Професионални серии за коса - Тема 165

• 57 379
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Някой с повече опит с Redken All Soft за крехка коса серията? Докопах мостра на балсам (шампоан засега ползвам само срещу косопад) и ми хареса, че прибра фриза и омекоти, но някак леко сякаш уплътни, което не беше лошо, косата държи форма. Отгоре сложих kerastase elixir ultime oil. Събуждам се дори в деня за миене и косата ми не е фризи на топка по главата, както е напоследък заради здравословни проблеми, а държи форма.
Чудя се дали да взема балсам и крем или олио от серията.  Как действа крема?
Да не се натрупа това уплътняване само се чудя. Ще ми е особено ценен опита на дами със заплитащи се крехки, фризи коси.
В момента съм с joico moisture recovery balm, който като бях с по-дебела коса ми харесваше, но сега не работи и kerastase elixir ultime oil и нещо ми липсва в това комбо, което го имаше с редкен балсам.
Пробвах и kerastase nutritive riche маската, но някак много осезаемо усещане за кит имах на втори ден, който вече се беше развалил и това ме отказа даже да повторя пробата. Мислех discipline да пробвам, но ако и тя така ще ме китосва...Има ли различни усещания и с каква коса?
Благодарности и красиви гриви.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 10:41 от Jazzsoul

# 196
Относно косопада аз си взех Напура S2 , тъй като той се използва на сух скалп преди измиване и се престоява минути с него , искам да попитам ако реша да хидратирам скалпа с масло от жожоба мога ли 30 мин преди шампоана да се намажа с жожоба на сух скалп , да почакам 30 мин след това шампоана в корените , изчаквам 10 мин и тогава да премина към миене ? или маслото ще направи филм след който няма да има ефект от нанасянето на  шампоана ? Тъй като Напура са по специфични , някой запознат ако е по -наясно ще се радвам да отговори .

# 197
  • Варна
Не са никак добра идея базовите масла ако борите косопад. Слагайте алое гел, центела, галатомицес за хидратация, но ограничете базовите масла докато нормализирате косопада. Маслата омекотяват дермалната папила и освобождават всичко де що е щяло да падне да речем в следващата седмица, в резултат на което се смъква огромно количество коса наведнъж, а това не влияе добре на психиката.

# 198
Много благодаря за информацията , това никога не го бях чувала или пък чела някъде . също искам да попитам този продукт с алое подходящ ли е - успокояващия гел , ако не какъв бихте препоръчали , същото питам и за  центела ? Когато се сдобия с хидратиращ продукт от вече споменатите кога да го нанасям 30 мин преди първота нанасяне на шапоан Напура  подходящо ли е  ?

https://shop.lillydrogerie.bg/skin-1004-serumna-ampula-za-lice-s … tela-55-ml-534546
https://shop.lillydrogerie.bg/holika-holika-aloe-99-uspokojavasch-gel-55ml-539155

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 11:18 от lguz

# 199
Пробвах Chi Keratin Silk - шампоан, балсам, крем Ktrix и коприната от серията. Шампоанът страшно ми заплете косата, едва си промушвах пръстите, да измия скалпа… не очаквах. После балсамът беше много напояващ и оправи нещата - косата стана отново мека. Кремът Ktrix изглажда и омекотява много добре, няколко капки от коприната добавих към него.
При вас така ли се държи шампоана? Като ДПШ го усетих…

# 200
  • Варна
Не са никак добра идея базовите масла ако борите косопад. Слагайте алое гел, центела, галатомицес за хидратация, но ограничете базовите масла докато нормализирате косопада. Маслата омекотяват дермалната папила и освобождават всичко де що е щяло да падне да речем в следващата седмица, в резултат на което се смъква огромно количество коса наведнъж, а това не влияе добре на психиката.

Алоето е идеално, центелата също, но цената и е откачена. Огледайте се и в други магазини.
Ако скалпът наистина е сух центелата можете да си я нанасяте и след миене. Алоето половин час преди да влезете в банята е ОК.

# 201
Да не забравим авокадо.Много помага на суха коса.Преди си правех маска пасирано авокадо,алое гел и кокосово масло.Много добре ми се отразяваше.

# 202
Maya, може ли да споделиш как се ползва маската? Как я нанасяш на скалпа, колко време стоиш с нея и как се измива? Благодаря Simple Smile

# 203
Момичета какво се случва? Никой не споделя за нови марки или продукти, които е открил, чудеса в грижата за косата Smile, всекидневна рутина в стилизирането. Какво използвате, като протоколи най-често напоследък? Smiley
За Мириам Кеведо какво мислите? Хвърлила съм око на серията с платина и диаманти.

# 204
Maya, може ли да споделиш как се ползва маската? Как я нанасяш на скалпа, колко време стоиш с нея и как се измива? Благодаря Simple Smile
Маската я слагам по дължините,след това шапка от фолио и кърпа за да се затопли и да проникнат съставките.Мия в повечето случай с протеинов шампоан,но понякога и какъвто имам.Аз винаги слагам 2 пъти .То се знае,но да кажа пак-маслата свалят част от боята.Затова маската се прави преди боядисване.

# 205
Miriam Quevedo е много висок клас козметика, каквото съм ползвала съм била много доволна.

Златната серия ползвах първо, преди много време, още бях изрусена - доста подхранващ помня че ми се видя шампоана.
тук и тук съм писала отзиви. Вторият е точно за платина и диаманти.

Имам в момента олиото от серията Бял хайвер, доволна съм, не омазнява и не ми скапва дължините както повечето олиа заради силиконите. Скраба за скалп също препоръчвам, няколко пъти съм го купувала.

# 206
Момичета, боя за коса за тийнка? Съответно търся да е натурална и безамонячна. Цвета ще е черен.

# 207
  • Някъде там
Момичета какво се случва? Никой не споделя за нови марки или продукти, които е открил, чудеса в грижата за косата Smile, всекидневна рутина в стилизирането. Какво използвате, като протоколи най-често напоследък? Smiley
За Мириам Кеведо какво мислите? Хвърлила съм око на серията с платина и диаманти.

Мириам Кевадо са скъп клас козметика, изобщо не поглеждам към тях Simple Smile .
В момента използвам предимно Лола от Рио и съм впечатлена. За моята коса се оказаха уникални продукти.
Използвам серията за изглаждане и серията рапунцел. От двете серии съм силно впечатлена и винаги косата ми с тях е страхотна. Сега очаквам с нетърпение и  термозащитата на марката /Morte Súbita Total Repair Spray/. Да видим Simple Smile

Момичета, боя за коса за тийнка? Съответно търся да е натурална и безамонячна. Цвета ще е черен.
Боята на OWAY, новата боя в арлен https://www.arlen.bg/product/29990/profesionalna-organichna-rege … color-150-ml.html, loreal inoa, a може и безамонячната трайна боя на Andreia Professional( тя не е натурална, но с нисък оксидант, като 1.5% или 3% няма да увреди косъма)

# 208
  • Стара Загора
Oway ; новата в арлен показана по-горе  - Biobotanic ; Ohanic -пак в Арлен.

# 209
Все още си ползвам серията на Редкен за увредена коса и съм доволна, както в началото.
Вчера видях, че от същата серия са пуснали Бондинг нощен и дневен серум за възстановяване без изплакване 100 мл в Рибката, обаче цената ми е малко стряскаща - 92.50лв. за 100мл, въпреки че сега като погледнах е изчерпан.
Явно е имал много успех с продажбите, та ако някоя си го е взела, може да даде отзив, тъй като ми е интересно и евентуално, ако си заслужава бих го взела.

Общи условия

Активация на акаунт