ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 544
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
st. Dobri, вземай пример от Горинич и чилвай, ще се справи, убедена съм! Kissing Heart

Аз чакам да се избистрят плановете в главата на набора - дотогава ще си гледам кефа Joy

# 436
А догодина няма ли да му предоставят това приложение ?

Условията на университета са такива, че участникът  в текущия курс губи право за подобен документ ако няма диплом за завършено средно образование. Т.е ние знаехме че ученикът  няма да получи подобна професионална притурка. Такава се издава само за текущия курс само на лиза  завършвали на 12 клас към дипломата с номер. Ако иска такъв документ за професионална квалификация - трябва да "изкара курса" отново и да се яви на изпит. Според тийна всичко е наред. Вече е научил каквото трябва, подобен документ не му трябва. Мисля че има някакъв смисъл в този вид мислене. В крайна сметка това е нещо което или можеш или не можеш. Пък ако ще да имаш 100 сертификата и притурки към дипломи.

Много се кефя на начина на който децата гледат към живота си глобално на тази си възраст. Морето им е до колене, летят из облаците, отваря- затварят врати, покоряват звезди, мислят, че всичко каквото хвърчи се яде : ) . Искам и аз като тях, но вече не съм от нея страна на барикадата. От другата съм, там  дето са нервите,  притесненията.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 16:27 от _re_ge

# 437
  • София
Много се кефя на начина на който децата гледат към живота си глобално на тази си възраст. Морето им е до колене, летят из облаците, отваря- затварят врати, покоряват звезди, мислят, че всичко каквото хвърчи се яде : ) . Искам и аз като тях, но вече не съм от нея страна на барикадата. От другата съм, там  дето са нервите,  притесненията.

Поздрав... за всички, малки и големи, които все още имат сили да вярват, че имат криле (уви, не съм сред тях Sad )
https://www.youtube.com/watch?v=g4GsbfzxhCY
(напоследък честичко си я пея наум...)

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 01:30 от katiABV

# 438
  • Перник

И аз им се кефя. И са спокойни и уверени, че всичко, което си пожелаят, ще стане (всичко, което лети се яде Wink ). Дано да им се получават нещата така, както ги искат!

# 439
Моят син започна подготовка за кандидат-студентския изпит по математика в ТУ.
Отказа се напълно от следване в чужбина.
Има ли и други ориентирани към ТУ София?

# 440
И моят син вече започна подготовката по математика за ТУ и СУ. ТУ му е второ желание, но ще се пробва и там.

# 441
Как се подготвят?
Решават стари теми или на уроци?
Че и при  моят СУ е 1 желание, ТУ резервен вариант.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 13:11 от The Invisible

# 442
Започва частни уроци и самоподготовка.

# 443
  • Варна
Моят син започна подготовка за кандидат-студентския изпит по математика в ТУ.
Отказа се напълно от следване в чужбина.
Има ли и други ориентирани към ТУ София?
Здравей, браво на сина ти! Моят ще кандидатства там, но като втори вариант. Най-много иска до момента да учи във ФМИ на СУ.
Аз и баща му го съветваме да се насочи по-скоро към ТУ, за да има и практически познания, които ще му бъдат полезни и за вкъщи във връзка с токове, контакти и т.н, че е по-добре да е и инженер, отколкото само кодер.
Знам обаче, че в СУ е по-добре за специалностите, които го интересуват, свързани с праграмиране.
Между другото морето е до колене, но само в началото.😂😂😂😂😂😂
Аз съм заклет оптимист и въпреки притесненията гледам с розови очила. Нашичкият се отпусна пак, както винаги в края на втори срок, но сега вече ме притесняма, че по математика на контролна има ниска оценка, а и от класното не чака 5 или 6, та… максимум 5 ще има втория срок и то защото преди това има само шестици. Има един сериозен успех от последните месеци: взе си изпита за шофьор от първия път и от два месеца вече джитка с колата до училище. Навъртя над 1200 километра покрай ходене до баба и дядо в Смолян и до Букурещ и обратно. На първото пътуване кара общо 370 км, а на второто кара Варна-Русе и после Русе-Варна.
Май през 12-ти клас ще си правим списък или ще пуснем гласуване за наборите и наборките кой къде ще кандидатства и после къде се е записал.😂

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 01:00 от ysap

# 444
  • София
Вкъщи го закачаме, че ще учи в Бокони или в Болони. SmileySmileySmileySmiley

Скрит текст:
Игра на думи: Bocconi или Bologna(университетът в Болоня). Но американците казват/пишат Bologna като baloney , което също значи глупости.

# 445
  • Варна
Малко болна ми е темата за университета, защото в плановете на дъщеря ни той е само един. И само една специалност. Още 1-2 в същия, и то супер компромисно, и толкоз. Не ще да чуе за друго. Напоследък очертаващата се петица по БЕЛ в дипломата я тревожи и мисли, че би й попречила да си постигне целта, та отбелязвам усърдие в ученето по БЕЛ, но ми се струва позакъсняло. Дано не се окаже права, че ще трябва да променя плановете, които си прави целенасочено вече втора година.
Иначе не виждам да се готви конкретно за приема - учи си езиците, които ще й трябват, с математиката и програмирането засега не е видяла зор (а това ще са основните направления в бакалавъра, към който гледа). И на мен ми се искаше ФМИ, но уви засега е план Б и то май само в моята глава Sad

# 446
Вкъщи няма никакво напрежение. Не се полагат усилия нито за края на срока, нито за догодина. Аз полагах усилия до 8-ми клас. Сега всичко е в техните ръце! В крайна сметка може и да работят ако не им се учи. Няма лошо!

# 447
  • София
Същото е и у нас - лежерност и спокойствие, вторият срок по традиция ще се приключи по-зле от първия. Да, мотивацията и усилията вече са техни, съответно и резултатите.

# 448
Момичета от Пловдив, може ли да споделите махала Хаджи Хасан безопасен район ли е за престой в къща за гости от тийновете?

Дайв, една петица май пак е 1 в дипломата.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 16:56 от Дъждец

# 449
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Международен ден в училището на Горинич.
Започва с парад на знамената.
Всяка държава се представя с плакат и маса със сувенири, храна...

Танцът на палестинците много ми напомня нашата Копаница.

Общи условия

Активация на акаунт