Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 864
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря Меркулина!
Ще ми е полезно и другите дами да споделят какъв тригер са им дали.
Прекрасен ден!
1 инжекция Овитрел

# 421
ДНК фрагментацията при тях се нарича tunnel test. Правихме декември. Не помня колко струваше, но вероятно имаше 60-100 евро.

# 422
Благодаря, иска ми се да заявим предварително, че ще искаме към спермограмата на първоначалния преглед да включат и това изследване. А относно самия преглед как се случват нещата. Докато ме преглеждат мъжа отива да даде материал или преди самия преглед се дава?
ДНК фрагментацията при тях се нарича tunnel test. Правихме декември. Не помня колко струваше, но вероятно имаше 60-100 евро.

# 423
Най-добре да отидете заедно в часа, който са ви казали, независимо дали са ви казали, че първо ще даде материал, после преглед или обратното. Реално като отидете там ви поемат бг координаторките и когато ви вместят тогава. Отделете си половината ден за това. При нас уж трябваше първо спермограма, после преглед, стана обратното. И двамата присъствахме на прегледа - важно е, защото тогава се изговаря всичко и е хубаво да сте двама, да помните и задавате въпроси заедно.

Важно е преди спермограмата на място да повторите 100 пъти че искате и тунел и да си го платите. Ако не повторите 100 пъти няма да запомнят Wink

# 424
Ами ще повтаряме 😅 А имате ли представа за колко време е готов резултата защото на следващия ден сме на прегледи на други места и ще е добре да носим спермограмата и ДНК фрагментацията ако са готови.
Най-добре да отидете заедно в часа, който са ви казали, независимо дали са ви казали, че първо ще даде материал, после преглед или обратното. Реално като отидете там ви поемат бг координаторките и когато ви вместят тогава. Отделете си половината ден за това. При нас уж трябваше първо спермограма, после преглед, стана обратното. И двамата присъствахме на прегледа - важно е, защото тогава се изговаря всичко и е хубаво да сте двама, да помните и задавате въпроси заедно.

Важно е преди спермограмата на място да повторите 100 пъти че искате и тунел и да си го платите. Ако не повторите 100 пъти няма да запомнят Wink

# 425
Няма да бъдат готови. Спермограмата ще бъде, но тунела излиза за 10-14 дни. Ще трябва да го пратите после за допълнителен коментар. Аз мисля, че при нас това, че направихме теса по наше настояване заради фрагментация беше разковничето, така че настоявайте да се коментира когато излезе, ако мислите, че има проблем там.

# 426
Здравейте! А да попитам след като други специалисти правят пункцията, кой прави трансфера? Доктора при когото е бил първият преглед, някой случаен от екипа или проф. Кахраман?

# 427
По-скоро не вярвам, че ще има защото в спермограмата има леко отклонение в морфологията, проблемите като цяло са в мен, но знае ли човек. Искам този път да започнем опити с всички възможни изследвания, а да не изниква по пътя това и онова да се изследва, че нямаме никакво време вече за губене. Ще си изискаме тогава поне от спермограмата резултатите на прегледа.
Няма да бъдат готови. Спермограмата ще бъде, но тунела излиза за 10-14 дни. Ще трябва да го пратите после за допълнителен коментар. Аз мисля, че при нас това, че направихме теса по наше настояване заради фрагментация беше разковничето, така че настоявайте да се коментира когато излезе, ако мислите, че има проблем там.

# 428
Здравейте! А да попитам след като други специалисти правят пункцията, кой прави трансфера? Доктора при когото е бил първият преглед, някой случаен от екипа или проф. Кахраман?
Най-вероятно някой от лекарите, които ви е преглеждал по време на стимулацията, може и да е първия. Зависи какъв ден се пада и кой ще е на работа в този ден, но обикновено се стремят да изпратят лекар, които познавате. Поне такива са ми наблюденията.

# 429
Колко е била ДНК - фрагментацията? Тук е в проценти, предполагам, че и там е пак в проценти.

# 430
Tукашният ни резултат е 23% фрагментация. Там тунелът е по-различен. Разделя сперматозоидите на нещо като грейдове и казва по колко от всеки грейд имаш (както тук за скоростта - А, В, С). Мисля че бяха 4 или 5 групи, като нямахме нито един сперматозоид от "отличната" група, и малко от "добрата". Това го сметнаха за приличен резултат и не настояваха за Теса, но ние предпочитахме да направим и направихме. В резултат имаме 3 ембриона много висок грейд, 2 от които еуплодни, един мозаечен. В България не сме имали такива резултати.

# 431
Най-вероятно някой от лекарите, които ви е преглеждал по време на стимулацията, може и да е първия. Зависи какъв ден се пада и кой ще е на работа в този ден, но обикновено се стремят да изпратят лекар, които познавате. Поне такива са ми наблюденията.
Здравейте. Наблюдаващите лекари не правят нито пункции,нито трансфери. До колкото знам единствено Д-р Юджел. Аз имам един свеж трансфер при него. Също така след сегашната стимулация ми изпратиха инфо,че е направена консултация с Д-р Юджел и че той препоръчва свеж трансфер....

# 432
Здравейте, момичета!
Търся мнения за д-р Ипек в Мемориал. Записани сме за първоначален преглед при нея в Мемориал. Не знаех, че може да се настоява за конкретен лекар, а и от темите тук знам, че решенията се взимат екипно. Чудя се дали да се довереим на Ипек, а Кахраман на всички прегледи ли идва?

Здравейте! Аз бях при доктор Ипек преди 2 години. Доволна съм от всичко, отношение,прегледи, обяснява обстойно. Отговаря на всички въпроси. Тя ме подготви и ми водеше стимулацията, пункцията ми я прави друг доктор, трансфера държах да го направи тя и така стана.

# 433
  • София
Моите наблюдения са, че доктора от първичния преглед после е основния ви лекар. Аз бях на първичен при д-р Юджел и после основно той ме преглеждаше, освен когато е в отпуск или почивка.
Пункциите се извършват от друг екип.
Подготовката за трансфер също се прави от други лекари, но аз имах много въпроси и всичко се консултираше с проф.Кахраман и д-р Юджел.
Когато питах преводачката не може ли д-р Юджел да ми води подготовката за трансфер, отговора беше, че ако настоявам ще говорят с него, но практиката им е да се разделят дейностите, т.к. репродуктивните са много натоварени. Не съм настоявала, защото така или иначе консултираха всичко с него.
Трансфера на Е след ПИД го извърши д-р Юджел.

# 434
Здравейте момичета!
Предстои ми първичен преглед в Мемориал и като цяло сме решили да правим процедурата там.
Бихте ли споделили как мина стимулацията при вас, защото доста ме притеснява как ще се чувствам, как ще реагира организма ми, риска от хипер стимулация (аз съм с АМХ 7.24), факта че съм в друга държава и всякакви страхове в главата ми от самата стимулация.
Благодаря ви и успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт