Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 14 047
  • 293
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, мили дами! Нека новата година ви донесе много здраве, щастие и успехи.

Предстои да си купим нов комбиниран уред. Спряхме се на този модел: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … W9WN249W/p/657172

Имате ли обратна връзка, която би било добре да вземем предвид? Ще съм благодарна за съвети свързани с поддръжката на уреда. Четейки назад установих, че някои от вас са истински експерти и освен почистването на филтрите се справяте с разглобяване на капака и "по-дълбоко" почистване. За съжаление аз съм доста несръчна, затова бих искала да знам какво дейности по подръжка е добре да бъдат планирани.

Другият ми въпрос е свързан с това дали има някакви специфични предизвикателства при монтажа. Видях, че тежи почти 100 кг., но ще съм признателна да споделите ако има и други неща, които е добре да знаем предварително.

Благодаря предварително и ви пожелавам приятен уикенд!

# 286
Имаме обратна връзка: един от най- добрите уреди на пазара.
Предизвикателства и пералня са несъвместими думи.

# 287
Имаме обратна връзка: един от най- добрите уреди на пазара.
Предизвикателства и пералня са несъвместими думи.

Благодаря много!

# 288
  • Пловдив
Аз също гледам този комбиниран уред от известно време и се чудя, ако прането ми е 8-9кг, след това за сушенето трябва ли да го разделям, тъй като пише 6кг? Извинявам се за въпроса, ако на някой му се стори глупав Simple Smile
Сега съм с отделни уреди -пералня Бош и сушилня Електролукс, мисля че е 9кг, но ми заемат отделни места, а вкъщи е тясно (няма опция да са едно върху друго).

# 289
Не може да слагаш толкова много пране, най-малкото, защото барабанът е по- малък от на сушилните и ще го извадиш на хармоники.  Нали хората са написали за какво количество е.

# 290
  • Швейцария
Ох, съсипах дрехите на ММ. Пуснах дънки и пуловери на 50 градуса памук пране и пълно сушене. Дънките излязоха влажни и като хармоника, но пуловерите са тотал щета. Свити и на някакви дупчици. Пуловерите не са вълна и реших, че мога да си ги пера и суша както всички други дрехи. ММ е толкова ядосан, че си ги прибра и не ми даде да ги снимам. Какво сгреших? С АЕГ 9 серия съм.

# 291
Всичко си сгрешила. Нито трябва да ги переш заедно, нито да ги сушиш заедно. а пък непрекъснат цикъл въвсем не  е ок, предвид това, че крачолите на дънките се оплитат.
Дупчиците по пуловерите може да са от ципове и копчета на дънките. Изобщо, плетива не се перат с други дрехи.
Дънките можеш да изпереш отново, но на 30 градуса и на ниска центрофуга и да сложиш за простора да се опънат.
50 градуса са много както за дънки, така и за пуловери. Максимум 40.
Пуловерите, както са сега, можеш да пуснеш на програма "Пара" и след това да сложиш на закачалки да досъхнат, че ще бъдат леко влажни.

# 292
Петя е казала всичко, но и аз да потвърдя от опит - плетива пера на ниска температура с препарат за плетива и на съответната програма за пране, за сушене ползвам деликатна. Дънки - на 40 градуса с други цветни дрехи, ако позволяват - най-често са разни ватирани пуловери, домашни комплекти от памук и подобни, че ние не носим често спортно облекло, освен в къщи и в почивни дни и ако трябва да събера само дънки за пране, има да чакам. При всички случаи, когато пера дънки, пускам много малко дрехи с тях, за да се движат свободно в барабана, без да се притискат твърде.
Автоматичния цикъл пране-сушене не ползвам на практика, защото все нещо ще има да се е усукало (ръкави, крачоли) и предпочитам да извадя дрехите, да ги изтръскам енергично и пак да ги заредя. Копчета и ципове задължително закопчавам и завързвам всякакви връзки.

# 293
  • Швейцария
Благодаря ви, момичета. Аз съм много залюхана. Ще направя както Петя каза и дано се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт