Хайде на театър - 14

• 40 960
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Много хубава тема, на която чак сега попадам. Надявам се, приемате нови фенове на театъра.
Ние напоследък сме на вълна Владо Зомбори, който, оказа се, е доста добър актьор.
Гледахме "Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми" - имаше и скучни моменти, но и много на място размишления за мутренските ходини.
"Заклеваш ли се в децата" с него и Весела Бабинова беше доста забавно. Посмяхме се със семейните драми на двойката.
Със смесени чувства съм малко за "Премахни от приятели" - като цяло, забавно, някои от сцените бяха като пълнеж. Героинята на Мария Сапунджиева - все едно гледам Мама Божка от преди 20 години, сякаш същата роля игра. Същото и за Анелия Луцинова, не се различаваше много от Лудата сервитьорка, която играе в Комиците.

# 646
На Премахни от приятели съм му вдигнала мерника. На същата дата е с Караконджул – препоръка, която много ценя. Още не съм решила, а не остава време.

# 647
  • Майничка
Гледахме "Хотел между този и онзи свят", много ни хареса. Аз харесвам романите на Шмит и малко се притеснявах да не е някакъв "декоративен" прочит, но беше свежо.
Дано гастролират в Пловдив, бих завела ученици на него.

# 648
И аз гледах "Хотел между тоя и оня свят".
Явно ще съм с едно от малкото отрицателни мнения, но на мен не ми допадна. Предвидимо развитие на сюжета, крайно неубедителна игра на актьорите. Отношенията между персонажите на Дарин Ангелов и Ели Колева бяха болезнено фалшиви за гледане, отделно че Ели винаги играе много "театрално" във всичките си роли. Само някак си Нети беше на ниво в цялата работа.
Отделно пък в публиката масово от моите любими зрители-коментатори, които не спряха да си бъбрят.

# 649
  • София
Връщам се от Двубой в Народния.
Въпреки добрите коментари на част от вас, изобщо не ми хареса. Ако мога да цитирам героя на Пламен- "Не, тази агония край няма". Единствените две неща, които ми харесаха, бяха сцената и Павел Иванов. Хайде и Албена Колева да кажем.
То беше едно преиграване, викане, подскачане на тази сцена... Имаше безумни сцени и моменти, като това с инфлуенсването например. Силно разочарована съм. Оценка 1/5.
Били сме заедно и се подписвам под всяка твоя дума, голямо разочарование за мен. Единствено стигнахме до извода, че Павел Иванов е страхотен актьор и може да изиграе всичко, дори това, което видяхме.
Другият месец сме на Чамкория, нямам търпение.

# 650
Не ми допадна нито Хотел между тоя и оня свят, нито Двубой. До голяма степен съм съгласна с мнението на buldoka 1. Отделно от това познавам пиесата - тя е страхотна, но реализацията и във Военния дълбоко ме разочарова. Цялата и шантавост, сложност, ирония и цветни образи се бяха изпарили като дим. И мисля, че за това е виновен режисьора. За Двубой дори нямам какво да кажа - фалш и елементарност в играта. Изказвам лично мнение и не желая да влияя на никого, който не е гледал. За това сме различни за да имаме различни усещания. Това е ценно и хубаво в тази тема Simple Smile

# 651
  • София
Радвам се, че не само моите усещания са били такива.
 И едно мнение, макар и не лично, което ме отказа на 100% да гледам "Съседите отгоре". Нашите са го гледали преди няколко дни и казаха, че било много вулгарно.

# 652
  • София
Съседите отгоре е вулгарно и според мен, писала съм преди време. Най-странното е, че много харесах испанския филм, като сюжетът на филма и пиесата не се различават, но има нещо, което прави испанското изпълнение да изглежда пиперливо, а българското - вулгарно, дори не мога да кажа какво е, защото на места и текста беше еднакъв, доколкото помня. Ето това е филма, има номинации и награди Гоя:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_People_Upstairs

Отказахте ме от Хотел между..., бях си го сложила някъде в дългия списък, но май отпадна. Гледах Бебе на борда в Народния - свежа черна комедия, без да е нещо изключително, предполагам след нея всеки родител си тръгва с въпроси към себе си, много добра игра на актьорите и много добра енергия и спойка между тях. Предстои ми Медея, взех билети за април, любопитна съм все пак какво са направили Д. Донелан и Н. Ормерод, както и за номинацията Икар на Радина за тази роля.

# 653
  • София
И аз взех за Медея за април, да не ходим заедно? 😃 На 5 съм аз.

# 654
Снощи бях в МГТЗК на предпремиерата на едно представление, което поисках да гледам от момента, в който прочетох, че започват репетициите по него - “Случаят Джем” по романа на Вера Мутафчиева, режисьор Бина Харалампиева, сценография и костюми Свила Величкова. Актьорският състав също е прекрасен - Калин Врачански, Малин Кръстев, Василена Атанасова, Леонид Йовчев, Христо Пъдев, Свежен Младенов и др. Това е историческа драма, разказваща за съдбата на забавния, красив и образован принц Джем (Калин Врачански), който освен че няма право да наследи трона като втори син на султана, но и според тогавашните законите трябва да бъде убит. Освен странстването в изгнание на Джем, интересни са отношенията с брат му Баязид (Христо Пъдев), както и политическите интриги с участието на католическата църква по това време.
Постановката ми хареса много. Бях запленена от историята и силната игра на актьорите. Направи ми впечатление колко подготвени те излязоха за първи път пред публика. По мое мнение много стойностно представление, подходящо за всяка възраст, включително за тинейджъри. Определено препоръчвам!

# 655
  • Пловдив
Гледахме "Хотел между този и онзи свят", много ни хареса. Аз харесвам романите на Шмит и малко се притеснявах да не е някакъв "декоративен" прочит, но беше свежо.
Дано гастролират в Пловдив, бих завела ученици на него.
в Пловдив сме мнооого ощетени откъм постановки.

# 656
  • София
И аз взех за Медея за април, да не ходим заедно? 😃 На 5 съм аз.

И аз на 5 Blush

В Пловдив обаче имате прекрасен театър и актьори, понякога пътувам дотам само за да гледам някоя постановка, но ми е трудно заради дните, в които поставят - обикновено все делнични и рядко събота.

# 657
  • Галифрей
Явно аз съм от малкото хора на които “ Двубой” им хареса хем съм гледала два пъти. За едно съм съгласна,че Павката си е хамелеон и може да изиграе всичко с една дума талант!
Изглежда е неразбрана явно не е за всеки. Не съм театрален критик може да не разбирам от сценично изкуство но за мен тази нова версия на Чушкаров и Драгалевски е най-добрата. Ако бях гледала някоя по стара версия нямаше да ми харесаха толкова много  с тези старовремски  фрази. Слушала съм я на радио театър с Парцалев и Попов то си е почти същото, хубаво е ама е малко скучно. Мариус Куркински успява да изчисти тази  скука да я направи интересна и разбираема. Отличен избор на артисти.
В театъра артистите правят представлението. А те са едно голямо уал! ❤❤

# 658
  • София
И за "Случаят Джем" имам билет за април. Нямам търпение.
Това, че не съм харесала нещо не значи, че не съм го разбрала, просто никак не е по моя вкус.

# 659
Харесвам книгата "Случаят Джем", но изпитвам органична непоносимост към Мак Маринов и Христо Пъдев. А предполагам, че ролите им не са второстепенни в постановката?

Общи условия

Активация на акаунт