ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 545
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Дали ученето на тези скучни предмети в училище е необходимо е дълга тема.
Аз смятам, че е доста по-голямо престъпление родителя да подтиква детето си да се развива в посока, която не му се отдава и още изначално е обречена на провал. Много хора го правят заради техни лични амбиции.
Аз бях 6-ти клас, когато заявих на баща ми, че искам да уча мениджмънт. Той тогава дори не знаеше какво означава тази дума.  Специалността беше нова. И след 7-ми клас ме приеха точно същото. Не съжалявам за собствения си избор.
Предполагам си спомняте навремето беше доста трудно  набавянето на тази информация къде какво се учи. Ходиш на място до училище, университет, библиотека.
Сега получват всичко с един клик и понякога пак им е трудно да се ориентират в огромната информация.
Според мен всеки сам си кове съдбата, така или иначе.
Ако има как да ги насочим в правилната за тях (не за нас) посока, би било добре. Това ще означава, че сме си свършили добре работата.

Няма как да знаем кое е правилното за тях. Освен в изключителни случаи (като Иво), децата не се раждат с прилежащи инструкции и описание. За да разберат кое най-много им харесва, трябва да научат първо основите на всичко - с други думи, огромно количество "скучни" неща. По "естествен път" и "с един клик" ще се развият до тик-ток потребители... най-много до тик-ток "инфлуенсъри".

# 391
  • София
Гледам тази събота е хубав празник. Случайно да има лазерки, които искат да се видим по обедно време в столицата?! Ще пиша и във вайбър групата ако има желаещи. Relaxed

# 392
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз ще лазарувам от Кайро Joy

Да се похваля. Там в навалицата е и нашето гардже Hug

# 393
  • Plovdiv, Bulgaria
Честито Добри! Много, много успехи занапред пожелавам! Flowers Four Leaf Clover Аз нещо не съм разбрала, твоето гардже завърши ли вече?

# 394
Почти. Simple Smile
Сега излизат великденска ваканция, след това ИБ започват финалните изпити, а А нивата  имат още десетина дена в училище и след това са финалните изпити.
Края на юни завършват окончателно.

В България завърши седми клас и тук продължи направо в IGCSE, две години, а след това А левълс две години.
Четири години и завършва

# 395
  • България, София
Честито, Добри, на изкласилия ти младеж!
Много попътен вятър в платната и занапред!
Да се радва на успехи, а избраният път да му носи радост и удовлетворение!

# 396
  • София
Попътен вятър на Горинич! Да се впусне стремглаво в следващия етап от живота си! Flowers Four Leaf Clover Честито, st.Dobri Kissing Heart

# 397
  • София
Аз като един представител на авиацията, ще пооелая "Напред и нагоре" на Горинич!!!
(Кой знае, може да реши да лети и тогава не знам какво ще го прави този попътен вятър 🙃🤫)

# 398
Благодаря, момичета, много сте мили.
Simple Smile засега твърдо е за машинен инженер.
Летенето се отлага.

# 399
  • София
Ехааа! Колко се радвам за Горинич HugHeart !
Сигурна съм, че ще се справи чудесно на последните си изпити.
На добър час да му е с успешно влизане в мечтаната специалност!
Много да се гордеете с него, St. Dobri! И да ви е жив и здрав!

# 400
Честито на Горинч! Попътен вятър и сбъднати желания!

# 401
  • София
Благодаря, момичета, много сте мили.
Simple Smile засега твърдо е за машинен инженер.
Летенето се отлага.
.... Аааааа, Добри, не така и хвърчолетите са машини...
Успех с каквото и да се захване

Това ме подсеща за студентските ми години, оказах се в едно купе с няколко семейства, в което мъжете бяха пилоти от първите военни в България, спомняха си преживяванията, разни смешни случки и от  Бг, и от близките нам тогава Африкански държави...това бе най-забавното ми пътуване за 5те години

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 22:27 от Desem

# 402
  • В светлината на слънцето
Добри, честито изкласило момче! Да върви само напред и да постигне целите си! Браво на Горинич! Heart

# 403
  • София
Добри, честито завършване на Горинич! Все така да бъдете горди с постиженията му!

# 404
Честито завършване и от мен на бъдещия инжинер! Само напред и нагоре към високи и още по-високи успехи.

Общи условия

Активация на акаунт