Аз смятам, че е доста по-голямо престъпление родителя да подтиква детето си да се развива в посока, която не му се отдава и още изначално е обречена на провал. Много хора го правят заради техни лични амбиции.
Аз бях 6-ти клас, когато заявих на баща ми, че искам да уча мениджмънт. Той тогава дори не знаеше какво означава тази дума. Специалността беше нова. И след 7-ми клас ме приеха точно същото. Не съжалявам за собствения си избор.
Предполагам си спомняте навремето беше доста трудно набавянето на тази информация къде какво се учи. Ходиш на място до училище, университет, библиотека.
Сега получват всичко с един клик и понякога пак им е трудно да се ориентират в огромната информация.
Според мен всеки сам си кове съдбата, така или иначе.
Ако има как да ги насочим в правилната за тях (не за нас) посока, би било добре. Това ще означава, че сме си свършили добре работата.
Няма как да знаем кое е правилното за тях. Освен в изключителни случаи (като Иво), децата не се раждат с прилежащи инструкции и описание. За да разберат кое най-много им харесва, трябва да научат първо основите на всичко - с други думи, огромно количество "скучни" неща. По "естествен път" и "с един клик" ще се развият до тик-ток потребители... най-много до тик-ток "инфлуенсъри".

Аз нещо не съм разбрала, твоето гардже завърши ли вече? 
!