Гардаленд - през Милано/Бергамо тема 2

• 4 532
  • 94
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
В началото на септември бяхме за седмица в Италия. Пътувахме от Отопени до Бергамо и от там с рент-а-кар. Основна цел на ходенето ни там беше Гардаланд и съответно търсих място за нощувки в непосредствена близост, но и аз не исках да е в хотелите към парка, понеже ми се сториха много високи цените. След много ровене се спрях на Del Garda village and camping - къмпинг, който е много близо до Гардаланд, на езерото Гарда и в непосредствена близост до Пескиера Дел Гарда. Изключително доволни останахме, бяхме 3 семейства. Цената е без коментар - за 5 нощувки платихме 745 лева за цялото бунгало, за двама възрастни и две деца на 15 и 8. Изненадах се от изключителната чистота в помещението (свикнали сме в БГ като се каже бунгало, че се очаква да е мръсно). В целия къмпинг беше изключително чисто и поддържано, зелено, има два басейна с пързалки, които не сме ползвали, децата за час само, понеже така и не ни остана време. Решихме, че ще спим на едно място, а с колата ще ходим, където сме си набелязали. Посетихме Парко Натура Вива, Пескиера Дел Гарда, Сирмионе, един ден Гардаланд, в плановете ни бяха Верона и Венеция, но за там не остана време.

# 91
Да, намерих сайта, не ми позволява да запазя 3 нощувки. Имат минимум.

# 92
  • Варна
Да, явно за лятото имат изискване от минимум 7 нощувки. Друг къмпинг, който е в близост, е Campeggio del Garda. Той се намира на езерото, също на близко разстояние. Също е с много положителни отзиви. Виждам, че в Букинг е наличен за резервация, но цената за три нощувки е 654 евро.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 14:25 от smile29

# 93
  • Beyond the stars
Здравейте. С децата не сме пътували извън страната. А не са вече малки. Много искат да отидат някъде, та си помислих за района на Гарда. В края на февруари дали е добра идея за там, според вас?

Ако целта е Гардаленд, паркът отваря април или края на март. Та февруари няма да успеете да го посетите.
Иначе Италия винаги е добра идея. Вижте Бари - много кратък полет, приятни места наоколо и мисля, че Зоо сафарито във Фазано работи в определни дни.

# 94
  • В градината...
Благодаря, Вълшебство. И аз не знам каква ни е точно целта, просто гледам да има нещо и за децата, все пак да не им е скучно за първи път извън страната. В Бари съм ходила, беше зимата и не бях впечатлена. Може би нещо друго ще търсим.

Общи условия

Активация на акаунт