1 час от Шишли, задръстването е голямо, минава се по моста или през тунела, пътищата са тесни в самата азиатска част, паркирането е кошмар. Свържете се с Турмед  /Севда/ за съдействие.

# 137
Това е полезна информация, коригирах поста относно връзката. 

Някой знае ли дали в Мемориал правят инвитро на естествен цикъл?

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 08:11 от Nemi23

# 138
Мисля, че правят, защото на нас ни казаха че на естествен цикъл ще правим опит. Но нека сподели и друга дама, която вече е минала процедурата.

# 139
Искам да попитам в Мемориал искат ли да повтаряте цветната снимка,  ако от предходната са изминали 9 месеца,  защото не получавам категоричен отговор от координаторките ? Благодаря !

# 140
Oбщо взето зависи от случая. По-скоро предпочитат да се повтори, за да е турска снимката. Но няма да ви накарат на сила. При мен например се разбрахме да не правим засега цветна снимка, въпреки че моята е на повече от година, ами първо да направим стимулация и после евентуално цветна снимка преди трансфер. Съвсем спокойно можете да отидете на първичен преглед без снимка и да говорите на място има ли смисъл във вашия случай.

# 141
Искам да попитам в Мемориал искат ли да повтаряте цветната снимка,  ако от предходната са изминали 9 месеца,  защото не получавам категоричен отговор от координаторките ? Благодаря !
Аз правих снимка в Мемориал,точно след 1 година се изместих в Бахчеджи и отидох и си взех снимката от Мемориал и в Бахчеджи прегледа си го минах с тази снимка.Зависи от начина на работа и изискванията на самата клиника.

# 142
Благодаря за отговорите ви! Снимката е правена в Ехомар и на пъричния преглед и в Мемориал и в Бахчеджи бях с нея, но сега става въпрос за директно втори опит ( първия беше преди 9 месеца ) не за пъричен преглед.  Няколко пъти попитах, какво трябва да направя и получих снимка на листче с няколко хормона написани на ръка, които трябва да направя на първия ден от цикъла и никъде не се потвърждава или отрича необдимостта от цвета снимка ( става въпрос за Мемориал ) Явно са много заети,  но за момента кореспонденцията не върви,  дано на място в Турция да не е така !

# 143
Благодаря за отговорите ви! Снимката е правена в Ехомар и на пъричния преглед и в Мемориал и в Бахчеджи бях с нея, но сега става въпрос за директно втори опит ( първия беше преди 9 месеца ) не за пъричен преглед.  Няколко пъти попитах, какво трябва да направя и получих снимка на листче с няколко хормона написани на ръка, които трябва да направя на първия ден от цикъла и никъде не се потвърждава или отрича необдимостта от цвета снимка ( става въпрос за Мемориал ) Явно са много заети,  но за момента кореспонденцията не върви,  дано на място в Турция да не е така !
Аз не говоря за първичен преглед с тази снимка ,два дни след като я видяха започна инвитрото в Бахчеджи.

# 144
Според мен няма да ви искат нова снимка. Пък ако толкова искат ще я направите преди трансфер. Няма да ви попречи да направите стимулацията.

# 145
Правят и на естествен цикъл, но по-скоро го правят в тежки случай, когато със стимулация резултата не е добър.
Аз настоявах за инвитро на естествен цикъл , но в Мемориал не им се стори добра идея. Те ми обясниха, че не е в наша полза, че по-добре да има стимулация и да има повече ембриони, за да можем да успеем по-скоро, отколкото нищо да не стане и само време, пункция и пари на вятъра дадени. По-принцип наистина е така - една яйцеклетка не значи ембрион, ембрионът не е сигурно дали ще оцелее до 5-ти ден, дали след пид ще е генетично здрав, трансфера дали ще е успешен...

# 146
Благодаря ви за отговора. А има ли практика при една стимулация да се направят 2 пункции? Втората например да е след 2 дни, за да доузреят и другите фоликули.

# 147
Благодаря ви за отговора. А има ли практика при една стимулация да се направят 2 пункции? Втората например да е след 2 дни, за да доузреят и другите фоликули.

Чувала съм за един лекар в клиника Брюксел Тюб бебек в Истанбул го практикува,може да обсъдите с вашия лекар

# 148
Здравейте, дами.

Някой наскоро да е минавал през пункция в Мемориал? Ако да, ще се радвам на споделен опит и впечатления. Може и на лични, ако прецените да не спамим тук.

Това ми е първа стимулация и доста съм се спекла Simple Smile

Благодаря предварително!

# 149
В Брюксел тюп бебек, д-р Услу го практикува, но реално това се решава в хода на процедурата, защото трябва да се види ще има ли достатъчно кандидат фоликули за доузряване. При нас не си струваше, защото имаше един, два, но много малки и той каза, че едва ли ще узреят достатъчно за качествени яйцеклетки.
Допълвам поста - имах предвид, че се заплаща допълнително, ако се прави този протоколи. Декември 2023 беше около 700евро по спомен.

Общи условия

Активация на акаунт