Клиники в Истанбул- тема 19

• 39 022
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Съни, моята стимулация беше през февруари в Мемориал, първата ми въобще. Въпреки че не се чувствах добре по време на самата стимулация, може да се доверите на лекарите. Каквито притеснения имате може да се обърнете към тях, координаторите или фирмата, която използвате за посредничество. Задавайте спокойно въпросите си при първичния преглед, ще получите отговори. Прегледът е много обстоен, не бързат и не претупват.

Подходът е индивидуален, спрямо всеки пациент и случай, така че се опитайте да не се притеснявате, долкото е възможно Simple Smile Аз също бях много шашната, но всичко премина успешно и без усложнения.

Предполагам, че и други момичета ще споделят впечатления. Ако мога да съм полезна с нещо, винаги можете да ми пишете на лични.

Всичко ще е наред! Успех Simple Smile

Здравейте момичета!
Предстои ми първичен преглед в Мемориал и като цяло сме решили да правим процедурата там.
Бихте ли споделили как мина стимулацията при вас, защото доста ме притеснява как ще се чувствам, как ще реагира организма ми, риска от хипер стимулация (аз съм с АМХ 7.24), факта че съм в друга държава и всякакви страхове в главата ми от самата стимулация.
Благодаря ви и успех на всички!

# 436
Лекарите имат много опит и след като сте с висок резерв ще приложат лека стимулация за да не стане хиперстимулация.Не се притеснявайте и по прегледите си споделете страховете и въпросите.

# 437
Здравейте момичета!
Предстои ми първичен преглед в Мемориал и като цяло сме решили да правим процедурата там.
Бихте ли споделили как мина стимулацията при вас, защото доста ме притеснява как ще се чувствам, как ще реагира организма ми, риска от хипер стимулация (аз съм с АМХ 7.24), факта че съм в друга държава и всякакви страхове в главата ми от самата стимулация.
Благодаря ви и успех на всички!

Тъкмо пия кафе след пункцията. Имам 4 пункции в Мемориал (аз съм доста сложен случай, не си мисли, че нещо не правят както трябва). 5 стимулации имам при тях, пробваха различни неща и намериха какво действа при мен. Не съм имала кой знае какви неразположения по време на стимулацията. Имам и успешни трансфери поне в началото. Наистина докторите знаят какво правят. Говорила съм с други момичета, които са с много висок АМХ и при тях ползват супер малки дози.

П.П. Нещата с кординаторките са се нормализирали

# 438
Здравейте,момичета! Имам в България 3 инвитро процедури,като при само две от тях стигнахме до трансфер. Вадили сме между 8-17 яйцеклетки,оплождат се голяма част,но до 5 ден оцелява само по 1 ембрионче( а последния път нито 1). Започваме да се замисляме за Турция,трябват ни явно добри ембриолози (не ми е ясно дали могат да направят нещо по-различно от българските). Започвам лека по лека да чета за турските болници, но със сигурност има доста материал и очевидно и там не са малко лекарите. Съжалявам предварително,ако питам неща,които вече са обсъждани, но преди да вземем решение и да се насочим бих искала да попитам няколко неща:
- Комуникацията с координаторите и лекарите на какъв език протича?
- Има ли изследвания,които признават от България и ако да,предполагам трябва да са преведени?
- Преди да се започне със стимулация, горе долу колко пъти трябва да се отиде до Турция още?
- Ако има някой с подобни на моите проблеми,дали може да препоръча подходяща болница за нас?
Благодаря ви предварително и успех на всички!

# 439
Здравейте,момичета! Имам в България 3 инвитро процедури,като при само две от тях стигнахме до трансфер. Вадили сме между 8-17 яйцеклетки,оплождат се голяма част,но до 5 ден оцелява само по 1 ембрионче( а последния път нито 1). Започваме да се замисляме за Турция,трябват ни явно добри ембриолози (не ми е ясно дали могат да направят нещо по-различно от българските). Започвам лека по лека да чета за турските болници, но със сигурност има доста материал и очевидно и там не са малко лекарите. Съжалявам предварително,ако питам неща,които вече са обсъждани, но преди да вземем решение и да се насочим бих искала да попитам няколко неща:
- Има ли изследвания,които признават от България и ако да,предполагам трябва да са преведени?
- Преди да се започне със стимулация, горе долу колко пъти трябва да се отиде до Турция още?
- Ако има някой с подобни на моите проблеми,дали може да препоръча подходяща болница за нас?
Здравей, Nona_z
Ще ти дам информация, за да се ориентираш, но имай предвид, че конкретните болници в хода на лечението насочват и имат някои специфики. Та най- общо казано:
- комуникацията с лекарите се извършва с координаторите на български. Ако отидете с агенция( Ексклузивно хелт, Медикал Караджа, Турмед и други) те също съдействат за първичните прегледи и осъществяват връзка, запазват часове вместо вас, хотели, транспорт.
Има много лекари, които свободно говорят английски ако желаете.
- признават доста изследвания от България- хормонални, генетични, витамини. НЕ признават цветна снимка и спермограми, държат да са при тях.
Не е нужно да ги превеждате. Координаторите предават информацията от тях на лекарите.
- преди стимулация се ходи само за първичен преглед- тогава пускат спермограма и цветна снимка.
- вие се нуждаете от добра ембриология явно- в Мемориал има такава, там имаше проблем с комуникацията и координаторките доскоро, надявам се има подобрение, може някой да се включи, който знае. От друга страна може би трябва да наблегнете и на мъжкия фактор ако има нещо за подобрение там- проф Башар е добър за него, работи с доктор Тургут, но пък там имаше скорошни коментари за ембриологията. Така че съберете информация, отидете на няколко първични прегледа на различни места и със сигурност ще усетите къде подходът е вашият.
Успех!

# 440
Здравей, Nona_z
Ще ти дам информация, за да се ориентираш, но имай предвид, че конкретните болници в хода на лечението насочват и имат някои специфики. Та най- общо казано:
- комуникацията с лекарите се извършва с координаторите на български. Ако отидете с агенция( Ексклузивно хелт, Медикал Караджа, Турмед и други) те също съдействат за първичните прегледи и осъществяват връзка, запазват часове вместо вас, хотели, транспорт.
Има много лекари, които свободно говорят английски ако желаете.
- признават доста изследвания от България- хормонални, генетични, витамини. НЕ признават цветна снимка и спермограми, държат да са при тях.
Не е нужно да ги превеждате. Координаторите предават информацията от тях на лекарите.
- преди стимулация се ходи само за първичен преглед- тогава пускат спермограма и цветна снимка.
- вие се нуждаете от добра ембриология явно- в Мемориал има такава, там имаше проблем с комуникацията и координаторките доскоро, надявам се има подобрение, може някой да се включи, който знае. От друга страна може би трябва да наблегнете и на мъжкия фактор ако има нещо за подобрение там- проф Башар е добър за него, работи с доктор Тургут, но пък там имаше скорошни коментари за ембриологията. Така че съберете информация, отидете на няколко първични прегледа на различни места и със сигурност ще усетите къде подходът е вашият.
Успех!
Привет.Аз също бих препоръчала да отидете с посредник. Аз избрах Турмед и Мемориал. Турмед имат техен представител в Турция,който ще ви съдейства на място. Положението с преводачките в Мемориал в момента е повече от чудесно. Скоро се върнахме от там и мога да кажа само хубави неща за тях. Мисля,че са се стиковали и са направили добър екип.
Успех Simple Smile

# 441
Здравейте интересува ме цена за първичен преглед и цветна снимка в Мемориал горе долу колко излиза?

# 442
Здравейте интересува ме цена за първичен преглед и цветна снимка в Мемориал горе долу колко излиза?
Първичният преглед е безплатен, а цветната снимка през януари беше 6000 лири

# 443
Цветната снимка вече струва 7500 лири, спермограмата е 190 евро в Мемориал.

# 444
Да, по около 350 лв. излиза всяко от двете - инфо от последната седмица

# 445
Здравейте! Имам въпрос. Какво пишеше на вашите служебни бележки, с които взехте болничен за работодателя? Искам да не разбират все още, а от болницата казаха че ще си пише че се прави ин витро. Или гинекологът който ще завери бележката може да напише да речем женски стерилитет или прочие?

# 446

Ето какво пише на моята бележка, извинявам се, но не можах да обърна снимката. На мен болничен ми издаде моята лична лекарка със задна дата и диагноза: Женско безплодие с тубарен фактор. Реално тя самата ме пита за диагноза, защото не знаеше какво да напише.

# 447
Здравейте, от летището в Истанбул , ако взема такси от зоната за таксита има ли за какво да се притеснявам с плащането и въобще с нещо? Малко ще съм притисната с времето и това е най-бързият начин да стигна до клиниката.

# 448
Благодаря ви много!

Ето какво пише на моята бележка, извинявам се, но не можах да обърна снимката. На мен болничен ми издаде моята лична лекарка със задна дата и диагноза: Женско безплодие с тубарен фактор. Реално тя самата ме пита за диагноза, защото не знаеше какво да напише.

# 449
Здравейте, писах ви на лично

Здравейте, нашият проблем от тип мъжки фактор, като единия тестис е закърнял а другия е с намален обем. При изследване в болница Надежда се установиха нива на Инхибин Б под 10. Няма генетични отклонения и т.н. Тестисите на мъжът ми, са били в корема и е претърпял две операции (двустранен крипторхизъм). Съответно в болница Надежда, проведохме кратко лечение, което е без резултат, Юли 2024. Бяхме посъветвани да търсим други начини. Взехме мнение и от доктор в Солун, който след преглед на изследванията, директно ни насочи към донорска сперма. Та въпроса ми е, има ли тук случаи, подобни или същите с положителен резултат в Турция. Има ли смисъл при тези нива на Инхибин Б да се правят опити в Турция? Всяка информация ще ни бъде полезна. Благодаря

Здравейте! Тъй като не влизам често , сега видях питането ви.
Ние сме с мъжки фактор с почти същият проблем. Мъжът ми проведе дълга терапия с хормони и имаме успешно ин витро в Турция. Ако искате подробна инфо, пишете ми на лично Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт