Хайде на театър - 14

• 42 564
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
  • София
По принцип обявяват в ТБА за промени, за разлика от 199. Не знам какво е станало, но е редно да ви върнат парите.

Вергов е качил снимка от болницата, явно за това е паднало представлението. Вероятно и други ще паднат.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 09:05 от sea.sea

# 466
Вергов е в болница и поне 2 седмици няма да има представления, видях в профила му във фейсбук..

# 467
  • София
Гледам, че днес е трябвало да се играе "Народът на Вазов", ако някой има билети, да знае.

# 468
  • София
И аз съм от тези с билети за "Кафе с претенция" за утре. Случайно миналия четвъртък докато чакахме да започне "Солунските атентатори" установих за промяната. На касата ми върнаха парите, така че поне в това отношение няма проблеми.

# 469
Юлиян Вергов е в болница и затова са отменени представленията с него.

# 470
# 471
  • София
Да, в Народния коректно са си пуснали съобщение в новините.

# 472
  • София
Да, в Народния коректно са си пуснали съобщение в новините.

Не са и те много в час, в началото на деня си пуснаха редовната програма, добре, че се усетиха все пак по някое време.

# 473
Ironfeathe - в Сайта на Топлоцентрала. https://payment.toplocentrala.bg/program/177
И както виждам, вече започват да свършват билетите почти месец по - рано. Аз също мисля, да купя за моите братовчеди, които през март ще си дойдат от чужбина и искат да гледат хубав театър. Пък и да сверя мнения с тях, които доста често ходят, гледат и  споделят за тенденциите на европейската сцена. Надявам се “Представление и Наказание“ и още 2 -3 спектакъла да им допаднат. Simple Smile
А в следващите дни мисля да посетя Опера за три гроша в Натфиз - интересни ми изглеждат снимките от постановката. Медея в Народния също през март. Провокират ме различните мнения за нея в нашия форум. Когато едно произведение на изкуството подбужда спор - тогава явно си е струвало. Simple Smile
Гледахте ли "Опера за три гроша"? Как ви се стори?

Гледах “Опера за три гроша” в НАТФИЗ и бях очарована от многоцветните образи, които тези млади талантливи актьори (направо деца) бяха изградили. Удоволствие е това представление! Препоръчвам!

# 474
Преди един ден гледах в Народния "Както ви харесва" от Шекспир на гостуващия Варненски театър, режисьор Габор Томпа - Румъния. Като цяло класически театър, имаше елементи на модернизация по отношение на костюми, както и някои по-съвременни хрумки и аналогии. Беше точно три часа с антракт. Първата част ми се стори малко вяла и скучновата и може би затова доста хора не се завърнаха след почивката. Признавам, че за миг и на мен ми мина през ума, но щеше да е грешка. Simple Smile Втората част беше много по-хубава, интересна, забавна, смислена и динамична. А финалът беше силен и емоционален, с послание. Много ми харесаха Стоян Радев, Христина Джурова и Недялко Стефанов.
Оценка 4/5

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 01:18 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 475
  • софия
Като стана дума за Шекспир, споделям и моите впечатления от Ричард Il в Бридж тиътър: интересен подход да се постави историята в съвремието. Не съм впечатлена от играта на Джонатан Бейли (не съм гледала Бриджъртън и съм без контекст за него). По-голямо впечатление ми направи актьорът в ролята на Хенри Болингбрук - Ройс Пиерсън. Като цяло постановката беше съвременна, динамична, 2.40 ч. не ги усетихме (имаше антракт). Не съжалявам, че ходихме, но не е постановка, която не можеш да пропуснеш.

# 476
Изтрито, защото не е културно, заменям с:

Виждала съм много хубави мнения за "Светици и перверзници", но за мен беше ужасно досадно.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 12:07 от brainstalation

# 477
Редактирано, защото горният коментар на дамата, която разграничава себе си от категорията лелка, понеже не се е забавлявала на "Светици и перверзници", вече е изтрит.
Аз съм лелка на 32 години, признавам си. Wink

Та по същество: Хората имаме различно чувство за хумор. Например "Комиците" винаги ми е било страшно скучно предаване, но дълги години се радва на огромен зрителски интерес в родния ефир, така че...

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 14:16 от Hrisi_S

# 478
  • София
Не е до възрастта. И ние с мъжа ми не бяхме особено впечатлени от постановката. А може да сме очаквали повече заради суперлативите.

# 479
  • Beyond the stars
Тук въпросът не е в изказване на мнение за постановка, а в начина на поднасяне на това мнение. Има културна и възпитана критика или просто "това не е моето", горният коментар със сигурност не отговаря на моите представи за културен и възпитан.

Общи условия

Активация на акаунт