Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 773
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Разбирам, и при нас се налагаше да пътувам сама, защото мъжът ми трябваше да работи, но качих се на автобуса и се озовах в Истанбул, и се оправях така, както много други хора.
Получиха ли се нещата?
Да, имаме малко бебче.

# 166
Има много фактори за това, като един много главен от тях е невъзможност да отсъстваш толкова време от работа. Губейки работата си, губиш средствата, с които да плащаш между 10-20 хиляди в Турция (или където и да било). Порочен кръг е и подобни призиви  да "бягаме" в Турция само стресират, защото честно казано наистина не за всеки е опция. Аз, например, ако тръгвам да го правя, ще бъде с ясното съзнание че рискувам да си загубя работата и трябва първо да се смиря с идеята това да се случи и всичко да спре за мен, защото всичко, което правим е с много, много пари.
Здравейте, относно отсъствията - това беше мой огромен страх, работя като счетоводител и просто при необходимостта от спазване на всички срокове в работата не ме пускаха да отсъствам. Та аз отидох на първичен преглед в събота. След това на втори ден от стимулацията, след това на 7ми ден и стоях до 11-ти ден. Имах възможност да се прибера между 8ми и 11 ден, но предпочетох да остана. После ходих един ден за трансфер. Това са общо 7 дни и то годишно или два пъти в годината,защото стимулациите бяха тежки и не ми позволяваха повече от две инвитро процедури за година, организмът трябваше да се възстанови. Пиша го това, за да ви кажа, че все успяха някак да ми дадат отпуск/ болничен за 7 дни в годината.
В никакъв случай не казвам, че при всеки е така, но давам пример, че това, което беше голям проблем за мен като отсъствията успяхме да преборим. В Турция работят събота и ние много често молихме ако е подходящо тогава за стимулацията разбира се да ползваме този ден. Плюс това при един от опитите ми бяхме там точно по коледните празници, които бяха почивни за нас, но те работеха.
Същото горе долу се получи и при нас, с минимален отпуск успяхме да напаснем с турските лекари всичко, което беше необходимо, не е толкова страшно колкото изглежда като време, макар да е толкова далече и да изглежда на края на света, а накрая са ти спестили години може би.

Момичета, чета ви и плача с вас, възхищавам се на куража и смелостта на всяка една от вас и вярвам, сигурна съм, че всяка ще успее щом със сърцата си сте вече там🙏

# 167
Разбирам, и при нас се налагаше да пътувам сама, защото мъжът ми трябваше да работи, но качих се на автобуса и се озовах в Истанбул, и се оправях така, както много други хора.
Получиха ли се нещата?
Да, имаме малко бебче.
Ах,че хубаво!Да ви е живо и здраво и много поводи за гордост!Знам,че сте забравили и преглъгнали всички трудности,гушвайки рожбата си.Дано всяка една жена се порадва на бебче.

# 168
  • Be realistic - plan for a miracle.
Кактусче, знаеш ли че има фирми, които намират вратички да те освободят заради съкращаване на щат и нещата приключват? Няма такова "няма как да те пипнат". Зная си правата много добре.
Моята фирма започна годината с 10% съкращения из всички екипи, поради оптимизация на средства. Никой не може да им каже две. По 2 заплати и чао раздадоха. Аз минах цедката, но вече знам много добре къде работя и под какъв риск съм.
Отделно и на хората, които по-горе коментираха... моето инвитро не е безплатно, защото съм с АМХ под допустимото за фонд.
Мъжки фактор нямаме.
Това, което се опитах да кажа е, че се насажда едно такова "бягайте в Турция", което аааддсккиии стресира тези от нас, които не могат да "избягат" в Турция без да рискуват да останат и без Турция, и без България като опции.
Относно почивки: от две години не съм била. Нямам възможност.

И преди някой да ме попита какво правя из тези теми: информирам се, докато спестявам последните си стотинки за поредната процедура и се опитвам да реша точно къде да я хакна и колко да рискувам.
Може и в Турция да ида, но ще е за веднъж. Защото всичко ще се глътне - отпуска, болничен, средства. А при мен "веднъж" няма да има. Доста труден случай съм.
Та така.

На много хора единственият им шанс е Турция, както беше при мен. Дори генетик в България ми каза, че в България не са компетентни....също и няма добра генетична лаборатория, която да прави ПИД на място с новата техника, нито пък специалисти. Дори ембриологиите в България са назад....Винаги можеш да си вземеш болничен за лечение в чужбина, когато правиш инвитро в Турция. От болницата ти дават бележка за периода на процедурата, превеждат ти го, нотариус го заверява и си готов. В България не си знаем правата. Да не говорим, че за подготовката за трансфер имаш право на 20 работни дни допълнителен отпуск и по закон нямат право да те пипнат, докато си в инвитро процедура. Жалко е, но България не може да се мери с Турция към днешна дата, особено за тежки мъжки фактор или генетичен проблем.

# 169
Аз имам лукса да работя отвкъщи от доста години насам и това ме улесни при престоя ми в Истанбул. Моят мъж имаше късмет да има фирма,която му влезе в положение и използва отпуск. Много жени казват,че Турция не е панацея,но момичета,6 години ходих в български клиники.Станулов вдигна ръце и каза в България само Стаменов може да предложи нещо ново и различно,не чаках за среща с него,а директно отидох в Мемориал.
Генетиците, ембриологията, всичко е на съвсем друго ниво,кой каквото иска да ми обяснява.
Не успях там,но намерих причина за неуспеха и решение.В България някои лекари не бяха и чували за този проблем и с удоволствие щях да харча незнайно още колко пари в напразни опити.

# 170
Аз също очаквам първородната ни рожба след загубени пари и здраве в България, след това имах няколко процедури в Турция, знаехме че няма да е лесно. Аз съм с рядък генетичен проблем, но единствено доктор Тургут ни каза реалните шансове и че такива има. Голяма упора ни беше и заяви, че той няма да се откаже от нас, освен ако ние самите не се откажем. В България ме пращаха за донорска яйцеклетка, не даваха шанс, дори генетикът не беше запознат с моята мутация. Но в Турция получавахме коментар и от генетик след всяка стимулация. Аз лично си ги смятам 10 инвитро процедури, като в Турция имам 3 стимулации и два трансфера. Наистина първите две стимулации бяха съкрушаващи, защото нямахме нито един годен ембрион след ПИД, а морфологията им беше отлична. На третата стимулация в Турция имахме здрави и не мога да опиша тази радост. Първият ми трансфер там завърши с БХ бременност, но пък забременях 🥰 в България имах 6 трансфера без имплантация. Резултатът от втория ми трансфер в Турция в момента ме подритва 🙏 Бременността също не е от най-леките и сега стискам кълки, че съм наказана за 3 седмици на легло докато вляза в 36г.с. Бебчо е едричък и му се излиза вече. 😄
ПП в Турция ми откриха генетичния проблем, в България не си направиха труда да ми пуснат кариотип....Също и един координатор в Кипър ми казваше, че шансът ми за биологично дете клони към 0.  Доктор Тургут казва какви са реалните шансове и не те залъгва. При нас бяха 25%, но след това спаднаха при следващите стимулации, имах и други фактори, които влошаваха качеството. Към датата на успешния трансфер аз бях на 33г./малко преди да навърша 34г./, а мъжът ми на 32г. С това искам да вметна, че не винаги възрастта е определящ фактор и изказвания от типа "млади сте", не трябва да бъдат слушани. Малко дълго стана, но исках да вдъхна надежда, че чудесата се случват. Разбира се благодарим на Господ, на доктор Тургут и се радваме на нашите усилия и лишения. Да, в момента сме без собствен дом, в квартира със СОЦ обзавеждане, много стара и без почти никакви подобрения, но някак ще си пригодим спалнята за бебчето. Важното е, че него го има! 🙏 Дано да си изчака възможно най-близо до термин.
ПП2 Preggo, нямат право да те пипнат, когато си в напреднал етап на лечение инвитро. Аз много съм се интересувала и трябваше да си знам правата, за да мога да имам претенции към фирмата.
Извинявам се за дългия коментар. 🤗❤️🍀 Пожелавам успех на всички!

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 14:50 от Kactus

# 171
Аз също очаквам първородната ни рожба след загубени пари и здраве в България, след това имах няколко процедури в Турция, знаехме че няма да е лесно. Аз съм с рядък генетичен проблем, но единствено доктор Тургут ни каза реалните шансове и че такива има. Голяма упора ни беше и заяви, че той няма да се откаже от нас, освен ако ние самите не се откажем. В България ме пращаха за донорска яйцеклетка, не даваха шанс, дори генетикът не беше запознат с моята мутация. Но в Турция получавахме коментар и от генетик след всяка стимулация. Аз лично си ги смятам 10 инвитро процедури, като в Турция имам 3 стимулации и два трансфера. Наистина първите две стимулации бяха съкрушаващи, защото нямахме нито един годен ембрион след ПИД, а морфологията им беше отлична. На третата стимулация в Турция имахме здрави и не мога да опиша тази радост. Първият ми трансфер там завърши с БХ бременност, но пък забременях 🥰 в България имах 6 трансфера без имплантация. Резултатът от втория ми трансфер в Турция в момента ме подритва 🙏 Бременността също не е от най-леките и сега стискам кълки, че съм наказана за 3 седмици на легло докато вляза в 36г.с. Бебчо е едричък и му се излиза вече. 😄
ПП в Турция ми откриха генетичния проблем, в България не си направиха труда да ми пуснат кариотип....Също и един координатор в Кипър ми казваше, че шансът ми за биологично дете клони към 0.  Доктор Тургут казва какви са реалните шансове и не те залъгва. При нас бяха 25%, но след това спаднаха при следващите стимулации, имах и други фактори, които влошаваха качеството. Към датата на успешния трансфер аз бях на 33г./малко преди да навърша 34г./, а мъжът ми на 32г. С това искам да вметна, че не винаги възрастта е определящ фактор и изказвания от типа "млади сте", не трябва да бъдат слушани. Малко дълго стана, но исках да вдъхна надежда, че чудесата се случват. Разбира се благодарим на доктор Тургут, на Господ и се радваме на нашите усилия и лишения. Да, в момента сме без собствен дом, в квартира със СОЦ обзавеждане, много стара и без почти никакви подобрения, но някак ще си пригодим спалнята за бебчето. Важното е, че него го има! 🙏 Дано да си изчака възможно най-близо до термин.
ПП2 Preggo, нямат право да те пипнат, когато си в напреднал етап на лечение инвитро. Аз много съм се интересувала и трябваше да си знам правата, за да мога да имам претенции към фирмата.

Ехх, прекрасна и вдъхновяваща история!Дано вдъхне вяра на всички борещи се! ❤️ лека бременност и раждане!

# 172
ПП в Турция ми откриха генетичния проблем, в България не си направиха труда да ми пуснат кариотип....Също и един координатор в Кипър ми казваше, че шансът ми за биологично дете клони към 0.  Доктор Тургут казва какви са реалните шансове и не те залъгва. При нас бяха 25%, но след това спаднаха при следващите стимулации, имах и други фактори, които влошаваха качеството. Към датата на успешния трансфер аз бях на 33г./малко преди да навърша 34г./, а мъжът ми на 32г. С това искам да вметна, че не винаги възрастта е определящ фактор и изказвания от типа "млади сте", не трябва да бъдат слушани. Малко дълго стана, но исках да вдъхна надежда, че чудесата се случват. Разбира се благодарим на доктор Тургут, на Господ и се радваме на нашите усилия и лишения. Да, в момента сме без собствен дом, в квартира със СОЦ обзавеждане, много стара и без почти никакви подобрения, но някак ще си пригодим спалнята за бебчето. Важното е, че него го има! 🙏 Дано да си изчака възможно най-близо до термин.
Стискайте кълки,малко остана!Страшно се зарадвах прочитайки историята ви,Господ ви е възнаградил за всички трудности.Относно СОЦ квартирата хич да не ви пука,аз до 16 годишна живях в една войнишка стая с баба си,две легла и едно гардеробче,пишех домашни на кухненската маса.От всяка стая излизаше различно семейство.Така че,ще си го изгледате детенцето,колкото и да е трудно ,а и с времето ще си стъпите на краката.Важното е,че сте сплотени в трудностите.Желая ви леко раждане и пухкаво бебче!

# 173
Antilop_9723, petiapetrova1965, много ви благодаря за милите думи и пожелания! Дай Боже 🙏❤️🤗🥰 Нека всички да бъдем здрави и благословени, щастливи родители! 🍀

# 174
Момичета, здравейте. Записвам се и аз при вас, на 42г. съм, ММ на 49г. Тук в България установиха тубарен стерилитет, направихме един опит като от 7Я, стигнахме до 5 бластоциста, но третия трансфер приключи с кухо яйце, останалите не се имплантираха.
 Бях си казала, че следващия ми опит ще бъде в Турция и от четеното тук съм избрала Мемориал. Предстои ми първичен преглед и старт средата на март.
Искам да ви питам най-вече как плащате там? В смисъл носите ли кеш пари, с дебитна карта ли, някъде четох и за специално приложение. Как е най-оптимално?
Също дали се пооправиха малко нещата с координаторите към днешна дата?
Всякаква информация би ми била полезна, за което ви благодаря!

# 175
Аз за първичните прегледи по Коледа си бях обърнала левове в евро и лири. Бях чела, че не са много фенове на картите на някои места и въобще не пробвах плащане с карта.
Сега и за опита тъкмо обърнах пари. Лирите са много едри банкноти и трябва да обикаляш с големи пачки, но се преживява. Wink
В момента е добър курсът за обмен от левове в лири Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 17:37 от Semirra

# 176
Здравейте, вчера се върнах от Истанбул, след като приключих стимулация и пункция в Мемориал.

Няма проблеми да платите с карта, ако Ви е по-удобно, но има такса в този случай, ще Ви излъжа за размера. Лично аз бях обменила в евро и плащах кеш в болницата. В аптеката и  т.н. само с карта.

Положението с координаторите може би не е супер зле, но определено не е и добре Simple Smile Ако сте организирали първоначалната консултация през Турмед, техен представител (бивш координатор в болницата - Алие) ще Ви съдейства.

Успех!

Момичета, здравейте. Записвам се и аз при вас, на 42г. съм, ММ на 49г. Тук в България установиха тубарен стерилитет, направихме един опит като от 7Я, стигнахме до 5 бластоциста, но третия трансфер приключи с кухо яйце, останалите не се имплантираха.
 Бях си казала, че следващия ми опит ще бъде в Турция и от четеното тук съм избрала Мемориал. Предстои ми първичен преглед и старт средата на март.
Искам да ви питам най-вече как плащате там? В смисъл носите ли кеш пари, с дебитна карта ли, някъде четох и за специално приложение. Как е най-оптимално?

# 177
Моето инвитро беше октомври в Бахчеджи.В клиниката плащах в евро,кеш,защото 6 %е комисионната,ако плащаш по банков път.Кординанорката ни беше наела квартирата,като хазяйката също държеше да и се плаща кеш в евро.Из цял Истанбул по магазини,заведения, таксита съм плащала в лири кеш,един път ми се наложи да тегля от банкомат,от карта в евро,като ги обърна в лири,изгубих голяма сума.Единствено в аптеката лекарства за стимулация, витамини и лекарства за след трансфер съм плащала с карта,Еврова. Моя съвет е да тръгнете основно с пари кеш евро и лири.

# 178
Най-добре се свържете с Турмед. Координацията е страхотна. И да има някакъв проблем с координацията в Турция, може да комуникирате и задавате въпроси на координатора ви в България. Има изследвания които са по-евтини в лири от колкото е евро. За спермограма ни искаха 200 €, а в лири ни казаха 6000 лири, което е към 300 лв. Отзивът е за Мемориал. За сега сме се спрели на тях, така като в голяма степен ни съвпадат възгледите.

# 179
Здравейте, мили момичета! След поредния неуспех със съпруга ми обмисляме варианта за Турция. Все още не съм се ориентирала към клиника и лекар, но ви чета с интерес и събирам мнения. Имам въпрос относно имунологичните изследвания дали им обръщат внимание в Турция, тъй като моят репродуктивен в Бг не се влияе от тях и не съм изследвала нищо, понеже ме отказа. Питам, за да знам има въобще смисъл да се срещна с имунолог?

Общи условия

Активация на акаунт