Хайде на театър - 14

• 40 957
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Алиса, дали не сме седяли една до друга? Аз бях до бащата на девойката, отдясно на него (тя наистина беше много болна), бях сама на първи ред, защото само отделни места бяха останали и дъщеря ми седна на втори. До мен имаше дама с маска и с възрастна двойка също с маски - да не си била ти? Simple Smile

Иначе - принципно, отзивът ми е положителен, но наистина скоро четох книгата и въпреки, че духа е уловен, някои от героите си представям по различен начин. Ще допълня - по спомен Ния е чернокоса, а Божана руса, и двете си ги представям дребнички, а Султана със сигурност беше също дребна. Разбирам, че това са наличните актриси и това е театър, просто моята представа е различна. Лазар е попадение наистина, Андреа си го представях като по-фин младеж, а Катерина на мен ми хареса и се учудвам на усещането, че тази актриса не е подходяща. Тя най- ми се вписваше всъщност, заедно с Лазар.

Днес такава глупост направих - имах много работа цял ден и не ди поглеждах телефона, току-що установих, че сме изпуснали с приятелка Портретът на Дориан Грей от 19 в НТ. Ако някой е бил после да напише трябва ли много да ме е яд..

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 19:28 от Olive

# 136
Не, Олив, не съм била аз, ние бяхме от другата страна. Simple Smile

# 137

Днес такава глупост направих - имах много работа цял ден и не ди поглеждах телефона, току-що установих, че сме изпуснали с приятелка Портретът на Дориан Грей от 19 в НТ. Ако някой е бил после да напише трябва ли много да ме е яд..

Ами трябва, постановката наистина си заслужава.

# 138
  • София
В камерната зала на НТ разпоредителите ми правиха забележки ако се разкърцам със стола... а този случай не знам как да го коментирам... Утре може някой да се издрайфа в краката и пак няма да има реакция Rolling Eyes поне някой от залата не се ли обади?
И аз бях на първи ред на "Железният светилник" снощи, с Олив явно сме били заедно. Simple Smile
Споделям абсолютно същите впечатления за кашлиците, беше истински кошмар. Момиче близо до мен, ученичка в горните класове, доведена от баща си, беше толкова болна, че буквално едва гледаше, очите й се затваряха, бършеше сополи, прозяваше се шумно (вероятно ефект от лекарствата), кашляше брутално през 1 минута, като наистина се заглушаваха репликите на актьорите. Даже по едно време извади телефона да скролва под носа на артистите, сигурно, за да се разсъни... Нито тя успя да се наслади на постановката, нито околните... И колко още имаше като нея... Тотална липса на култура е подобно поведение, без думи съм.
Болните трябва да се лекуват вкъщи за доброто на всички, не да обикалят културни мероприятия в такъв момент...

# 139
Flo Ann, разкажи малко за спектакъла, ако може. И на мен ми е в списъка, но датата ми беше неудобна и за втори път го изпускам.

Starrydream, аз лично не бях точно до нея и нямаше как да се провиквам през няколко души, пък и не върви да се разправяме пред сцената, докато върви постановката, но много хора негодуваха, гледаха ги нонстоп и нямаше реакция. "Хвала" на този родител, който нямаше против ултраболното му дете да измъчва себе си и другите. Не трепна и съвсем спокойно си изгледа всичко. Пък и само това момиче да беше...
А иначе на мен разпоредителка в Народния на последното представление ми направи забележка, че ПРЕДИ започване на постановката за буквално 10 секунди си бях оставила закупената брошура на парапета на балкона, докато си прибера телефона в чантата, нищо не трябвало да се оставя там, разбирам, ама аз нямах такова намерение... Но иначе големи закъснения май не им пречат. Там си влизат, когато пожелаят, в Младежки също един човек вдигна целия втори ред 30 минути след началото, за да седне по средата. А мен в Зад канала в 19:05 ме изпратиха на балкона. И бях напълно ок с това, защото грешката си беше моя.

# 140

Ами трябва, постановката наистина си заслужава.

На мен лично ми беше много скучна, на моменти даже пошла. Актьорът, играещ Дориан Грей, беше умопомрачително зле. Гледах го миналия сезон, когато гостуваха в Народния. Дано нещата да са се променили към добро. Astonished

# 141
  • София
Аз вчера бях на "Малки красиви неща" в Театро. Става въпрос за една анонимна онлайн рубрика, в която всеки може да зададе въпрос, а отговор получава от Шугър ( човекът, който стои зад нея).
Актьорите играха и питащите и Шугър, редуваха се непрекъснато. Представлението определено не е типичен театър, по различно е. Мен лично успя много да ме докосне, разплаках се на няколко пъти, по-малко се смях, но определено предизвика много емоции в мен. Имаше интеракция с публиката на моменти.
Аз ще дам оценка 4.75/5, защото успя да ми въздейства много емоционално, колкото и клиширани да бяха някои от темите.
Все пак мисля, че не би се харесало на всички. Около мен имаше коментари, че не им е допаднало.

# 142
  • София
Малки красиви неща на мен ми хареса, да, не е типичен театър, малко от рода на Всички страхотни неща

Buldoka, утеши ме за пропуска.

# 143
Buldoka, утеши ме за пропуска.

Все пак моето мнение може да е коренно различно от твоето. Тогава постановката я определих като някаква странна и неуспешна имитация на стила на Диана Добрева. Малко ми беше като постановка 2 курс в НАТФИЗ. Второстепенните герои играха по-добре от главните. С мъжът ми я гледахме тогава и на него също не му хареса. Други пък хора бяха много впечатлени. 🤷‍♀️

Аз вчера гледах "Остри завои" в Сити Марк. Мога да кажа, че ми хареса. Интересна история с "остри завои" в сюжета и героите. Изненадващ финал. Бях приятно очарована от Стефани Ивайло, която се справи повече от добре и мисля че си партнираше отлично с Митко Живков. За Митето няма какво да кажа, няма как човек да бъде разочарован от играта му, класа и пак класа. Лека комедия, без да те натоварва. Мисля, че и публиката се забавляваше.
Не е подходяща за деца и тийнове.

# 144
  • софия
Аз вчера бях на "Малки красиви неща" в Театро. Става въпрос за една анонимна онлайн рубрика, в която всеки може да зададе въпрос, а отговор получава от Шугър ( човекът, който стои зад нея).
Актьорите играха и питащите и Шугър, редуваха се непрекъснато. Представлението определено не е типичен театър, по различно е. Мен лично успя много да ме докосне, разплаках се на няколко пъти, по-малко се смях, но определено предизвика много емоции в мен. Имаше интеракция с публиката на моменти.
Аз ще дам оценка 4.75/5, защото успя да ми въздейства много емоционално, колкото и клиширани да бяха някои от темите.
Все пак мисля, че не би се харесало на всички. Около мен имаше коментари, че не им е допаднало.
Ще трябва да ходим да гледаме отново. Бяхме на премиерата и елементът с въпрос от публиката липсваше.
И на нас ни повлия емоционално постановката като съдържание и формат. Харесвам, когато различното е с мисъл, а не самоцелно. За актьорите нямам какво да обсъждам. Харесваме всеки от тях.

# 145
Малко за Дориан Грей - изключително въздействаща музика, много красива хореография, основаваща се на съвременния танц със заемки от кукленото изкуство, изпипани костюми и декор, вдъхновен актьорски състав и един прекрасно пеещ актьор (Цвети Пеняшки). Аз нямам оплаквания. Сетивата ми бяха задоволени, а умът - заинтригуван.

Определението “пошла” не ми се връзва и грам с постановката, само ми навява асоциации с онези викториански критици, които са заклеймявали романа на Оскар Уайлд като като упадъчен и покваряващ.

Сравнението с Диана Добрева е донякъде неизбежно, но и доста неточно, и за мен е проява на неуважение и към двете дами.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 20:24 от Flo Ann

# 146
Правили ли сте някога номинации/класации за постановки на сезон или за годината? Би било много полезно и интересно всеки да сподели своя топ 3 или 5.

sea.sea, би ли ти било приятно да се заемеш с подобна инициатива, както се прави в Литературния форум?

# 147
Много добро предложение, което винаги може да оживи темата. Според мен, обаче, неизбежно ще се превърне в Топ 3 на постановките, които гледах през годината. Може би анкета, в която да са включени само премиерни постановки, също би била интересна.

# 148
Правили ли сте някога номинации/класации за постановки на сезон или за годината? Би било много полезно и интересно всеки да сподели своя топ 3 или 5.
В края на 2024 споделяхме топ 10 за годината, а в края на 2023 помня, че споделяхме топ постановките си изобщо.
Моят топ 3 за всички времена е Синът, Дишай и Черното пиле.

# 149
  • софия
Имаше лична класация в края на годината. Всеки, който искаше или имаше време, писа.

Общи условия

Активация на акаунт