Клиники в Истанбул- тема 19

• 38 749
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте.  Имаме останала 1 кутия Pergoveris 150 IU и Citrotide . В момента сме в Истанбул.

Аз търся Перговерис

# 571
Здравей Semirra, благодаря за информацията!
А как точно се решава какъв да бъде ЗЕТ, на естествен цикъл или хормонално заместен? На мен лекарката в Турция ми каза, че ще действаме на естествен цикъл. Но има ли вероятност лекаря, който ме следи тук да каже, че хормонално заместен е подходящ за мен, имайки предвид че той вижда какво се случва в момента... Как става тази координация между България и Турция?
В клиниката на Калчев е вариант. Аз бях при самия него за хистеро и МБ биопсия и отделно при Михайлова за имунология. Но освен него (за него трудно се записва първи час), има и друго АГ, който може да следи фоликули, лигавица. На мен ми предстои това след 4-5 дни. Иначе и неовитро съм виждала да препоръчват тук. (Бранков мисля)

# 572
Здравейте, момичета!
Обръщам се към вас за съвет. Аз съм на 33 години, АМХ=0,5, с четвърта степен ендометриоза, заради която ми премахнаха и двете тръби, единия яйчник и част от червата. Имаме 2 инвитро опита в България, неуспешни.
Сега се чудим накъде да поемем. Ендометриозата ми е много агресивна и се развива, дори когато съм на потискащи медикаменти, времето ме притиска. Свързах се с Ексклузих хелт и ми обясниха необходимите изследвания и документи. Те ми препоръчаха д-р Бетюл Калай, клиника Ферти-жин. Имате ли мнения за лекаря и за клиниката?
Имам час за д-р Калчев, но е чак за октомври месец. Той дали дава препоръки за клиника според случая?
Благодаря ви, желая ви здраве и успех! ❤

# 573
А как точно се решава какъв да бъде ЗЕТ, на естествен цикъл или хормонално заместен? На мен лекарката в Турция ми каза, че ще действаме на естествен цикъл. Но има ли вероятност лекаря, който ме следи тук да каже, че хормонално заместен е подходящ за мен, имайки предвид че той вижда какво се случва в момента... Как става тази координация между България и Турция?
В клиниката на Калчев е вариант. Аз бях при самия него за хистеро и МБ биопсия и отделно при Михайлова за имунология. Но освен него (за него трудно се записва първи час), има и друго АГ, който може да следи фоликули, лигавица. На мен ми предстои това след 4-5 дни. Иначе и неовитро съм виждала да препоръчват тук. (Бранков мисля)

По принцип по-скоро репродуктивният специалист, който прави инвитрото казва какъв да бъде протоколът за ЗЕТ най-вече според хормони и дали правите естествено хубава лигавица и дали естествено имате овулация всеки месец. Аз ще съм на естествен цикъл, в момента съм в подготовка. Следят ме тук и пращам снимките от прегледите в Турция, оттам ми казват кога пак да запиша преглед. Лекарката ми там потърси мнение от Калчев, дали на база хистероскопията, която той прави, очаква да има сраствания и заради това дали препоръчва стимулиран цикъл, но си останах на естествен.

# 574
Благодаря и успех! 😊🍀

По принцип по-скоро репродуктивният специалист, който прави инвитрото казва какъв да бъде протоколът за ЗЕТ най-вече според хормони и дали правите естествено хубава лигавица и дали естествено имате овулация всеки месец. Аз ще съм на естествен цикъл, в момента съм в подготовка. Следят ме тук и пращам снимките от прегледите в Турция, оттам ми казват кога пак да запиша преглед. Лекарката ми там потърси мнение от Калчев, дали на база хистероскопията, която той прави, очаква да има сраствания и заради това дали препоръчва стимулиран цикъл, но си останах на естествен.

# 575
Здравейте, борбени момичета.
Моля, ако някоя от вас би могла да сподели дали контактите за д-р Тургут от първа страница са актуални?
Благодаря предварително и желая успех на всички! ☺️🍀

# 576
Здравейте, да, актуални са контактите, също така има отделна тема с пациенти на д-р Тургут.

# 577
Здравейте, момичета. Утре рано пътуваме за цветна снимка в Истанбул. Моля за информация колко време да си предвидим за чакане на границата- Малко Търново?
Часът ни е за 9ч. Колко приблизително да сме на границата, в най- лошия сценарий колко се чака?
Благодаря предварително! Heart

# 578
Здравейте, момичета. Утре рано пътуваме за цветна снимка в Истанбул. Моля за информация колко време да си предвидим за чакане на границата- Малко Търново?
Часът ни е за 9ч. Колко приблизително да сме на границата, в най- лошия сценарий колко се чака?
Благодаря предварително! Heart
Утре е събота,има трафик.Имайте в предвид,че от турска страна правят проверка и скенер на багажа и там става забавяне.

# 579
Здравейте,
Извинявам се, ако има друга отделна тема за цветна снимка в Турция- не намерих и за това пиша тук.
Току що минах и си преведох разчета. Моля, ако някой има подобен резултат да сподели какво точно значи и изисква ли допълнителни действия( август имаме час за Мемориал).
От снимките в БГ си знаех, че просто дясната ми е запушена.
Сега не разбирам как така хем първо не преминава веществото, а после след "селективна салпинхография"(каквото и да е това) преминало веществото.
Ето разчета по- долу:

"Намерени резултати:
Маточната кухина е с нормален обем. В кухината се наблюдават неравности и дефекти с ясно очертани контури по стените.
Контрастното вещество не преминава през дясната тръба в интраперитонеалната област. При стандартното изследване се установи, че контрастът не преминава през дясната тръба, поради което беше извършена селективна салпингография на дясната тръба, при която се видя, че контрастът преминава.
Фалопиевите тръби са с нормален диаметър.
Цервикалният канал изглежда нормално.
Не се откриват патологични образувания в други структури в обхвата на изследването.

Заключение:
➤ Сраствания (синехии) в маточната кухина."

Благодаря!

# 580
Здравейте. На мен ми звучи сякаш като са видели, че не пропуска, са насочили налягане само към нея и тогава е пропуснала. Отделно нещо не им харесва матката. Вероятно ще поискат хистероскопия. В Турция са бая скъпи и са склонни да пращат в БГ. Вариант е да запишете час за Калчев, те се записват много напред и ако ви поискат хистеро преди трансфер от Турция, можете да го направите при него. Всичко това си е моя интерпретация. Ако сте през координатор, можете на него да пратите изследването да се опита да обясни преди прегледа.

# 581
Скъпи са, но понякога трябва да се претеглят нещата и да се вземе правилният избор. На нас също ни се видя много 1800€ за хистероскопия в Мемориал, но все пак в направихме там, тъй като исках да избегна риска от непълно отстраняване на полипите в България и после едни други да си измиват ръцете, кой не си е свършил работата както трябва. Това са едни от най-добре дадените пари по този път. Изключително внимателни, любезни, учтиви. Гледат те като малко дете. Няма нищо страшно и болезнено, след 2 дни бях на работа и ако нямах леко зацапване не можеше да се каже, че съм правила интервенция. За в бъдеще може и да пробвам ако се наложи е България, но на първи опит и преди трансфер реших те да си пипат. 

Здравейте. На мен ми звучи сякаш като са видели, че не пропуска, са насочили налягане само към нея и тогава е пропуснала. Отделно нещо не им харесва матката. Вероятно ще поискат хистероскопия. В Турция са бая скъпи и са склонни да пращат в БГ. Вариант е да запишете час за Калчев, те се записват много напред и ако ви поискат хистеро преди трансфер от Турция, можете да го направите при него. Всичко това си е моя интерпретация. Ако сте през координатор, можете на него да пратите изследването да се опита да обясни преди прегледа.

# 582
Благодаря за отговора. И ние с мъжа решихме, ако се наложи да е в Мемориал.
А за колко време държат в болницата? Отиваш, правят ти хистероскопията и след час- два като се оправиш от упойката те пускат да си ходиш или? И Вие веднага ли си тръгнахте към БГ?

# 583
Държат те около 4-5 часа и след хистероскопията и след пункцията стоях толкова. Мерят ти кръвното през 10 минути буквално през първият час, час и половина. От упойка излизаш още долу в следоперационната. В стаята само почиваш и хапваш. Може да се приберете и след операцията. Леко ми беше замаяно и по-бавно вървях, но не е нищо страшно. Ние пренощувахме. Ако ще тръгвате още същия ден е хубаво да изговорите предварително дали ще се изпраща материал за биопсия. Първо казаха на визитацията, че няма нужда, но вечерта ми писаха в общия чат, че все пак проф. Кахраман е казала да се изпрати и се наложи на другия ден да отидем до болницата да си заплатим биопсията - 140€. Ако имате други въпроси мога и на лично да ви отговоря. 😊
Благодаря за отговора. И ние с мъжа решихме, ако се наложи да е в Мемориал.
А за колко време държат в болницата? Отиваш, правят ти хистероскопията и след час- два като се оправиш от упойката те пускат да си ходиш или? И Вие веднага ли си тръгнахте към БГ?

# 584
Момичета някой знае ли цената на вливката с интралипид в Мемориал? На мен ми казаха че трябва да направя две вливки, едната в деня на стопиращата инжекция и една в деня на трансфера. Вие как ги правихте?

Общи условия

Активация на акаунт