Хайде на театър - 14

• 40 953
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Харесвам книгата "Случаят Джем", но изпитвам органична непоносимост към Мак Маринов и Христо Пъдев. А предполагам, че ролите им не са второстепенни в постановката?
Не са второстепенни, но ролята на Хайдар, първият и най-приближен войник на Джем, много подхожда на Мак Маринов. Христо Пъдев може и да не е перфектния избор за султан Баязид, но като цяло се справя.
Щом харесвате книгата, дайте шанс на пиесата.

# 661
Вие в Пловдив се оплаквате, ама да видите в Бургас какво е...Simple Smile))

# 662
Снощи най-после гледах "Чамкория". Много талантлив и отдаден Захари Бахаров! Буквално тръгваш с него и забравяш, че всичко е театър, а на сцената стои един-единствен актьор... Невероятна плътност на цялото общество и време - с нравите, взаимоотношенията, бита и битките, големите надежди и малките очаквания...
Брилянтно изградени образи и динамика, които така дълбоко се впиват в теб, че започваш и ти да се друсаш в омнибуса с тягостното усещане, че пътят към Чамкория всъщност не води наникъде...

И тъй като дълбоко в сърцето ми стои едно друго представление, също пропито от търсенето на свобода и смисъл, направо ми идваше да прошепна на бае Слави, а и на Захари: "Отиди, гледай го и ще видиш, че това не е краят..."

„Че живеем некакси в тая злополучна България, понеже аз я мразим, обаче па я и обичам. Па защо я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем! Аман от България, аман от тоя умерен пояс, и от равномерното движение на Земята аман!“, нарежда Бае Славе по пътя и България, и Земята, и всичко. А днешният Бае Славе мрънка и за снега, и за снегорините, и за общината, и за ЧЕЗ, и за БФС… без да предприема нищо, за да промени средата, в която живее!
Захари Бахаров-уникален!„Чамкория“ е представление, което те стиска за гърлото от мъка и смях и не те пуска до самия край.

# 663
  • София
Дали в Народния презаверяват билети взети на промоция през февруари, за същото или друго представление?
(За Мобидик става дума на 25.03)
ПП: „Трамвай „Желание“ ли беше от очакваните премиери тези месеци, понеже виждам че тази е минала?

# 664
  • София
Здравейте,

може ли препоръка за пиеса, която се играе в София, която е комедия, приятна - без вулгарен изказ. Искам да заведа мама и събирам мнения.

# 665
Здравейте,

може ли препоръка за пиеса, която се играе в София, която е комедия, приятна - без вулгарен изказ. Искам да заведа мама и събирам мнения.

Всички постановки на Здрава Каменова, Извънредно положение, Извънредно любовно!

# 666
  • София
Ало, ало във Възраждане, гледала съм я поне 3 пъти. Има една преиграна сцена, която е неприятна,  но няма вулгарни думи

# 667
Място, наречени другаде.

# 668
  • София
Препоръчвам горещо "И ние играем Ромео и Жулиета" в кукления театър на ул. "Гурко". Не искам да разкривам много подробности около спектакъла, за да не ви развалям удоволствието от изненадата, само мога да кажа, че е много свежа, оригинална адаптация на Шекспировата пиеса. Подходяща за деца в училищна възраст, особено тийнейджъри. Действието през цялото време се движи на няколко плана заедно с оригиналния сюжет и лавира майсторски между тъжното и смешното. Много динамичен спектакъл, който изглежда, сякаш се ражда в момента пред зрителя, абсолютно спонтанно, като импровизация, а всъщност не е ...  Непременно го гледайте, с деца или без. Следващото представление е на 26 април от 17:00 часа.

# 669
'Само ние, момичета'. Прекрасна постановка за приятелки. След нея, на излизане, от всички страни се чуваше: 'Ама това сме ние!'

# 670
Отзив за "Театър, любов моя!" в 199.

Още едно разочарование за мен тази седмица. Уж трябваше четири актриси да играят в този спектакъл, а бяха само три. Не може да се каже, че има сюжет - актриси чакат на кастинг за роля. Предимно спектакъла върви като актрисите изнасят дълги монолози за разни спомени от актьорската им професия. Кастинги за роли, репетиции на маса, разни покани за участие в провинциални градчета и т.н. Има и комуникация между трите, като предимно се карат за разни минали случки. Въпреки че влагаха емоция и страст в монолозите, не успяха да ги направят особено интересни. Много хора си тръгнаха по някое време, разни други хора не спряха да си гледат и чатят на телефоните или да бъбрят с другарчето (или пък и двете едновременно).
Честно казано си тръгнах натоварена психически. Не бих го препоръчала.

# 671
И от мен едно разочарование- "Светци и перверзници" в Сатиричния. Пошло ми беше, не ми хареса сюжета, беше ми като някакъв сериал тип "Ало, ало". Но пък актьорската игра ми хареса, много добре се справиха абсолютно всички актьори,не излязоха за миг от образ и се раздаваха на максимум, просто не беше моя тип хумор, така да се каже. В Старичния май като цяло не съм попаднала на нещо, което особено да ми допада, поне до момента.
И още нещо гледах- "Имам цялото време" в Театро Арт. Този месец ми върви на Йоанна Темелкова, но аз я харесвам. Ами да ви кажа доста беше приятно, играят заедно с половинката си и в живота- Мартин Гяуров. Имаше много хубава симбиоза между тях, той също се справя много добре. Сюжетът беше много интересен- какво би се случило, ако човек наистина има цялото време на света, има право на много животи, които да изживява всеки път по един същи начин...или пък не. Като минус бих определила само едни светлинни ефекти, които не бяха по моя вкус, но иначе беше много разтоварващо поне за мен.
Но колко сме различни всички, на мен пък "Театър, любов моя" много ми хареса, особено Лилия Маравиля, но наистина би трябвало да са четири актрисите, може би някоя е била болна, щом не са били в пълен състав.

# 672
  • София
Момичета, моля за насоки! Не помня откога не съм била в театър Възраждане и се чудя кои места да избера.
Чак за май месец,  за "12- те гневни", която отдавна дебна за удобна дата. Всичко е свободно, но нещо не мога да се ориентирам какви са тези редове А и Б, по-ниско ли са, вижда ли се добре, какви са тези завои? Или по-хубави са следващите? Ориентирайте ме, благодаря!

# 673
# 674
  • София
pileto, залата на Театър Възраждане е много малка, специално за 12 гневни сцената е разположена по средата, напречно, а публиката е разделена от двете ѝ страни. Редовете А и Б са първите два реда, точно както ги виждате на схемата. Вземете си за първи ред (А), щом имате такъв избор. Не мисля, че има значение от коя страна на сцената - актьорите са в движение, сменят си местата. Единствено Христо Мутафчиев е по-статичен (разбираемо) и когато аз гледах, седеше на стол от ляво на сцената (на схемата за закукпуване на билети - в ляво).

Общи условия

Активация на акаунт